Kategoriat
Emolevyt

Testissä: MSI Z170A GAMING M7 -emolevy

Jokin aika sitten vanha yhteistyökumppanimme MSI lähetti testipenkkiimme yhtiön Intel Z170 -piirisarjaan perustuvan, pelaajille suunnatun Z170A GAMING M7 -nimeä kantavan emolevyn. Päätimme testata emolevyn Intel Core i7-6700K -suorittimen kera ja katsoa paljonko kyseinen emolevy saa tiristettyä nopeutta ulos i7-6700K -suorittimesta. Arvostelussa käymme perinteiseen tapaan läpi emolevyn ominaisuudet sekä omituisuudet ylikellottajan näkökulmasta.

Kategoriat
Emolevyt

Testissä: ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6+ -emolevy

Saimme tunnetulta emolevyvalmistaja ASRockilta testiimme yhtiön pelaajille suunnatun paremman pään emolevyn, joka kantaa pitkähköä Fatal1ty Z170 Gaming K6+ -nimeä. Emolevy perustuu Intelin ylemmän kuluttajaluokan Z170 -piirisarjaan. Z170 K6+ -emolevy tarjoaa mahdollisuuden niin kahden kuin kolmenkin näytönohjaimen nVidia SLI ja AMD CrossfireX -konfiguraatioille, sekä tukee intelin uusimpia kuudennen sukupolven Core -perheen eli Skylake -koodinimellisiä suorittimia. Emolevy on varustettu myös aiemmin testatun Gigabyten Z170 näkemyksen mukaisesti yhdellä USB 3.1 -portilla sekä yhdellä USB Type-C -portilla.  Kuten nykyaikaiselta emolevyltä kuuluu odottaakin, niin ASRock on varustanut Z170 Gaming K6+ -emolevyn myös yhdellä PCIe Gen3 x4 Ultra M.2 -paikalla, johon asentuvat tämän hetken nopeimmat SSD-asemat.

Kategoriat
Emolevyt

Testissä: Gigabyte Z77X-UP5 TH Thunderbolt -emolevy ja Buffalo 500GB Thunderbolt -kiintolevy

6993 m
Saimme jonkin aikaa sitten Gigabyteltä testiimme yhtiön Thunderbolt-liitäntäväylällä varustetun Intelin Z77-piirisarjaan rakentuvan GA-Z77X-UP5 TH -emolevyn. Emolevy sijoittuu valmistajan ylempään laatuluokkaan tarjoten ruhtinaalliset ominaisuudet niin työasema, pelikone kuin ylikellotuskäyttöönkin.
Emolevyn tärkein ominaisuus on kuitenkin sen valmistautuminen tulevaisuuteen, eli kaksi Thuderbolt-porttia. Emolevy muutoin perustuu Intelin edelliseen LGA1155 -prosessorikantaan, tukien niin Sandy Bridge kuin Ivy Bridge -prosessoreja.
Artikkelissa käymme läpi emolevyn ominaisuudet, BIOS:in, ylikellotamme Intel Core i5-3570K -prosessorin vesijäähdytyksellä viiden gigahertsin kellotaajuudelle ja tutkimme Buffalon 500 gigatavun Thunderbolt-kiintolevyn avustuksella miten uusi väylätekniikka lunastaa lupauksensa. Kyseessä on myös samalla mitä todennäköisimmin viimeinen LGA1155 -emolevy mitä testaamme. Ellei sitten käsiimme kulkeudu jotain erikoisuutta .
   
Kategoriat
Emolevyt

Katsauksessa: ASRock Z77E-ITX -emolevy

asrockci-368CSaimme jonkin aikaa sitten ASRockilta testiin yhtiön Z77-piirisarjaan ja LGA1155-suoritinkantaan rakentuvan Z77E-ITX mini ITX -emolevyn. Heti emolevynpakkauksen päältä on nähtävissä, että nyt yhtiö on ottanut tosissaan pelaajien, ylikellottajien ja HTPC-käyttäjien toiveet huomioon.

Emolevy on nimittäin varustettu kunnollisilla ylikellotusominaisuuksilla, nopealla piirisarjalla ja WiFi-verkkokortilla. Emolevy tukee luonnollisesti kaikkia LGA1155-kantaan sopivia Intelin suorittimia, niin Sandy Bridge kuin Ivy Bridge-perheitäkin.

Kategoriat
Emolevyt

Testissä: Gigabyten X79-UD3-emolevy

X79-UD3 promo 220Saimme jonkin aikaa sitten testattavaksemme Gigabyten Ultra Durable -sarjan alemman hintaluokan Intel LGA2011 eli Socket R -suoritinkannan emolevyn nimeltään GA-X79-UD3. Kyseinen emolevy on suunnattu Sandy Bridge-E -suorittimien alustaksi jossa hinta ja laatu kohtaavat toisensa.

Kyseiseltä emolevyltä on lähinnä karsittu turhia ominaisuuksia joita kovinkaan moni peruspelaaja ja ylikellottaja ei kaipaa. Yksi näistä on toinen gigabitin RJ45-verkkoliitäntä ja toisena esimerkkinä voidaan pitää hieman UD5-mallista kevennettyä virransyöttöä, joka kuitenkin on varsin järeä 8+1-vaiheinen digitaalisesti ohjattu. X79-UD3-emolevyn jäähdytyssiilit ovat myös UD5-mallia keveämmät eikä emolevyä ole varustettu fyysisillä virta- ja reset -painikkeilla.

Emolevy tukee myös neljän näytönohjaimen 4 way SLI- ja CrossFireX -käyttöä. Mutta sen suuremmitta puheitta siirrymmekin tutkimaan itse emolevyä.

Kategoriat
Emolevyt

Testissä: Gigabyten E350N-USB3 mini-ITX -emolevy

 MG 1072Saimmme Gigabyteltä testiimme jonkin aikaa sitten heidän näkemyksensä AMD:n Brazos-alustasta. Kyseessä on Gigabyte E350N-USB3 -mallimerkinnällä varustettu mini ITX -emolevy, jonka sydämessä sykkii AMD:n tuplaytiminen Zacate E-350 APU -piiri, joka pitää sisällään samassa piisirussa prosessorin ja DirectX 11 -ominaisuuksilla varustetun Radeon HD 6310 -näytönohjaimen.

AMD on suunnitellut Brazos-alustansa Intelin Atom-alustan haastajaksi, mutta tulee markkinoille paljon Atomin jälkeen. Katsomme artikkelissa onko Brazos-alustasta Atomin haastajaksi ja suoritamme muutamia perustestejä. 

Kategoriat
Emolevyt

Gigabyte H55N-USB3 mini-ITX -emolevy

_MG_0739

Gigabyte julkaisi jo kesällä 2010 tehokäyttäjille suunnatun LGA1156 -suoritinkannalla ja Intel H55 -piirisarjalla varustetun mini-ITX -kokoluokan emolevyn. H55N-USB3 tarjoaa nimensä mukaisesti myös USB3 liitännät ja monesta muusta ITX-emolevystä poiketen se sisältää myös varsin kattavat ja jopa ylimitoitetut ylikellotusominaisuudet. Kyseistä emolevyä käyttämällä voi rakentaa vaikka hyvin pienikokoisen ja silti tehokkaan LAN-pelikoneen taikka sitten ruudikkaamman HTPC eli kotiteatteri PC-kokoonpanon, jolloin PCI-e x16 laajennuskortti paikkaan voi asentaa vaikka DVB -TV-kortin ja käyttää vaikka Clarkdale prosessoreihin integroitua näytönohjainta. Lisäksi ITX -emolevyä käyttämällä voidaan rakentaa sopivan sutjakasti toimiva koti-palvelin ja vaikka NAS -palvelin, jonne voidaan tallentaa kaikki tärkeät tiedostot turvaan RAID-varmennettuun  kiintolevytilaan. Emolevy tarjoaa siis varsin paljon erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Kategoriat
Emolevyt

MSI Big Bang Fuzion

bigbang_01

Saimme ensimmäisten sivustojen joukossa pikatesteihin MSI:n Big Bang Fuzion-emolevyn, jonka erikoisuus on sen sisältämä Lucid Hydra 200-piiri. Hydra-piiri mahdollistaa kahden eri valmistajan näytönohjaimien käytön samanaikaisesti piirtämään samaa kuvaa. Esimerkiksi GeForce GTX 260 + Radeon HD4870-yhdistelmä on mahdollinen.

MSI:n emolevy tukee Intelin LGA1156-kantaan sopivia prosessoreja ja pitää sisällään Intelin P55-piirisarjan joten Lucidin Hydra-piiri toimii ikään kuin PCI-e -kytkimenä piirisarjan ja PCI-e x16 -paikkojen välissä vaatien toimiakseen omat ajurinsa, joka on samalla emolevyn pahin akilleenpää, koska ajurit tulevat aina jäljessä.

Kategoriat
Emolevyt

AMD 785G-piirisarja

dfi_1

Sirujätti AMD julkaisi 16. päivä syyskuuta uusia budjettiluokan neliytimisiä prosessorimalleja joista tässä testissä on mukana AMD Athlon II X4 620. Pääasiallisesti tämän artikkelin tarkoituksena on verrata keskenään AMD:n viimeisintä 785G-piirisarjaa ja Intelin G41-piirisarjaa keskenään sekä esitellä ensimmäisen budjettiluokan neliydinprosessorin ja 785G-alustan mukanaan tuomia hyötyjä.

Arvostelun AMD-kokoonpanossa on siis 45 nanometrin valmistustekniikalla valmistettava uusi AMD Athlon II X4 620-prosessori ja Intelin puolelta vastaamassa haasteeseen on kaapin perukoilta löytynyt ja myös 45 nanometrin valmistustekniikalla valmistettu tuplaytiminen E7200-prosessori.

Kategoriat
Emolevyt

ASRock X58 Extreme -emolevy

ASR_X58_emo

Otimme testattavaksemme erään kuluttajamarkkinoiden halvimmista Intelin X58-piirisarjaan perustuvista ja LGA1366-kantaisille prosessoreille tarkoitetuista emolevymalleista. Kyseessä on Asrockin X58 Extreme -mallinimeä kantava emolevymalli, jonka ominaisuuksiin kuuluu X58-piirisarjan myötä tuki Bloomfield-prosessoriperheen prosessorimalleille.