Kategoriat
Teknologia

Xiaomi esittelee nelikopterin

Tähän mennessä Xiaomi on ehtinyt esitellä maailmalle monenlaisia tuotteita esimerkiksi aina älypuhelimista tabletteihin. Nyt kiinalainen Xiaomi aikoo yhtiön sivujen keskustelupalstalla julkaistujen tietojen mukaan tuoda markkinoille nelikopterin.

Tietojen mukaan yhtiön lennokki kykenisi nauhoittamaan 4K-videota. Julkaisemansa tiedon mukaan nelikopterin julkistaminen tapahtuu 25. päivä toukokuuta. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Kategoriat
Teknologia

Raportti: Huawei Mate 9 sisältää kaksi 20 megapikselin kameraa ja Kirin 960 -järjestelmäpiirin

Huawei julkaisia Mate 8 -älypuhelimensa vain muutama kuukausi sitten ja huhumylly laitteen seuraajan ympärillä pyörii jo kiivaana. Viimeisimpien raporttien mukaan Huawei Mate 9 tulee sisältämään Kirin 960 -järjestelmäpiirin kahdeksanytimisellä suorittimella.

Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti GSM Arena, jonka mukaan Mate 9 sisältää lisäksi kaksi 20 megapikselin kameraa. Yhtiön odotetaan julkistavan uusi älypuhelinmallinsa myöhemmin vielä kuluvan vuoden aikana.

Kategoriat
Teknologia

Euroopan komission selvitys: suomalaisten ICT-osaamisessa vakavia puutteita

Eurooppalaisista ICT-alan työntekijöistä vain 23 prosentilla on tarvittavat valmiudet työhönsä. Suomessa tilanne on vielä hieman huonompi. Tämä ilmenee Euroopan komission teettämästä selvityksestä eurooppalaisten ICT-ammattilaisten osaamistasosta.

Asiantuntijat arvioivat, että Euroopassa saattaa olla jopa 900 000 täyttämätöntä ICT-alan työpaikkaa vuonna 2020. Työmarkkinoilla on selvityksen mukaan ilmiselvä ja paheneva ongelma työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamisessa. Työnantajat tarvitsevat uudelleen- tai täydennyskoulutettua työvoimaa.

Raportin mukaan suomalaisista tekijöistä vain 22 prosentilla on tarvittavat valmiudet nykyiseen työhönsä. Lisäksi ala on yhä hyvin miesvaltainen. Tutkimukseen vastanneista vain 16 prosenttia oli naisia. Osuus oli korkeampi ainoastaan ICT-kouluttajissa, projektipäälliköissä ja digitaaliseen mediaan erikoistuneissa. Näissä rooleissa työskentelevistä neljännes oli naisia.

Suomalaiset digitaalisen median ammattilaiset ovat kuitenkin Euroopan priimaa. Heillä oli kaikilla osa-alueilla eurooppalaista keskiarvoa parempi osaamistaso. Sen sijaan suomalaiset ICT-konsultit ja tietohallintojohtajat eivät selvityksessä loista. Heistä prosentilla on tutkimuksen mukaan työhän vaadittava osaamistaso.

Raportin mukaan alan työvoiman ikärakenne painottuu hieman liikaa vanhempiin työntekijöihin, ja Suomen klusterin tulisi ahkerammin houkutella nuoria. Keskeinen ero eurooppalaisiin kollegoihin on, että suomalaiset ICT-työntekijät työskentelevät keskimäärin suuremmissa organisaatioissa ja heillä on hieman alhaisempi koulutustaso.

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten TIVIA ry:n toiminnanjohtaja Robert Serénin mukaan selvityksestä ei kuitenkaan kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Tutkimuksessa käytettiin e-Competence Benchmark -kyselyä. Testin tarkoitus on olla ensimmäinen yhteismitallinen väline ICT-ammattilaisten osaamistason vertailemiseen eri Euroopan maiden välillä.

Kyselyyn osallistui yli 2200 ICT-alan ammattilaista 28 maasta. Suomalaisia vastaajia oli 356.

Kategoriat
Teknologia

Virallinen FIGMA-lista – Suomen suosituimmat pelit 46/2014

Alla on GfK:n tuottama virallinen FIGMA-lista eli Suomen suosituimmat pelit viikolla 46/2014:

Kategoriat
Teknologia

Office 365 -tilaajille rajoittamaton määrä tallennustilaa

Ohjelmistojätti Microsoft on päivittänyt Office 365-tilauksiaan. Office 365 -tilaajilla on nyt rajaton määrä tallennustilaa OneDrive-pilvipalvelussa. Yhtiön ilmoitus saapuu ainoastaan neljä kuukautta sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti antavansa kaikille käyttäjille teratavun edestä tallennustilaa.

Tallennustilan kasvattaminen aloitetaan tästä päivästä lähtien. Ensimmäisenä siitä pääsevät nauttimaan Office Home-, Personal -ja University -asiakkaat. Yrityksille suunnattujen Office 365 -tilausten tallennustilan päivittäminen aloitetaan puolestaan vasta ensi vuoden puolella.

Edullisin Office 365 -tilaus on Personal, joka kustantaa seitsemän euroa kuukaudessa tai 69 euroa vuositilauksella. Ilmaisten tilien OneDrive-tallennustilan määrä pysyy edelleen 15 gigatavussa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Arstechnica.

Kategoriat
Teknologia

Microsoft tarjoaa lisätilaa OneDrive-palvelustaan – piikittelee Applea

Teknologiajätti Apple julkaisi hiljattain uusimman iOS 8 -mobiilikäyttöjärjestelmänsä ja raporttien mukaan useilla iPhone -ja iPad -laitteiden omistajilla on ollut ongelmia asennuksen vaatiman tyhjän tallennustilan puutteen takia. Microsoft hyödyntää tätä omalla tavallaan ja onkin tuplannut ilmaisen OneDrive-tallennustilan määrän kokonaisuudessaan 30 gigatavuun.

Kategoriat
Teknologia Viihde-elektroniikka

D-Link Music Everywhere muuttaa kodin kaiuttimet langattomiksi musiikkitoistimiksi

D-Link on ilmoittanut tehneensä uuden aluevaltauksen. Yhtiö on julkistanut mydlink Home Music Everywheren (DCH-M225) laajentamaan yhtiön uutta mydlink Home -tuoteperhettä.

Kategoriat
Teknologia Viihde-elektroniikka

BOSE julkisti Cinemate 15 -Kotiteatterikaiutinjärjestelmän

Bose on julkistanut uuden CineMate 15 -kotiteatterikaiutinjärjestelmän. Se koostuu pienikokoisesta soundbar-kaiuttimesta ja Acoustimass-bassoyksiköstä.

Kategoriat
Teknologia Viihde-elektroniikka

BOSE tuo markkinoille Bluetooth-kaiuttimen

Bosen esittelemä uusi SoundLink Colour -Bluetooth-kaiutin painaa vain 570 grammaa ja on 12,8 cm leveä, 5,3 cm syvä ja 13,5 cm korkea. Kaiuttimen voi yhdistää langattomasti älypuhelimeen, tablet-laitteeseen tai muuhun Bluetooth-laitteeseen.

Kategoriat
Oheislaitteet Teknologia

ViewSonicilta 4K-näyttö

ViewSonic on julkistanut uuden 28 tuumaisen (VX2880ml) Ultra HD- eli UHD-tarkkuuteen yltävän 4K-multimedianäytön. Sen tarkkuus on 3840×2160 pikseliä.