Kategoriat
Pelaaminen

South Park: Fractured But Whole julkaistaan lokakuussa

Ubisoft ja South Park Digitalin Studios julkaisevat South Park: Fractured But Whole -roolipelin 17. lokakuuta 2017. Pelin ennakkotilaajat saavat erikoisetuna South Park: The Stick of Truth -pelin ilmaiseksi.

South Park -televisiosarjan luojat, Trey Parker ja Matt Stone, sekä Ubisoft San Francisco ovat yhteistyössä luoneet nauruhermoja kutittavan South Park -pelikokemuksen. Pieruntäyteinen peli on jatkoa vuonna 2014 julkaistulle ja palkintoja voittaneelle South Park: The Stick of Truth -roolipelille.

Rikollisuus on nousussa South Parkin pikkukaupungissa, eivätkä sen kadut ole koskaan olleet näin vaarallisia kulkea. Kun pimeys laskeutuu tähän hiljaiseen coloradolaiseen asuinyhteisöön, alamaailman terävät kynnet levittävät kaaosta ja tuhoa ympärilleen armottomasti. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan todellisen sankarin apua! Aina toimelias Eric Cartman tarttuu tilaisuuteen ja aikoo pelastaa kaupungin siinä samalla luoden kaikkien aikojen parhaan supersankariluomuksen. On aika esitellä Coon and Friends -joukkio, jonka johdossa on itseoikeutetusti Cartmanin oma hahmo, Coon.

Pelaaja omaksuu jälleen New Kidin roolin ja liittyy South Parkin suosikkien, Stanin, Kylen, Kennyn ja Cartmanin, seuraan railakkaassa ja hervottomassa roolipeliseikkailussa. Koska jokaisella sankarilla on oma taustatarinansa, myös pelaaja pääsee luomaan moisen omalle supersankarihahmolleen. Samalla luodaan ainutlaatuinen supersankariasu sekä kehitetään hahmon pierutehosteisia supervoimia monista eri vaihtoehdoista. Täysin uusittu taistelujärjestelmä tarjoaa kiehtovia tapoja hallita aikaa ja paikkaa strategisessa pelimaailmassa. Tämän lisäksi pelin aarre- ja rakentelutoiminto mahdollistaa erilaisten lisävarusteiden rakentamisen, josta onkin apua pelaajalle taisteluissa vihollisia vastaan.

South Park: The Fractured but Whole tulee saataville neljänä erilaisena painoksena: perusversio, gold-versio, steelbook gold -versio ja erityinen keräilijänversio. Pelin ennakkotilaajat saavat lisäksi erikoisetuna South Park: The Stick of Truth -esiosan ilmaiseksi (voimassa 31.1.2018 asti). Lisäksi pelin ennakkotilaajat saavat mukaansa ainutlaatuisen pelissä esiintyvän apulaisen, Towelie: Your Gaming Bud -kaverin.

South Parkin vaaralliset kadut tarjoavat vaikeita haastavia jopa kokeneille South Park -veteraaneille, mutta ei hätää, Towelie: Your Gaming Bud on apuna tiukoissakin tilanteissa. Apulaisena hän antaa neuvoja ja laukoo hauskoja kommentteja pelaajalle pelikokemuksen aikana.

South Park: The Fractured But Whole ilmestyy sekä Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 17. lokakuuta 2017. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Kategoriat
Pelaaminen

Portal Knights avasi porttinsa

PAN Vision Finland Oy on tuonut myyntiin Portal Knights -konsolipelin, joka yhdistää roolipeliä, seikkailua ja rakentelua fantasiamaailmassa. Portal Knightsin fantasiatodellisuus koostuu mystisistä saarista, jotka yhdistyvät toisiinsa taianomaisten porttien kautta.

Pelimaailman rikkonaisuus on luonut kaaoksen, jonka ansiosta erilaiset hirviöt ja kummalliset olennot saavat mellastaa maailmassa vapaasti. Pelaajahahmon tehtävänä on tuoda rauha ja järjestys sekasorron keskelle.

Päätehtävän ohella on kiehtovaa tutkia pelin monipuolista maailmaa, rakentaa toinen toistaan mielikuvituksellisempia rakennelmia ja suorittaa erilaisia tehtäviä hirviöitä nujertaen. Mikä tärkeintä, seikkailua ei tarvitse suorittaa yksin, sillä hauskanpitoa riittää kokonaiselle porukalle.

Matkan varrella pelaaja törmää lukemattomiin erilaisiin sivuhahmoihin. Näitä onkin mukana toista sataa ja nämä osaltaan värittävät tarinaa omine tarkoitusperineen. Osasta voi myös olla suoranaista apua pelaajalle haasteiden ratkomisessa. Pelaaja voi myös hankkia itselleen lemmikin, jonka kanssa taivaltaminen ja seikkailun kokeminen on entistä hauskempaa.

Rauhaton ja kaaoksentäyteinen maailma on kuitenkin myös täynnä vaaroja ja uhkaavia hirviöitä. Näitä vastaan kamppaileminen onkin yksi avaintekijöistä Portal Knightsin fantastisessa pelimaailmassa ja sankariksi tulemisessa. Taisteluiden ohella tärkeää roolia näyttelee tavaroiden ja raaka-aineiden kerääminen, joiden avulla pelaaja voi rakentaa ja koota monenlaisia rakennelmia ja varusteita.

Perinteisen yksinpeliseikkailun lisäksi Portal Knights sisältää moninpelimuodon, jossa maksimissaan neljä pelaajaa voi seikkailla yhdessä pelimaailman monia vaaroja uhmaten. Lisäksi mukana on kahden pelaajan jaetun ruudun pelitila.

Portal Knights julkaistiin PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille eilen 19.5.2017. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Kategoriat
Pelaaminen

Dized-älylaitesovellus julkaistaan lokakuussa 2016

Vuodesta 2014 kehityksessä ollut Dized-sovelluksen ensimmäinen versio julkaistaan tässä kuussa Saksassa järjestettävillä Spiel-messuilla. Dized on interaktiivinen lautapelin opetteluun tehty sovellus ja se on ladattavissa ilmaiseksi iOS sekä Android laitteille. Se sisältää tutoriaalin kotimaiseen Race to the North Pole peliin, muiden ohjeistuksien ollessa jo kehityksessä.

Dized tarjoaa myös muita mahdollisuuksia lautapelikokemuksen parantamiseen, esimerkiksi sääntöhakuja, valmistelutyökaluja, kysymys ja vastaus -palstoja sekä digitaalisia lisäsisältöjä kuten pakanrakennustyökaluja. Tällä hetkellä tutoriaalit ja lisäsisällöt rakennetaan talon sisällä.

Tutoriaalit ovat suunniteltu myös helposti käännettäviksi muille kielille. Ensimmäinen ohjeistus Race to the North Pole -peliin julkaistaan englanniksi ja saksaksi, suomenkielisen version seuratessa loppuvuodesta.

Nyt julkaistava sovellus on vielä kehitysvaiheessa ja Dized julkaistaankin virallisesti ensi vuonna iOS sekä Android alustoille. Tällä välin tutoriaalien määrää kasvatetaan järjestelmään, yrittäen korostaa mahdollisimman monia eri tyylisiä pelejä. Näin voidaan havainnollistaa Dizedin monipuolisuutta pelien opettamiseen.

Dizedin kehittäjänä toimii kotimainen Playmore Games. Tuote esitellään yhdellä maailman suurimmista lautapelimessuista Spielissä lokakuussa. Dized on kokeiltavissa Race to the North Polen toisen painoksen ohessa osastolla 2-D129.

Kategoriat
Pelaaminen

Watch Dogs 2 esittelee San Franciscon hakkerit

bisoft julkisti esittelyvideon Watch Dogs 2 -toimintapelin päähenkilöistä. Video pureutuu San Franciscon ja sen lähiympäristön valvontaan, josta vastaa ctOS-tietokonejärjestelmä. Tästä vastuussa olevalla Blume-yhtiöillä ei kuitenkaan ole hyvät ja puhtaat tarkoitusperät.

Pelin esittelyvideo luo silmäyksen sekä pelin anarkistisiin hakkerihahmoihin että Blumen taustalla olevaan johtajaan. Samalla video esittelee katsojilleen pelin räjähtävää toimintaa ja antaa esimakua Watch Dogs 2:n hakkeritodellisuudesta.

Watch Dogs 2 tulee myyntiin 15. marraskuuta sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Kaikki PlayStation 4 -pelaajat saavat lisäksi ilmaisen 30 päivän tutustumisedun pelin julkaisun jälkeiseen ladattavaan lisäsisältöön. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Kategoriat
Pelaaminen

Quaken julkaisusta jo 20 vuotta

Monien rakastama Quake-ammuntapeli on saavuttanut maineikkaan 20 vuoden iän. Tätä juhlistamaan on julkaistu kokonaan uutta sisältöä.

Linkin takaa ladattava pakattu tiedosto pitää purkaa kansioon nimeltään dopa suoraan pelin kansion alle. Uuden sisällön pelaamiseksi käyttäjän pitää aloittaa uusi yksinpeli ja ajaa käynnistettävä tiedosto dopa-kansiosta, kertoo aiheesta muun muassa uutisoinut ulkomainen verkkolehti Engadget.

Quake on id Softwaren vuonna 1996 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Quake oli Descentin ohella ensimmäisiä ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, joissa maailma koostui lähes täysin kolmiulotteisista objekteista, toisin kuin sen edeltäjissä, jotka käyttivät 2D-spriteja hahmojen ja muiden objektien luomiseen.

Kategoriat
Pelaaminen

Kingdom Hearts: Unchained X julkaistiin Euroopassa

Mobiilipeli Kingdom Hearts: Unchained X, joka julkaistiin jo viime vuonna Japanissa ja aikaisemmin tämän vuoden puolella Yhdysvalloissa, on vihdoin saapunut Eurooppaan. Peli julkaistiin tällä viikolla. Fanit Euroopassa ovat odotelleet pelin julkaisua, mutta eivät olleet varmoja siitä milloin se saapuisi.

Mobiilipeli ylitti kaksi miljoonaa latauskertaa Pohjois-Amerikassa ja kerrotaan, että tulokset olisivat jo yli neljän miljoonan.

Kingdom Hearts: Unchained X on saatavilla iOS- ja Android -laitteille.

Kategoriat
Pelaaminen

Dishonored 2:n läpipeluuksi arvioitu noin 12-20 tuntia

Arkane Studiosin johtaja, Harvey Smith, on antanut jonkinlaisia viitteitä siitä kuinka monta tuntia marraskuussa julkaistavan Dishonored 2:n läpipeluuseen menisi aikaa.

Twitterissä häneltä kysyttiin kuinka paljon peliin kuluisi aikaa ja Smith vastasi siihen:”Jos useammille pelaajille aikaa kului 8-12 tuntia ensimmäisessä osassa, saattaisi 12-20 tuntia kulua Dishonored 2:n parissa.

Vuonna 2012 julkaistu Dishonored sai kritiikkiä suurimmaksi osaksi läpipeluun kestosta, joka olikin reilusti vain alle 10 tuntia. Ilmeisesti Arkane Studios on ottanut asian huomioon ja kehittänyt tulevasta julkaisusta tuplasti pidempikestoisemman ensimmäiseen Dishonorediin verrattuna.

Bethesda julkaisee Dishonored 2:n PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 11. marraskuuta.

https://www.youtube.com/watch?v=lNFtACeifcU&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DlNFtACeifcU&has_verified=1

Kategoriat
Pelaaminen

Titanfall 2 -peli julkaistaan 28. lokakuuta

Respawn Entertainment ja Electronic Arts ovat julkistaneet Titanfall 2 -pelin saapuvan kauppoihin maailmanlaajuisesti perjantaina 28. lokakuuta 2016 Xbox One ja Origin for PC -alustoille sekä ensimmäistä kertaa myös PlayStation 4 -konsolille.

Ensimmäisen persoonan räiskintäpeli nojaa Respawnin alkuperäisen Titanfall -pelin perusteisiin.

Titanfall 2 yksinpelikampanja on pelattavissa offlinessa ja antaa fanien astua Militia-kiväärimiehen saappaisiin, jonka tavoitteena on nousta eliittipilotiksi. Vihollislinjojen taakse jäänyt taistelija kohtaa ylivoimaiselta tuntuvia haasteita, joista selvitäkseen pelaajan tulee tiimiytyä veteraanititaanin kanssa tehtävässä, joita heidän ei koskaan pitänyt toteuttaa.

Kategoriat
Pelaaminen

EA poisti sukupuolirajoitukset The Sims 4:stä

Aiemmissa The Sims -peleissä (mukaan lukien viimeisin niistä) on ollut sukupuoliin liittyviä rajoituksia. Asialle on tullut vihdoin muutos, sillä Maxis on julkaissut The Sims 4 -päivityksen, joka poistaisi sukupuolirajoitukset hahmon luonnissa.

Uuden päivityksen ansiosta sukupuoli ei rajoita hahmon luonnissa, joka tarkoittaa sitä, että pelaajalla on vapaus luoda similleen haluamansa kroppa, kävelytyyli, puhe sekä asusteet. Yli 700 asustetta on nyt käytettävissä molemmille sukupuolille. Pelaaja pystyy vaikuttamaan siihen, mitkä simeistä pystyvät lisääntymään keidenkin kanssa ja jatkossa simin sukupuolen voi vaihtaa milloin tahansa.

Kategoriat
Pelaaminen

Resident Evil 5 tulossa PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle

Helmikuussa Capcom ilmoitti suunnitelmistaan julkaista päivitetty versio Resident Evil 4-, 5-, ja 6:sta, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Maaliskuussa julkaistiin päivitetty versio kuudennesta osasta. Resident Evil 5 on tulossa myyntiin 28. kesäkuuta PlayStation 4:lle sekä Xbox Onelle. Jokaisen pelin hinnaksi on annettu 20 euroa.

Päivitetyn Resident Evil 5:n ominaisuuksiin kuuluvat parannettu kuvanopeus ja 1080p resoluutio. Lisäksi kaikki aiemmat DLC:t, jotka sisältävät extra-jaksoja ’Lost in Nightmare’:sta ja ’Desperate Escape’:sta. Myös ’The Mercenaries United’ -modi sisältyy pakettiin ja kaikki hahmot ovat käytössä heti alusta alkaen.

Resident Evil 7 on kehitteillä ja näillä näkymin peli julkistettaisiin E3 -messuilla.