Kategoriat
Autot Käyttöjärjestelmä Sovellukset

Googlen henkilökohtainen avustaja saapuu myös autoihin

Applen ja Microsoftin tavoin myös esimerkiksi Google valmistelee oman käyttöjärjestelmänsä integrointia tulevaisuuden autoihin. Mukaan Google aikoo sisällyttää myös henkilökohtaisen avustajansa, joka tunnetaan paremmin nimellä Google Assistant.

Tietojen mukaan henkilökohtaisesta avustajasta valmistellaan uutta versiota, joka on nimenomaan suunnattu tarjoamaan autoilijoille tarpeellisia ominaisuuksia.

Aikaisemmin julkaistujen tietojen mukaan voimme odottaa näkevämme Androidin integroituna ensimmäiseksi Audin ja Volvon uutuuksiin jo jopa ensi vuonna. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerup, jonka mukaan tämän myötä Googlen Android-käyttöjärjestelmä tullaan näkemään useiden autovalmistajien eri automalleissa.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Microsoft: Windows 10 -käyttöjärjestelmällä 300 miljoonaa aktiivista ja tyytyväistä käyttäjää

Ohjelmistojätti Microsoftin Yusuf Mehdi on hiljattaisessa haastattelussa tarjonnut tietoa Windows 10 -käyttöjärjestelmän käyttöasteesta. Mehdin antaman tiedon mukaan 300 miljoonaa ihmistä käyttää käyttöjärjestelmää joka päivä noin 3,5 tuntia.

Microsoft on antanut virallista tietoa uusimman käyttöjärjestelmäversionsa käyttöasteesta viimeksi viime vuoden syyskuussa jolloin yhtiö ilmoitti sen asennetun yli 400 miljoonaan laitteeseen.

Lisäksi, hiljattain esitellyn isomman Creators Update -käyttöjärjestelmäpäivityksen odotetaan kasvattavan Windows 10 -käyttöjärjestelmään siirtymistä.

Sanomattakin on selvää, että Windows 10 -käyttöjärjestelmä tulee kasvattamaan asennuskantaansa tulevien kuukausien aikana myös yritysten alkaessa siirtyä uudempaan käyttöjärjestelmäversioon. Tietojen mukaan Windows 10 omaa 25 prosentin markkkinaosuuden Windows 7:n edelleen johtaessa noin 48 prosentin osuudella. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Microsoftin kevyemmän Windows 10 -version ensimmäiset kuvankaappaukset julki

Microsoft työskentelee parhaillaan kovasti uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmäversion parissa. Yhtiön tarkoituksena on nähtävästi julkaista kilpailija hakukoneyhtiö Goooglen Chrome OS -käyttöjärjestelmälle. Kyse on Windows 10 -käyttöjärjestelmän kevyemmästä versiosta.

Aikainen versio on nyt vuotanut julkisuuteen. Tämän myötä on saatu myös ensimmäiset kuvat siitä mitä yhtiö valmistelee. Kuten jo aikaisemmissa uutisoinneissa todettiin, onnistuu Windows 10 Cloud -käyttöjärjestelmäversiolla ainoastaan yhtiön UWP- alustalle (Universal Windows Platform) kehitetyt sovellukset.

Windows 10 Cloud saattaakin vihdoin antaa Microsoftille työkalut kilpailla Googlen edullisten Chromebook-tietokoneiden kanssa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että huhut perustuvat aikaisesta kehitysversiosta tehtyihin huomiohin. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti MSPowerup.

Windows 10 (koodinimeltään Threshold) on Microsoftin Windows-perheeseen kuuluva käyttöjärjestelmä. Microsoft esitteli Windows 10:n ennakkoversion syyskuussa 2014 kehittäjille suunnatussa konferenssissa. Testaajat saivat varhaisen Technical Preview -version käyttöönsä lokakuun ensimmäinen päivä samana vuonna ja virallisesti käyttöjärjestelmä julkaistiin heinäkuussa 2015.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Uusien Windows 7 -ja 8.1 PC-tietokoneiden myynti loppuu pian

Mikäli olet suunnittelemassa uuden PC-tietokoneen ostoa Windows 7 tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna, kannattaa pitää kiirettä, sillä lokakuun jälkeen se ei enää onnistu.
31. päivä lokakuuta lähtien nimittäin ei ole enää mahdollista ostaa kummallakaan käyttöjärjestelmäversiolla varustettua tietokonetta Microsoftin siirtyessä tarjoamaan ainoastaan sen nykyisen sukupolven Windows 10 -käyttöjärjestelmäversiota uusille tietokoneille.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö vanhemmilla käyttöjärjestelmäversiolla varustettuja PC-tietokoneita saisi vielä ostettua. Myynnin loppumisella tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä milloin tiettyä Windows-versiota ei enää toimiteta jälleenmyyjille tai OEM-valmistajille. Microsoft sallii ennen määräajan umpeutumista varastoon saapuneitten myynnin, ainoastaan uusia ei enää toimiteta marraskuun 1. päivästä alkaen.

Microsoft huomauttaa, että se tulee edelleen julkaisemaan uusia päivityksiä Windows 7 -ja 8.1 -käyttöjärjestelmäversiohin vuoden 2020 ja 2023 tammikuulle asti.

Microsoft luonnollisesti odottaa tämän kasvattavan Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettujen PC-tietokoneiden asennuskantaa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Windows 10 löytyy nyt melkein joka neljännestä tietokoneesta

Ohjelmistojätti Microsoftin ilmainen Windows 10 -päivitystarjous päättyi heinäkuun lopussa yhtiön myöntäessä ettei se kykene saavuttamaan aikaisemmin julkistamaansa tavoitetta miljardin laitteen asennuskannasta. Tästä huolimatta Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden määrä on tasaisessa kasvussa.

Tutkimusyhtiö StatCounterin lukujen mukaan Windows 10 oli syyskuussa lähestymässä 25 prosentin osuutta

Yhtiön aikaisempi Windows 7 -käyttöjärjestelmäversio on edelleen kuitenkin yhtiön suosituin ja asennetuin käyttöjärjestelmä 39,38 prosentin osuudellaan. Sen osuus on kuitenkin tipahtanut tästä huolimatta merkittävästi viimeisten 12 kuukauden aikana, sillä Windows 10 -käyttöjärjestelmäversion julkaisua edeltävinä viikkoina sen osuus oli noin 60 prosenttia.

Windows XP:n osuus on tipahtanut 5,46 prosenttiin. Windows 8.1 puolestaan on tipahtanut 8,5 prosenttiin ja Windows 8 taasen 2,31 prosenttiin. Mac OS X on maailman kolmanneksi asennetuin käyttöjärjestelmä 10,08 prosentin osuudellaan. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Windows 10 -päivitys tuhosi koneen – nainen haastoi Microsoftin oikeuteen ja sai kymppitonnin korvaukset

Yhdysvaltalaisnainen haastoi Microsoftin oikeuteen, kun hänen työkoneensa oli yrittänyt itsestään päivittyä Windows kymppiin, mutta päivitys epäonnistui. Tämän myötä tietokone hidastuikin huomattavasti ja teki siitä käyttökelvottoman.

”En ole koskaan kuullutkaan Windows 10:stä”, Teri Goldstein kertoi The Seattle Timesille. ”Kukaan ei koskaan kysynyt, haluanko päivittää”.

Nainen voitti oikeudenkäynnin viime kuussa ja sai 10 tuhannen dollarin korvaukset, mikä kattoi hänen matkatoimistoyrityksensä tulomenetykset sekä uuden koneen hinnan.

Microsoft teki päätöksestä valituksen, mutta loppujen lopuksi päätti kuitenkin perääntyä. Yhtiön edustaja kertoi The Seattle Timesille, että Microsoft kiistää tehneensä mitään väärää ja sanoi perääntyvänsä vain välttääkseen oikeudenkäyntikulut.

On mahdollista, että tämä oikeuden päätös avaisi lisää oikeusjuttuja. Kovinkaan moni ei ole ollut tyytyväinen siihen, että heidän koneensa ovat päivittyneet itsestään Windows 10 -versioon ilman erillistä hyväksyntää.

Mikäli päivitys Windows 10 -versioon kuitenkin kiinnostaa, se on ladattavissa vielä kuukauden ajan ilmaiseksi. Tämän jälkeen se muuttuu maksulliseksi ja kustantaa noin 120 euroa.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Huawein toimitusjohtaja: käytämme Androidia sen pysyessä avoimena

Viime aikoina julkisuudessa on liikkunut huhuja joiden mukaan älypuhelimia valmistava Huawei olisi valmistelemmassa omaa mobiililaitteille tarkoitettua käyttöjärjestelmää. Kiinalaisen valmistajan toimitusjohtaja on nyt ottanut huhuihin julkisesti kantaa ilmoittamalla yhtiön tukevan Googlen Android -mobiilikäyttöjärjestelmää sen pysyessä avoimena.

Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti GSM Arena, jonka mukaan yhtiön toimitusjohta kommentoi aiheesta sosiaalisessa Weibo-verkkopalvelussa. Toimitusjohtajan kerrotaan lisäksi kehuneen Googlen mobiilikäyttöjärjestelmän vahvistaneen uusien älypuhelimien kehitystä, hyödyttäen näin kuluttajia.

Hän ei kuitenkaan suoranaisesti ottanut kantaa Huawei suunnitelmiin talon sisällä kehitettävän ja Kirin-koodinimellä tunnettava mobiilikäyttöjärjestelmän kehittämiseen.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Windows 10:n mobiiliversion päivitystahti hidastuu

Markkinatutkimusyhtiö AdDuplexin viimeisimmän raportin mukaan viimeisen kuukauden aikana päivitystahti ohjelmistojätti Microsoftin viimeisimmän sukupolven Windows 10 Mobile -mobiilikäyttöjärjestelmään osoitti laantumisen merkkejä. Windows Phone 8.1 säilyttää näin ollen suurimman siivun Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmien markkinoista 78,8 prosentin asennuskantansa turvin.

Windows 10 Mobile on onnistunut kasvattamaan osuutensa asennukannasta 10,9 prosenttiin. Windows Phone 8.0 puolestaan löytyy 7,4 prosentista laitteita. Yllättävää kyllä, 2,9 prosenttia laitteista löytyy asennettuna Windows Phone 7 -versio.

AdDuplexin arvioiden mukaan Windows 10 Mobile -version ei odoteta lähikuukausina kasvattavan osuuttaan kovinkaan merkittävästi. Suurimpana syynä tutkimusyhtiö pitä sitä että se uskoo suurimman osan uusimman version mobiilikäyttöjärjestelmän haluavista jo päivittäneen siihen. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä

Google julkaisi uudet luvut – Marshmallow nyt 10 prosentissa

Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmän Marshmallow-koodinimellä tunnettava versio löytyy nyt 10,1 prosentista laitteita.

Kaiken kaikkiaan 35,4 prosenttia Android-laitteista on varustettu 5.0 tai 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmäversiolla. KitKat-versio puolestaan löytyy 31,6 prosentista laitteita. Jellybean kattaa 18,9 prosenttia ja Ice Cream Sandwich 1,9 prosenttia. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti GSM Arena.

Kategoriat
Käyttöjärjestelmä Sovellukset

Android-sovellukset ja Play-sovelluskauppa saapuvat Chrome OS -käyttöjärjestelmälle

Yhdysvaltalainen hakukonejätti Google on I/O 2016 -tapahtumassa vahvistanut aikaisemmat huhut ilmoittamalla Android-sovellusten ja Play-sovelluskaupan saapumisesta Chrome-käyttöjärjestelmälle varustetulle tietokoneille. Julkaisu tapahtuu kuluvan vuoden kesäkuussa, mutta aluksi vain valikoiduille Chrome-tietokoneille.

Ensimmäiset tuen saavat laitteet ovat ASUS Chromebook Flip, Chromebook Pixel (2015) ja Acer Chromebook R11. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerup.