Kategoriat
Viihde

Raportti: Lähes joka kymmenes suomalainen ostaa e-kirjan

Tuoreen tutkimuksen mukaan entistä useampi suomalainen ostaa sähköisen kirjan. 18–65-vuotiaista suomalaisista lähes joka kymmenes, 9,4 prosenttia, ostaa vähintään yhden e-kirjan vuodessa. Viime vuonna tehtyyn tutkimukseen verrattuna ostajien määrä on noussut kolmella prosenttiyksiköllä.

Tutkimuksen teki Prior Konsultointi Oy. Aineisto kerättiin CINT Oy:n ylläpitämällä nettipaneelilla viime syyskuussa. Tutkimukseen vastasi 1 200 suomalaista, iältään 18–75-vuotiasta internetin käyttäjää. Aineisto edustaa suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen.

Kategoriat
Viihde

Urheilutapahtumat terästivät televisiovuotta

Television asema suomalaiskodeissa on vahva. Tv:tä katsottiin vuonna 2014 Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan yli kolme tuntia (3 h 4 min) vuorokaudessa. Suuret urheilutapahtumat nostivat päiväkohtaista katseluaikaa edellisvuodesta.

Ylen kanavat keräsivät yhteensä 44,1 prosenttia, MTV:n kanavat 27,9 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 15,1 prosenttia katseluajasta. Muiden kaupallisten tv-yhtiöiden asema on niin ikään vakiintunut.

Kanavista TV1 on edelleen katsotuin keräten 26,4 prosenttia katseluun vuorokauden aikana käytetystä ajasta. Toiseksi katsotuin oli MTV3, jonka osuus katselusta oli 17,4 prosenttia. Kahden suosituimman kanavan osuudet katselusta klo 18–23 olivat lähes samat. TV1:n osuus prime time -katselusta oli 22,7 % ja MTV3:n 22,1 %.

Vuoden 2014 katsotuin ohjelma oli perinteiseen tapaan TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12. Ohjelmaa seurasi keskimäärin 2 147 000 katsojaa. Toiseksi eniten katsottiin TV1:n itsenäisyyspäivän tv-uutisia klo 20.30. Kolmanneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi nousi TV2:n Sotshin olympiakisat 9. kilpailupäivä 16.2., jota seurasi keskimäärin 1 784 000 katsojaa.

Vuoden aikana järjestetyt lukuisat kansainväliset urheilun arvokisat näkyivät muutenkin katsojatilastoissa. Kymmenen katsotuimman ohjelman joukossa jopa puolet oli urheilun arvokisalähetyksiä. Ylen kanavien katseluun käytetty päiväkohtainen aika nousi 76 minuutista 81 minuuttiin.

Myös viihdesarjojen suosikit kiinnostivat isoja yleisöjä. Kun urheilun arvokisalähetyksiä ei huomioida, yksittäisistä lähetyksistä kolmanneksi eniten katsojia keräsi MTV:n Putous 25.1., jonka keskikatsojamäärä oli 1 608 000 katsojaa. Nelosen Vain Elämää Vesa-Matti Loirin päivä 19.9.:n keskikatsojamäärä oli 1 115 000 katsojaa. Uutuussarjoista MTV:n Tähdet, tähdet 27.4N keskikatsojamäärä oli 970 000 katsojaa.

Tv-kanavat kertovat ohjelmien yleisömenestyksistä ja katselutrendeistä. Televisio vaikuttaa vahvasti sosiaalisessa mediassa käytäviin keskusteluihin.

– TV1:n menestyksiä olivat Putkiremontti, Kansan mies ja YleLeaks. TV2:n katsotuimpia olivat Siskonpeti, Syke, Sotshin olympialaiset, jalkapallon MM- ja eSports-tapahtumat sekä Teemalla Jäämeri 30 päivässä, Pride-viikko ja Sami Yaffa–Sound Tracker, ” kertoo Ylen suunnittelupäällikkö Ari Savinen.\n\nMTV:n tutkimusjohtaja Taina Mecklinin mukaan urheilun ohella viihdesarjat ovat säilyttäneet asemansa suosituimpien ohjelmien joukossa. Tuttujen ohella myös uudet sarjat ovat löytäneet hyvin yleisönsä niin televisiossa kuin verkossa.\n\nNelosen Vain elämää -ilmiön vahvuudesta kertoo se, että miljoonan haamuraja ylitettiin useasti sekä television että verkon puolella. Yksinään Loirin Armo-esitystä on katsottu Ruudussa yli puoli miljoonaa kertaa.

Kategoriat
Viihde

DNA:lta uusia kanavia ja lisää teräväpiirtokuvaa antennikatsojille

DNA tuo tänä vuonna uusia kanavia antennikatsojien ulottuville. Ensimmäiset lisäkanavat tulevat näkyviin perinteiseen antenniverkkoon tammikuussa. Samalla yhtiö kasvattaa lisäksi oman valtakunnallisen HD-antenniverkonsa teräväpiirtotarjontaa.

DNA tuo perinteiseen antenniverkkoon tammikuussa 11 uutta kanavaa. Uusina kanavina Digitan verkossa aloittaa mm. urheilu- ja elokuvakanavia MTV:ltä ja Viasatilta sekä National Geographic Channel. DNA:n oman HD-verkon teräväpiirtokanavien määrä kasvaa samalla niin, että HD-tasoisia kanavia on tammikuusta lähtien tarjolla kaikkiaan 12.

Noin 85 prosenttia suomalaisista asuu yhtiön tiedotteen mukaan alueella, jossa voi vastaanottaa molempien antenniverkkojen kanavatarjonta.

Uuteen antennitelevisioon siirrytään vaiheittain niin, että nyt tarjottavien kanavien lisäksi uusia on luvassa huomattava määrä vielä tämän vuoden aikana.

Siirtymä kohti uutta antennitelevisiota alkoi jo vuonna 2010, jolloin DNA avasi oman antenniverkkonsa Digitan perinteisen verkon rinnalle. DNA on keskittänyt antenniverkkonsa voimakkaasti teräväpiirtokanaviin.

Antennitelevision koko kanavatarjonnan katsomiseen tarvitaan nykyaikainen Antenna Ready HD -merkinnällä varustettu televisio. DNA:n HD-tarjonnasta nauttimiseen tarvitaan lisäksi DNA:n verkkoon suunnattu HD-antenni. Noin puolet Suomen kodeista vastaanottaa tv-palvelunsa antenniverkosta.

Kategoriat
Viihde

Golfin pääkilpailut vuoteen 2018 saakka Viasatilla ja Viaplayssa

Viasat Finlandin ja Viaplayn emoyhtiö Modern Times Group on uusinut golfin suurten ammattilaisturnausten televisiointi- ja digitaalisia lähetysoikeuksia vuoden 2018 loppuun saakka kaikkialla Pohjoismaissa. Mikko Ilosen ja muiden Suomen huippupelaajien otteet nähdään jatkossakin televisiosta Viasat Golf-kanavalla sekä Viaplay-palvelussa.

Nyt laaditun sopimuksen myötä Viasat Finlandin Viasat Golf -kanava sekä Viaplay-palvelu esittävät Suomessa yksinoikeudella golfin major-turnauksista British Open Championshipin ja PGA Championshipin.

Myös PGA European Tourin, Ryder Cupin, World Golf Championshipin sekä LPGA:n ja Asian Tourin lähetykset jatkuvat Viasatilla ja Viaplayssa yksinoikeudella vuoteen 2018 saakka.

Kategoriat
Viihde

Frendien kaikki kaudet Netflixiin

Frendien kaikki 10 kautta ja 236 jaksoa ovat kokonaisuudessaan katsottavissa Netflixissä yksinoikeudella 1. marraskuuta alkaen. Sarjan kolme ensimmäistä kautta julkaistiin Netflixissä aiemmin tänä vuonna.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kulttisarja on kokonaisuudessaan tarjolla netti-tv-palvelussa. Sarjan fanit voivat nyt viettää 83 tunnin Frendit-maratonin Netflixissä.

Uuden Frendit-aikakauden kunniaksi Netflix kutsui sarjan tunnusbiisin I’ll Be There For You takana olleen The Rembrandts -bändin Central Perk -kahvilaan esittämään tuon 90-luvun timanttikappaleen akustisena.

Kategoriat
Viihde

Viaplay tulossa Xbox One -konsolille

Viaplay on tulossa Xbox Onelle. Viaplay-sovelluksen käyttö ei vaadi Xbox Live Gold -jäsenyyttä.

Kysytyin alusta Viaplay-käyttäjien keskuudessa tällä hetkellä on Xbox One, joten on hienoa vahvistaa tieto siitä, että aivan tuota pikaa koko Viaplayn sisältö löytyy myös kyseiseltä pelikonsolilta, sanoo Rikard Steiber, Viaplayn toimitusjohtaja ja MTG: Chief Digital Officer.

Viaplay-palvelu löytyy jo PC- ja Mac-koneilta, Android- ja iOS-mobiililaitteista, E-kirjalaitteista, Smart TV -palvelusta, Xbox 360 -konsolilta, sekä PlayStation 3- ja PlayStation 4-konsoleilta.

Kategoriat
Viihde

Christian Bale esittämään Jobsia tulevassa elokuvassa

Christian Bale tulee esittämään pääosaa teknologiajätti Applen entisestä toimitusjohtajasta Steve Jobsista kertovassa elokuvasta. Tulevan elokuvan ohjaa Danny Boyle.

Samaan rooliin harkittiin aikaisemman tiedon mukaan hänen lisäkseen Matt Damonia, Ben Affleckia, Bradley Cooperia ja Leonardo DiCapriota. Toistaiseksi ilman nimeä tunnettava elokuva perustuu Walter Isaacsonin 2011 julkaistuun Jobs-elämänkertaan.

Elokuvan kuvaukset on määrä päästä aloittamaan seuraavien kuukausien aikana. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Kategoriat
Viihde

Conan antoi oman panoksensa – miten unohtaa Songs of Innocence

Teknologiajätti Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook ja irlantilaisen U2-yhtyeen keulahahmo Bono ilmoittivat noin puolitoista viikkoa sitten yhtyeen uuden studioalbumin saapuvan ladattavaksi ilmaiseksi noin 500 miljoonalle iTunes-tilin omistajalle.

Kategoriat
Viihde

Seuraavan Bond-leffan kuvaukset alkavat joulukuussa

Viimeisimmän James Bond -elokuvan kansainvälinen maailmanensi-ilta oli 26. lokakuuta 2012 ja Skyfall onnistuikin tuottamaan maailmanlaajuisesti 1,1 miljardia yhdysvaltain dollaria.

Kategoriat
Viihde

Apple markkinoi U2:n uutta albumia kovalla rahalla

Teknologiajätti Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook ja irlantilaisen U2-yhtyeen keulahahmo Bono ilmoittivat tällä viikolla yhtyeen uuden studioalbumin saapuvan ladattavaksi ilmaiseksi noin 500 miljoonalle iTunes-tilin omistajalle.