Kategoriat
Autot Käyttöjärjestelmä Sovellukset

Googlen henkilökohtainen avustaja saapuu myös autoihin

Applen ja Microsoftin tavoin myös esimerkiksi Google valmistelee oman käyttöjärjestelmänsä integrointia tulevaisuuden autoihin. Mukaan Google aikoo sisällyttää myös henkilökohtaisen avustajansa, joka tunnetaan paremmin nimellä Google Assistant.

Tietojen mukaan henkilökohtaisesta avustajasta valmistellaan uutta versiota, joka on nimenomaan suunnattu tarjoamaan autoilijoille tarpeellisia ominaisuuksia.

Aikaisemmin julkaistujen tietojen mukaan voimme odottaa näkevämme Androidin integroituna ensimmäiseksi Audin ja Volvon uutuuksiin jo jopa ensi vuonna. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerup, jonka mukaan tämän myötä Googlen Android-käyttöjärjestelmä tullaan näkemään useiden autovalmistajien eri automalleissa.

Kategoriat
Sovellukset

Adobe Illustrator täytti 30 vuotta

Adoben graafista alaa mullistanut ja alan kehitykseen suuresti vaikuttanut Illustrator-ohjelmisto täytti maaliskuun alussa 30 vuotta. Ohjelmisto saavutti nopeasti suuren suosion, ja nykyään sillä luodaan kuukausittain yli 180 miljoonaa graafista työtä. Juhlatapahtuman kunniaksi Adobe katsoo ajassa taaksepäin ja juhlii Illustratorin graafista tarinaa.

Kategoriat
Sovellukset

Microsoft osti tekoälyä kehittävän firman

Viime viikolla ohjelmistojätti Microsoft ilmoitti yllättäen ostavansa sosiaalisen LinkedIn-verkkopalvelun 26,2 miljardin dollarin hintaan. Tuoreiden tietojen mukaan yhtiö on LinkedIn-verkkopalvelun lisäksi hankkinut itselleen myös yhtiön nimeltä Wand, jonka perustamisesta vuonna 2013 vastasi entinen Google-työntekijä Vishal Sharma.

Wand kehittää Microsoftin mukaan teknologioita joita se tarvitsee vahvistamaan yhtiön omia tekoälyyn perustuvia palveluitaan.

Sharman yhtiö työllistää ainoastaan seitsemän ihmistä ja sen kehittämät tuotteet tullaan integroimaan osaksi Microsoftin palveluihin kuten Bing ja Cortana. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä Sovellukset

Android-sovellukset ja Play-sovelluskauppa saapuvat Chrome OS -käyttöjärjestelmälle

Yhdysvaltalainen hakukonejätti Google on I/O 2016 -tapahtumassa vahvistanut aikaisemmat huhut ilmoittamalla Android-sovellusten ja Play-sovelluskaupan saapumisesta Chrome-käyttöjärjestelmälle varustetulle tietokoneille. Julkaisu tapahtuu kuluvan vuoden kesäkuussa, mutta aluksi vain valikoiduille Chrome-tietokoneille.

Ensimmäiset tuen saavat laitteet ovat ASUS Chromebook Flip, Chromebook Pixel (2015) ja Acer Chromebook R11. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerup.

Kategoriat
Sovellukset

TomTom haluaa helpottaa työmatka-autoilijan arkea

TomTom haluaa helpottaa työmatka-autoilijan arkea tuomalla ilmaiseen MyDrive-sovellukseen uuden Traffic Checker -ominaisuuden, joka auttaa varautumaan ruuhkiin. Traffic Checker antaa kuljettajalle personoitua tietoa oman työmatkan ruuhkista.

Traffic Checker antaa käyttäjälle tietoa suoraan älypuhelimeen omaan työmatkaan vaikuttavista tekijöistä. Hälytykset kertovat, onko ruuhkaa ja mistä ne mahdollisesti johtuvat. Hälytyksen perusteella voi luoda uuden reitin, jonka voi viedä TomTom-navigaattoriin.

MyDrive on saatavilla iOS- ja Android-laitteisiin Apple App Storesta ja Google Play -palvelusta tai käytettävissä PC-tietokoneilla osoitteessa mydrive.tomtom.com. Android-käyttäjät saavat personoituja hälytyksiä, kun taas iOS-laitteista työmatkatiedot löytyvät räätälöidystä toiminnosta.

Kategoriat
Sovellukset

WhatsApp saapui työpöydälle

Uutisoimme viime viikon loppupuolella kuinka pikaviestipalvelu WhatsApp suunnittelisi Windows -ja Mac OS X -sovelluksien julkaisemista. Aikaisemmin ohjelmisto oli saatavana Android-, Blackberry OS-, Blackberry 10-, iOS-, Sailfish-, Series 40-, Symbian- sekä Windows Phone -käyttöjärjestelmille.

Viestipalvelu WhatsApp tarjoaa myös WhatsApp Web -palvelua, joka on tietokoneen selaimessa toimiva versio.

Nyt noin 16 kuukautta WhatsApp Web -palvelun esittelemisen jälkeen yhtiö on tuonut pikaviestimensä myös Windows -ja Mac -käyttäjien työpöydille.

Yhtiön tiedotteen mukaan ohjelmisto on saatavana windows-ympäristössä Windows 8 ja sitä uudemmille käyttöjärjestelmäversioille. Macin puolella se puolestaan on saatavilla OS X 10.9 -versiosta (Mavericks) alkaen. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Kategoriat
Sovellukset

Sirin kehittäjiltä uusi henkilökohtainen avustaja

Siri on Applen henkilökohtainen puhetunnistukseen perustuva avustaja, joka osaa kirjoittaa viestejä, sähköpostiviestejä, kalenterimerkintöjä ääniohjatusti ja toimii myös autonavigaattorina. Sirin teknologian kehityksen takana olevat Dag Kittlaus ja Adam Cheyer, ovat esitelleet maailmalle uuden avustajan, joka vaikuttaa ensi näkemältä paljon Applen tarjoamaa Siriä neuvokkaammalta.

Kittlaus ja Cheyer ovat työskennelleet Viviksi nimeämänsä avustajan parissa viimeisen neljän vuoden ajan. Kittlaus ja Cheyer esittelivät uuden avustajansa kykyjä esittelemällä sen toimintaa kolmannen osapuolten palveluiden kanssa tavaroiden ostamisesta aina varauksien tekemiseen.

Siriin verrattuna Viviä kuvataankin avoimemmaksi, jonka myötä se kykenee toimimaan Siriä paremmin yhdessä useampien sovellusten ja palveluiden kanssa.

Aiheesta uutisoineen ulkomaisen NextPowerUpin mukaan Viv on tarkoitus olla käyttäjälle henkilöitetty yhtenäinen yksi alusta, joka on avoin kaikille palveluille ja laitteille.

Kategoriat
Sovellukset

Raportti: WhatsApp valmistelee Windows -ja Mac OS X -sovelluksia

WhatsApp saattaa kuluneella viikolla julkaistujen tietojen mukaan suunnittella Windows -ja Mac OS X -sovelluksien julkaisemista. Tällä hetkellä ohjelmisto on saatavana Android-, Blackberry OS-, Blackberry 10-, iOS-, Sailfish-, Series 40-, Symbian- sekä Windows Phone -käyttöjärjestelmille.

Viestipalvelu WhatsApp tarjoaa myös WhatsApp Web -palvelua, joka on tietokoneen selaimessa toimiva versio.

Aiheesta muun muassa uutisoinut ulkomainen verkkolehti Softpedia huomauttaa, että kannattaa kuitenkin muistaa, että kyse on vasta aikaisista huhuista. Yhtiö itse on ollut hyvin vaitonainen tälläisten sovellusten julkaisemisen suhteen.

Kategoriat
Sovellukset

Outlook saapui Android Wear -laitteisiin

Applen älykelloon Outlook-tuki saapui jo kahdeksan kuukautta sitten, mutta ohjelmistojätti Microsoft on saattanut Outlook-sähköpostiohjelmansa myös Google-fanien ranteisiin, sillä yhtiön ohjelmasta on nyt julkaistu oma sovellus Android Wearille. Googlen alustalla varustetulla puettavalla laitteella onnistuu ilmoitusten lukemisen lisäksi myös vakiovastaus viestillä tai vastauksen sanelu.\n\nAndroid Wear on Googlen luoma käyttöjärjestelmä älykelloille, joka julkistettiin maaliskuussa 2014. Android Wear -laitteet ovat yhteensopivia Android-laitteiden kanssa. Android Wear -kellot vastaanottavat ilmoituksia puhelimesta ja seuraavat käyttäjän aktiivisuutta.

Kategoriat
Puhelimet Sovellukset

Google kehittää omaa näppäimistöä iPhonelle

Googlen kerrotaan kehittävän kolmannen osapuolen näppäimistösovellusta Applen iOS -laitteille. The Vergen artikkelissa kerrotaan, että Googlen on tarkoitus nostaa hakukoneensa käyttöä.

On olemassa todisteita siitä, että ihmiset käyttävät Google-hakua paljon vähemmän mobiililaitteilla, kuin tietokoneella. Yleisimpiä hakuja ovat ”Facebook” ja ”Gmail”, mutta koska molemmat löytyvät sovelluksina mobiililaitteille, on Google haun käyttö melko vähäistä.

null

Googlen kehitteillä oleva iOS -näppäimistösovellus sisältää lisäksi joitakin ominaisuuksia, joita ei Android -versiossa ole. Kerrotaan, että tulevassa sovelluksessa on elepohjainen kirjoitustapa, joten voit kätevästi sormella liu-uttamalla siirtyä kirjaimesta toiseen antaa tämän jälkeen Googlen arvata hakemasi sana.

Google -näppäintä koskettamalla pääset kätevästi tekemään hakuja, eikä siinä vielä kaikki, sillä sovelluksessa on erilliset painikkeet kuvien ja GIF-animaatioiden hakuun, oletettavasti molemmat käyttävät Googlen kuvahakua. iOS -näppäimistön ulkoasun kerrotaan eroavan merkittävästi Androidin näppäimistöstä. Näppäimistö on ollut kehitteillä kuukausia eikä vielä tiedetä aikooko yhtiö julkaista sen ja milloin.