Kategoriat
Oheislaitteet

DNA tuo markkinoille Android TV -laitteen

DNA lanseeraa DNA TV-hubi -laitteen Android TV -käyttöjärjestelmällä, joten siinä toimivat muun muassa kaikkien kolmen isoimman kotimaisen tv-kanavan sovellukset Katsomo, Yle Areena ja Ruutu, sekä YouTube, Netflix ja Viaplay.

DNA TV-hubilla voi katsoa tavallisia televisiokanavia niin kaapeli- kuin antenniverkossa ja siinä on HD- sekä 4K-tuki. DNA TV-hubissa on kaksi HD-viritintä, jolloin ohjelmien tallennus ja yhtäaikainen katselu onnistuu.

Laitteessa on ohjelmistopohjainen salaus maksutelevisiokanaville, eli erillistä TV-korttia ei tarvita. DNA TV-hubi yhdessä DNA TV -palvelun ja nettiyhteyden kanssa mahdollistaa antenniverkon maksu-tv-kanavien katselun myös niiden varsinaisen näkyvyysalueen ulkopuolella.

Laitteessa on myös Bluetooth-tuki langattomalle peliohjaimelle, siihen voi liittää erillisen kovalevyn tallentamista varten ja hubia voi ohjata matkapuhelimeen, tablettiin tai vaikka älykelloon ladattavalla sovelluksella. Laite tukee myös äänihakua.

Laitteen on DNA:lle valmistanut Sagemcom. DNA TV-hubi tulee markkinoille kevään aikana ja laitteen hinta tarkentuu yhtiön tiedotteen mukaan lähempänä myynnin aloitusta.

Kategoriat
Arvostelut Oheislaitteet

Testissä: Corsair K70 LUX RGB -mekaaninen pelinäppäimistö

Saimme virtalähteistään ja koteloistaan tunnetulta Corsair -yhtiöltä testattavaksemme yhtiön pelinäppäimistöjen tuoteryhmään kuuluvan Corsair K70 LUX RGB -näppäimistön Cherryn MX -sarjan ruskeilla kytkimillä varustettuna. Näppäimistön erikoisuuksiin kuuluu näppäinkohtaisesti säädettävä valaistus, jota käyttäjä voi muokata hyvin vapaasti oman mielensä mukaan.

Corsair on vienyt LUX -sarjan näppäimistöissään kustomoitavuuden uudelle tasolle, enää pelaaja ei tarvitse normaalia käyttöä sotkevia erillisiä macro -näppäimiä, vaan jokaista peliä varten käyttäjä voi ohjelmoida kaikki tarvitsemansa makrot ihan minkä tahansa näppäimen taakse. Näppäimistö on luonnollisesti varustettu Cherryn MX -sarjan mekaanisilla kytkimillä, jotka itse näppäimistöä ostettaessa käyttäjä voi myös valita. Valittavana on Cherryn ruskeat, punaiset tai siniset kytkimet. Itse näppäimistön runko on tukevaa alumiinia, sekä näppäimien hatut ovat isokokoisia sekä selkeitä.  Testiin pyysimme Corsairilta ruskeilla kytkimillä varustetun näppäimistön, sillä sinisten kytkimien ääni ei ainakaan omaa korvaa miellytä millään mittapuulla. Ruskat kytkimet antavat sormelle mukavan vasteen, josta käyttäjä tietää, että komento on mennyt perille, joten ainakin omasta mielestäni ruskeissa Cherryn kytkimissä on itselleni parhaat ominaisuudet sekä erittäin pitkä käyttöikä.

Corsair K70 LUX RGB -näppäimistön promokuvista voi hyvin päätellä näppäimistön fyysisen koon, sekä niistä näkee hyvin havainnollisesti näppäimistön taustavalaistuksen käytössä.
Käyttäjä joka arvostaa näppäimistön täysin vapaasti säädettävää taustavalaistusta varmasti arvostaa K70 LUX RGB -näppäimistön massasta poikkeavaa valaistustyyliä, hyvin merkittyjä näppäimiä, sekä sitä, että näppäimistön jokaista näppäintä luetaan erikseen, jolloin käytännössä kaikki näppäimistön näppäimet voivat olla samaan aikaan pohjaan painettuina, joskaan tälläistä tilannetta realielämässä tuskin tulee eteen.
K70 LUX RGB -näppäimistön runko on valmistettu anodisoidusta harjatusta alumiinista, joten se ei ainakaan tule olemaan ensimmäinen käytössä antautuva osa.

 

Lähikuva Cherryn ruskeasta kytkimestä teknisine tietoineen.

 

Musiikin kuuntelijoita ei ole myöskään unohdettu ja näppäimistö onkin varustettu media -näppäimillä, jolla käyttäjä voi hallita soitinohjelmaansa, sekä säätää äänenvoimakkuutta yläoikealla näkyvällä pyöritettävällä rullalla.

 

Corsair toimittaa näppäimistön mukana erilliset vaihdettavat harmaat teksturoidut näppäinhatut, jotka helpottavat FPS ja MOBA -tyyppisten pelien pelaajia.

 

Näppäimistöm takana on yksi USB -läpivientiportti, jota pelaaja voi käyttää vaikkapa hiiren tai kuulokkeiden kytkemistä varten.

 

Tekniset tiedot:

Takuu – Kaksi vuotta
Paino – 1.20kg
Kytkimet – Cherry® MX RGB Ruskeat
Näppäimistön taustavalot – RGB
Fyysiset mitat – 436mm x 165mm x 38mm
Macro -näppäimet – Kaikki näppäimet
USB päivitysnopeus – Kytkimellä valittavissa 8ms, 4ms, 2ms, 1ms, sekä BIOS -tila
Matriisi – 100% anti-ghosting täydellä näppäin rollover ominaisuudella
Näppäimistön koko – Standardi
Sisäänrakennettu muisti – Kyllä
Media -näppäimet – Kuusi mediasoittimen hallintaan tarkoitettua näppäintä, mukaanlukien pyöriteltävä volume -rulla
Rannetuki – Täysikokoinen irrotettava, jossa miellyttävän pehmeä pinnoitus
CUE -ohjelmiston tuki – Kyllä
Kaapelin tyyppi – Punottu USB -kaapeli
WIN -näppäimen lukitus – Kyllä
Näppäimistön näppäinasettelu (layout) – Nordic

Pakkauksen sisältö:

  • K70 LUX RGB -mekaaninen pelinäppäimistö
  • Irrotettava täysikokoinen rannetuki
  • Pikaopas

Yhteensopivuus, sekä järjestelmävaatimukset:

  • PC -tietokone jossa kaksi USB 2.0 -portia
  • Windows 10, Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista -käyttöjärjestelmä
  • Internet yhteys vaaditaan Corsair Utility Engine (CUE) -ohjelmiston lataamiseen

Kategoriat
Oheislaitteet

Testissä: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -tuunattava pelihiiri

Saimme testattavaksemme Visionistilta Logitechin G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren. Hiirtä testattiin huolellisesti sekalaisessa peli- ja yleiskäytössä erilaisissa tilanteissa noin viiden viikon ajan hyvinkin hektisesti.

1

 

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mouse on Logitechin myyntipuheiden mukaan suunniteltu vaativan pelaajan tarpeita ajatellen. Hiiiren sisältämä sensori on myyntipuheiden mukaan maailman tarkin ja hiiren muotoilu on hiottu viimeiseen asti. Lisäksi hiiren massa on käyttäjän hienosäädettävissä, sekä sen toimintoja pystytään muokkaamaan käyttämällä makroja.

Alla ote lehdistötiedotteesta:

”Logitech G502 Proteus Coren sensori oli mahtava ja nyt päivitetty Logitech G502 Proteus Spectrum saa saman sensorin rinnalle myös räätälöitävän valaistuksen”, kommentoi Logitechin pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Lisäksi pelihiiren voi synkronisoida toimimaan muiden RGB-valaistusta käyttävien Logitech G -tuotteiden kanssa. Lopputulos on upea.”

Logitech G502 -pelihiiren valaistus tarjoaa ennennäkemätöntä väriloistoa peräti 16,8 miljoonan värin paletilla. Logitech Gaming Softwaren eli LGS-ohjelmiston avulla halutut värisävyt ja erilaiset valaistuskuviot syntyvät nopeasti ja helposti. Halutessaan valaistus on kopioitavissa muihin Logitech G -tuotteisiin.

Pelihiiren sydämenä on Logitechin kaikkien aikojen tarkin ja tehokkain optinen sensori. Logitech G Delta Zero -tekniikkaa käyttävä PMW3366-sensori toimii lähes millä alustalla tahansa. Sensori osaa myös mukautua käytettävän alustan mukaan.

Sensorin tarkkuus on säädettävissä jopa 200 ja 12 000 dpi:n välillä, minkä ansiosta pelihiiri sopii kaikenlaisiin peleihin. Tarkan sensorin ansiosta pelihiiri ei kärsi viiveestä tai tahmaisuudesta, vaan pysyy mukana jopa huippunopeassa 300 tuuman sekuntivauhdissa.

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mousen tasapainoa ja painotusta voidaan säätää viidellä hiiren mukana tulevalla 3,6 gramman lisäpainolla. Lisäksi hiiren 11 eri painikkeen toiminnot voidaan määrittää halutunlaisiksi LGS-ohjelmistolla. Tehdyt määritykset tallentuvat hiiren omaan muistiin.

Useimmista hiiristä poiketen, joissa vasen ja oikea painike koostuvat yhdestä taipuisasta muoviosasta, Logitech G502 -pelihiiressä on kokonaan erilliset painikkeet sekä oikealle että vasemmalle hiirenpainikkeelle. Tämän ansiosta painallukset ovat tarkempia ja tuntuvampia. Samalla hiiren käyttökokemus on välittömämpi ja miellyttävämpi.

Tarkkuutta painalluksiin tuovat hiiren korkeatasoiset mikrokytkimet. Tarkkaa hallittavuutta lisää kaksitoiminen ja äärimmäisen nopea vierityspainike, joka toimii samalla hiiren kolmantena painikkeena. Kokonaisuuden viimeistelee miellyttävän tuntuinen kumipinnoite, jonka ansiosta hiiri pysyy hallinnassa kovissakin koitoksissa.”

\nhttps://www.youtube.com/watch?v=qXaD7M0Pqp0\n

2

\nJo pakkauksen värit, sininen ja musta, kertovat pitkälti hiiren kuuluvan Logitechin mallistoon. Pakkaus oli käytännöllinen ja helposti avattava. Muovinen muotti vedettiin pakkauksesta, jonka päälle hiiri oli aseteltu.\n\n3\n\nHiiren pintamateriaali on sekoitus mattaa ja kiiltävää muovia. Pidin hiiren scifimäisestä ulkonäöstä ja sen muotoilu ja koko olivat melko sopivat omaan käteeni. Lisäksi sivuille oli aseteltu kumiset pinnat, jotka paransivat otetta hiirestä. Kämmenen kohdalla on Logitechin G-malliston logo led-valolla, joka on mahdollista kytkeä joko kokonaan pois päältä tai osittain. 16,8 miljoonan värin valikoimasta löytyy varmasti itseä miellyttävä valaistus.\n\n4\n\nHiiren vasemmassa kyljessä peukalon kohdalla on kumipinnoite, jonka ideana on saada hiirestä tukevampi ote. Lisäksi hiiren tämän puoleiselle kyljelle on aseteltu viisi ohjelmoitavaa nappia sekä niiden keskellä olevassa vaaleammassa osuudessa on kolmipykäläinen LED-valaistus, joka kertoo käytössä olevan profiilin. LED-valon värin voi käyttäjä itse valita monipuolisesta valikoimasta.\n\n6\n\nHiiri kuvattuna oikealta kyljeltä. Nimettömän kohdalla on myös kumipinnoite. Olin tyytyväinen hiiren kumipinnoitteisiin, sillä sain hiirestä varmemman otteen eikä se liusunut. Ilman niitä olisi hiiri jäänyt vain hyllylle koristeeksi, tai laatikkoon pölyttymään.\n\n5\n\nHiiren päällä on neljä painettavaa nappia sekä kaksitilainen rulla, jonka saa vaihdettua sen alapuolella olevasta napista joko porrasmaiseksi tai portaattomaksi. Rullaa liikkuu myös sivusuuntiin. Portaattomassa tilassa rullaa voidaan pyörittää loputtomasti, mutta loppujen lopuksi päädyin siihen tulokseen, että se oli hyvin epäkäytönnällinen, liian herkkä. Rulla ei myöskään tuntunut tarpeeksi jämäkältä.\n\n8\n\nHiiren mukana tulevat viiden kappaleen painot, 3,6 grammaa per punnus, joilla voidaan säätää hiiren painoa ja tasapainoa. Otin kaikki painot käyttöön, sillä olen tottunut raskaampaan hiireen. Kun kaikki painot oli aseteltu hiireen, pohja suljettiin magneettisella luukulla, mutta olin pettynyt magneetin tehoon. Luukku ei sulkeutunut täysin ja käytön aikana se saattoi liukua pois paikaltaan. Jätin painoluukun pois enkä ole huomannut eroa hiiren käytössä. Punnukset pysyivät jämäkästi paikoillaan ilmankin luukkua. Painoluukku pysyi kuitenkin paikoillaan vähemmillä punnuksilla tai ilman niitä. Punnuksien keskellä on sensori.  Hiiressä on neljä kumitassua. Yksi niistä on aseteltu painoluukkun päälle.\n\n7\n

mato78_gold

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren tuotesivut

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri muropaketin hinta.fi -hintaseurannassa

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri keskieuroopan Geizhals -hintaseurannassa

Kategoriat
Oheislaitteet

Apple valmistelee uutta Thunderbolt-näyttöä integroidulla näytönohjaimella

Tietokonejätti Applen raportoitiin juuri lopettaneen Thunderbolt-näyttöjen tuotanto. Nyt viimeisimpien tietojen mukaan yhtiön kerrotaan valmistelevan seuraavan sukupolven näyttöä, joka Thunderbolt-liitännän lisäksi sisältäisi integroidun näytönohjaimen.

Tällä tavoin näyttö toimii myös MacBook-kannettavien kanssa joiden oma näytönohjain ei riittäisi näyttöä pyörittämään. Uutuuden hinta-arvioksi kerrotaan 999 Yhdysvaltain dollaria. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Nextpowerup.

Kategoriat
Oheislaitteet

Seagate tuo myyntiin maailman ohuimman ulkoisen kahden teratavun kiintolevyn

Seagate Technology tuo myyntiin 9,6 millimetriä ohuen ulkoisen kiintolevyn, joka painaa 135 grammaa. Seagate Backup Plus Ultra Slim tarjoaa kahden teratavun edestä tallennustilaa, johon yhtiön mukaan mahtuu puoli miljoonaa musiikkikappaletta, 320 000 korkealaatuista valokuvaa tai peräti 240 tuntia teräväpiirtoista videota.

Usb 3.0 -liitännällä varustettu ulkoinen kiintolevy perustuu Seagaten uusimpaan 2,5 tuuman kiintolevytekniikkaan. Se on saatavana väriltään kultaisena ja platinana.

Kiintolevyn mukana toimitetaan apuohjelmat pilvitallennusta, mediahallintaa ja varmuuskopiointia varten. Mukana on myös 200 gigatavun Microsoft OneDrive -pilvitallennustila kahdeksi vuodeksi veloituksettomaan käyttöön.

Seagate Backup Plus Ultra Slim -kiintolevy tulee saataville kesäkuussa yhden ja kahden teratavun kapasiteeteilla 109 ja 149 euron kuluttajahinnoilla.

Kategoriat
Oheislaitteet

Logitech toi markkinoille Cherry MX -kytkimin varustetut pelinäppäimistöt

Logitech julkaisee kaksi uutta mekaanista pelinäppäimistöä, Logitech G610 Orion Brown ja G610 Orion Red, jotka ovat varusteltu Cherry MX -kytkimillä. Mutta mitkä ovat erot näiden kahden välillä? Ruskeat kytkimet antaa käyttäjälleen selkeämmän painallustuntuman, kun taas punaiset kytkimet ovat hieman nopeammat, mutta kummatkin niistä ovat käytössä yllättävän hiljaisia mekaanisiksi näppäimistöiksi. Ne ovat ulkonäöltään identtisiä. Näppäimet ovat mattapintaiset ja kaapelijohto on punottu, joka lisää näppäimistön kestävyyttä.

Cherry MX -kytkimille luvataan jopa 50 miljoonaa painalluskertaa ja tuntuma niissä on tarkka ja napakka. Lisäksi näppäimistöön on lisätty rullapainike, jonka avulla voidaan säätää äänenvoimakkuutta peliä keskeyttämättä.

null

Molemmissa näppäimistöissä on erilliset mediapainikkeet. Logitech G610:ssä on yksivärinen taustavalaistus, kun taas Logitech G810:ssä on RGB-taustavalaistus. Käyttäjä voi räätälöidä taustavalaistuksen omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi jopa 16,8 miljoonan värin valikoimasta. Logitech Gaming Software -ohjelmiston avulla voidaan säätää helposti valaistusasetuksia. Valaistus voidaan säätää esimerkiksi tasaiseksi, aaltoilevaksi tai vilkkuvaksi, ja se voidaan asettaa antamaan pelikohtaisia ilmoituksia. Logitech Gaming Software -ohjelmiston avulla voit mukauttaa, mitkä näppäimet sammutetaan pelitilassa ollessasi.

Molemmissa näppäimistöissä on kolmen askeleen säätökulma. Voit asettaa sen 0.4 tai 8 asteen tarkkuudella itsellesi sopivaan kulmaan. Lisäksi näppäimistössä kumitassut, jotka pitävät sen paikoillaan intensiivisen pelaamisen aikana.

Nämä vaativallekin pelaajalle soveltuvat näppäimistöt ovat ennakkotilattavissa hintaan 159,00 euroa, mutta tulevat virallisesti myyntiin huhtikuun aikoihin.

Kategoriat
Oheislaitteet

Logitechilta mekaaninen Logitech G810 -pelinäppäimistö

Oheislaitteita valmistava Logitech laajentaa pelinäppäimistöjen valikoimaansa uudella mekaanisella Logitech G810 Orion Spectrumilla, joka on yhtiön mukaan suunniteltu ensisijaisesti pelaajien tarpeet huomioiden. Pelinäppäimistön perustan muodostavat Logitechin Romer-G-kytkimet painallusvasteen 1,5 millimetrin kosketusvälillä.

Logitech G810 Orion Spectrumin 16,8 miljoonan värin paletista säädettävä taustavalaistus on vapaasti räätälöitävissä omien tarpeiden mukaan. Valaistus määritetään Logitech Gaming Software -ohjelmiston (LGS) avulla, jonka mukana tulee erilaisia esiasetuksia yli 300 pelille.

Logitech G810 Orion Spectrum RGB Mechanical Gaming Keyboard tulee saataville helmikuun aikana 209 euron suositushintaan.

Kategoriat
Oheislaitteet

SteelSeriesiltä uusi pelihiiri

SteelSeriesin uutuustuote Rival 700 on yhtiön mukaan ensimmäinen pelihiiri, jossa on OLED-näyttö, vaihdettavissa oleva sensori sekä mahdollisuus saada tuntopalautetta, joka on täysin käyttäjän säädettävissä.

SteelSeries GameSense -ohjelmiston ja SteelSeries Enginen ansiosta Rival 700:n OLED-näyttöä voidaan käyttää muun muassa tilastojen katseluun, profiilien vaihtamiseen ja CPI-asetusten tarkasteluun. Myös tuntopalautetta voi säätää ja hyödyntää tärkeiden pelitapahtumien – kuten lippaan tyhjentymisen ja cooldown-ajan – seuraamiseen.

Rival 700 tulee myyntiin keväällä 2016 109,90 euron ohjevähittäishintaan. Myös vaihdettavat sensorit ja kuoret tulevat myyntiin kevään aikana.

Kategoriat
Oheislaitteet

Testissä: Razer Deathadder 2013 -pelihiiri

Toimiston kätköistä löytyi Razer Deathadder 2013 -pelihiiri, joka oli jo kerennyt hieman pölyyntyä. Vaikka hiirestä on ollut markkinoilla jo tovin uudempi Deathadder chroma, otimme silti vanhemman version syyniin. 2013-versiossa käytetään Avago:n S3988 -sensoria ja suurin tarkkuus on 6400 dpi. Chromassa puolestaan on Avagon:n S3989 -sensori, joka kykenee mukavaan 10.000 dpi tarkkuuteen. Tarkkuuden kasvatuksen lisäksi Chroman led-valaistuksen värin voi valita itse, kun vanhemmassa 2013 -mallissa valaistuksen saa sammutettua tai voi nauttia Razerin tunnistettavasta vihreästä loistosta.


Razer DA-2

Kategoriat
Oheislaitteet

AOC esitteli uudet IPS-näytöt epäsymmetrisellä jalustalla

Näyttövalmistaja AOC on laajentanut yhtiön Style-sarjan valikoimaa kahdella uudella mallilla. AOC I2481FXH (23.8″ / 60,5 cm) ja AOC I2781FH (27″ / 68,6 cm) on kumpikin varustettu lähes näkymättömällä reunuksella ja epäsymmetrisellä metallijalustalla. Reunukset ovat ultraohuet 7,5 mm (AOC I2481FXH) ja 9,9 mm (I2781FH ).

Kummankin uutuusnäytön IPS-paneelissa on 1920 x 1080 pikselin Full HD -tarkkuus ja katselukulmat ovat 178 astetta. Kumpikin näyttö sisältää kahden HDMI-liitännän ja yhden VGA-liitännän sekä kuulokeliitännän.

AOC I2481FXH on saatavilla lokakuusta alkaen hintaan 179 euroa, ja AOC I2781FH seuraa perässä joulukuussa 249 euron hintaan. AOC tarjoaa molemmille näytöille kolmen vuoden vaihto paikalla -takuun.