Kategoriat
Tietokoneet

Lenovo on julkaissut kokonaan uuden IdeaPad-kannettavien tuoteperheen

Lenovo on kuluneella viikolla ilmoittanut julkaisseensa kokonaan uuden IdeaPad-kannettavien tuoteperheen. Valikoimaan tulee yhteensä kuusi eri mallia. Lisäksi, pelaajille Lenovo tuo tehokkaamman Legion Y920 -pelikannettavan.

Uusi IdeaPad-kannettavien tuoteperhe sisältää mallit IdeaPad 720, 520, 320 ja näiden ohuemmat S-versiot IdeaPad 720S, 520S ja 320S. Kaikissa malleissa on uusimman sukupolven Intel-suoritin. Osassa puolestaan on erillinen Nvidian GeForce 940MX -näytönohjain.

Kolme ohutta S-mallia on tarkoitettu niille, joille kannettavuus ja suorituskyky ovat tärkeitä. Alumiinirunkoisessa 720S-huippumallissa on tuorein seitsemännen sukupolven Intel Core i7 -suoritin, Nvidian näytönohjain, maksimissaan yhden teratavun ssd-massamuisti, Thunderbolt 3 -liitäntä – lisäksi 13-tuumainen malli painaa ainoastaan 1,14 kiloa ja sen paksuus on 13,6 millimetriä. Koneessa on myös sormenjälkilukija.

IdeaPad 520 ja 520S ovat myös varustettu uusilla Intelin Core i7 -suorittimilla. Mukana on lisäksi suorituskykyä antamassa Nvidian GeForce 940MX -näytönohjain. Arkikäyttöön sopivat puolestaan IdeaPad 320 ja ohuempi sisar 320S.

320-mallissa on uudet suorittimet, usb-c-liitännät ja dvd-asema sekä lisävarusteena sormenjälkilukija ja kosketusnäyttö. 320S:n 15-tuumaisessa versiossa puolestaan on maksimissaan teratavun massamuisti ja erillinen Nvidia-näytönohjain.

IdeaPad 720 -sarjan koneet saapuvat jalometallisilla värisävyillä. IdeaPad 520 -sarja tulee saataville kullan ja hopean lisäksi purppuraisena ja pinkkinä. IdeaPad 320 -sarja taas sisältää yhteensä kahdeksalla eri värisävyä, kuten esimerkiksi deniminsinisen ja korallinpunaisen.

Pelikannettava Lenovo Legion Y920 on varustettu taustavalaistulla mekaanisella näppäimistöllä ja se sisältää muun muassa ylikellotettavan Intelin K-sarjan suorittimen sekä Nvidia GeForce GTX 1070 8G -näytönohjaimen.

 

Kategoriat
Bisnes Tietokoneet

PC-tietokoneiden myynti takkuaa nyt viidettä perättäistä vuotta

PC-laitteiden myynti on ollut laskussa nyt viisi perättäistä vuotta. Viime vuonna PC-tietokoneita toimitettiin maailmanlaajuisesti 260-270 miljoonaa kappaletta, kertovat markkinatutkimusyhtiöt Gartner ja IDC.

Gartnerin uskomuksen mukaan PC-tietokoneiden tehokäyttäjät eivät ole tarpeeksi suuri asiakaryhmä kasvattamaan Pc-tietokoneiden kokonaismyyntiä. IDC puolestaan uskoo, että PC-tietokoneiden markkinat ovat tasoittumassa.

Suurimmat PC-tietokonevalmistajat, kuten Lenovo, HP ja Dell toivovat ettei PC-tietokoneiden myynti lähtisi enää jyrkkään laskuun. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge, jonka toimittajan mukaan PC-tietokoneiden markkinat ovatkin edelleen hiljalleen hiipumassa eikä usko että markkinoilla tultaisiin näkemään äkillistä kuoliniskua PC-tietokoneiden markkinoiden tyrehtyessä kokonaan.

Kategoriat
Tietokoneet

Lenovo esitteli 1,72 petaflopsin supertietokonettaan

Lenovo esittelee supertietokoneosaamistaan alan suurimpiin kokoontumisiin kuuluvassa International Supercomputing Conference -tapahtumassa Frankfurtissa. Tärkein Lenovon showcase Frankfurtissa on sen yhdessä Intelin kanssa kehittämä Lenovo Scalable Infrastructures Services -malli, joka yhdistää Intelin skaalautuvan SFF-arkkitehtuurin ja Lenovon suurteholaskentaratkaisut.

Uuden mallin ensimmäinen toteutus on MARCONI-supertietokone, joka on rakennettu yhdessä italialaisen tieteellisen laskennan keskuksen CInecan kanssa. Supertietokone sijaitsee Bolognan yliopistossa, ja sitä käyttää usean eurooppalaisen tutkimusyliopiston verkosto.

Tekniikaltaan MARCONI-supertietokone hyödyntää Lenovon NeXtScale-alustaa, Intel Xeon -prosessoreita ja Intelin uutukaista Omni-Path-arkkitehtuuria. HPL-mittauksella supertietokoneen jatkuva suorituskyky on 1,72 petaflopsia (eli se pystyy tekemään sekunnissa noin 1 720 000 000 000 000 laskutoimitusta liukuluvuilla).

Lisäksi Lenovo kertoi kehittäneensä Münchenin lähellä sijaitsevan Leibniz-laskentakeskuksen energiatehokkuuden parantamiseksi ratkaisun, joka hyödyntää hukkalämmön energiaa suoraan laskentakeskuksen jäähdytysvesien jäähdyttämiseen. Tämä ratkaisu hyödyntää parhaimmillaan 70 prosenttia lämpöhukasta uudelleen, jonka ansiosta keskuksen jäähdytysjärjestelmä käyttää alle puolet siitä sähköstä, mitä tavanomainen ilmajäähdytys käyttäisi.

Kategoriat
Tietokoneet

HP:lta uusi, ohut bisneskannettava

Tietokonevalmistaja HP on esitellyt uuden HP EliteBook 1030:n business-luokan kannettavien valikoimassa. Yrityskäyttöön suunniteltu HP EliteBook 1030 -malli on uudistettu versio HP EliteBook Folio 1020 -mallista.

Yhtiön on mahduttanut 12-tuumaisen Folio 1020 -mallin runkoon 13,3-tuumainen (33,78 cm) näytön. Vaihtoehtoisena on saatavilla QHD+ (3200×1800) -näyttö.

Ainoastaan 15,7 mm ohut ja 1,16 kg painava kannettava sisältää kuudennen sukupolven Intel Core -suorittimen lisäksi maksimissaan 512 gigatavun SSD-kiintolevyn sekä 16 gigatavua keskusmuistia.

Kannettavan neljän kennon 40 WHr akku tarjoaa yhtiön mukaan jopa 13 tunnin akkukeston, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin EliteBook 1020:ssa. Laite on nyt myynnissä Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueella 1049 euron lähtöhintaan.

Kategoriat
Tietokoneet

Apple haluaa eroon fyysisestä näppäimistöstä

Amerikkalaisen teknologiajätti Applen syyskuussa 2014 jättämästä patenttihakemuksesta käy ilmi, että yhtiö valmistelee haptiseen teknologiaan pohjautuvaa näppäimistöä kannettaville tietokoneille. Aiheesta uutisoineen ulkomaisen The Geek -verkkolehden mukaan se koostuisi metallisesta kontaktikerroksesta, joka kykenee aistimaan pelkän kosketuksen lisäksi myös kosketukseen käytetyn voiman.\n\nKyseisen kaltaisesta keskinnöstä olisi hyötyä esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa joita yritetään koko ajan saada koottua yhä pienempään tilaan. Toinen mahdollinen syy moiselle olisi sovelluskohtaisesti vaihtuva näppäimistö, jossa erilaisia sovelluskohtaisia komentoja voitaisiin esittää suoraan näppäimistöllä sovelluksen käytön aikana.\n\nApplen patenttihakemuksen mukaan kyseisen teknologian käyttäminen ei ole rajoitettu ainoastaan kannettaviin tietokoneisiin vaan voidaan hyödyntää myös esimerkiksi tablet-laitteissa tai digitaalisissa musiikkisoittimissa. Vielä toistaikseksi ei ole tiedossa aikooko Apple hyödyntää keksintöään uusissa laitteissaan.

Kategoriat
Tabletit Tietokoneet

ASUS julkisti uuden sukupolven ZenBook-kannettavan

Tietokonevalmistaja ASUS on tänään julkistanut seuraavan sukupolven mallin ZenBook-kannettavien mallistoon. ASUS ZenBook Flip UX360CA on nimensä mukaisesti varustettu täydet 360 astetta kääntyvällä kosketusnäytöllä, jonka ansiosta sitä pystyy käyttämään joko perinteisenä kannettavana tai tablettina.

ZenBook-sarjan uusin tulokas on varustettu 13,3″ IPS-kosketuspaneelilla, jonka resoluutio on mallista riippuen joko 3200×1800 tai 1920×1080. ZenBook Flip UX360CA on varustettu kahdella perinteisellä USB 3.0 -liitännällä sekä yhdellä USB 3.1 Type-C -liitännällä.\n\nAinoastaan 13,9mm paksuinen ZenBook painaa 1,3 kilogrammaa. Yhtiön mukaan ZenBook Flip UX360CA:n saatavuus ja hinnoittelu Suomen osalta tullaan vahvistamaan myöhemmin.

Kategoriat
Tietokoneet

HP esitteli maailman ohuimman kannettavan tietokoneen

Tietokonevalmistaja HP on esitellyt sanojensa mukaan maailman ohuimman HP Spectre -mallin. Laitteen CNC-työstetty alumiinikuori on yhtiön mukaan paksuudeltaan ainoastaan 10,4 mm, mikä vastaakin AA-paristoa.

13,3 tuumaisella Full HD IPS -näytöllä varustettu kannettava tietokone painaa 1,1 kilogrammaa. Laitteen ominaisuuksiin kuuluu lisäksi kuudennen sukupolven Intel Core i5- ja i7 -prosessorit, PCIe SSD -kovalevyn 512 GB tallennustilalla ja kahdeksan gigatavua keskusmuistia.

Edellä mainitun lisäksi mukana myös Bang & Olufsenin stereokaiuttimet ja kolme USB Type-CTM -liitäntää, joista kahdessa ThunderboltTM -tuki.

Kategoriat
Tietokoneet

Panasonicilta uusi Toughbook-kannettava

Panasonic on esitellyt uuden tehokkaamman version nykyisestä Toughbook CF-54 sylimikrosta. CF-54 mk2:ssa on kuudennen sukupolven Intel Core i5 6300U vPro -suoritin ja sen saa Windows 10 Pro- tai Windows 7 Professional -käyttöjärjestelmällä.

Toughbookin DVD-aseman paikalle voidaan sovittaa esimerkiksi lisäakku tai älykortinlukija. Panasonic Toughook CF-54 tulee Suomessa myyntiin kesäkuussa ja sen arvioitu hinta veroineen on alkaen noin 2100 euroa.

Kategoriat
Tabletit Tietokoneet

Liikkuva työ vaatii kestävää tietotekniikkaa – putoamiset ja vesi suurimmat vaarat

Liikkuva työ altistaa tietotekniikan rankoille olosuhteille, ja etenkin putoamiset ja veden aiheuttamat vahingot vaanivat laitteita. Rikkoontuneet laitteet tulevat kalliiksi – myös aiheuttamiensa työnseisausten takia.

Tyypillisimpiä syitä laitteiden rikkoutumiselle liikkuvassa työssä ovat laitteen putoaminen ja vesivahingot, eli uppoaminen veteen tai nesteen läikkyminen laitteen päälle, selviää Kaukomarkkinoiden suomalaisten yritysten IT-hallinnolle tekemästä kyselystä.

Laitteen rikkoutumisella voi olla myös kalliit seuraukset, sillä toimimattomat työvälineet tuovat laitteen hinnan ja huoltokustannusten lisäksi usein pitkän, tarpeettoman tauon työntekoon. Lähes puolet kyselyn vastaajista (44 %) kertoi työnseisauksen tällaisissa tapauksissa kestävän keskimäärin yli kaksi tuntia. Myös huollon odottelu vie aikaa – yleensä päivästä kahteen, joskus jopa pari viikkoa.

Yleisin laitteiden käytössä ilmaantunut ongelma oli kyselyn mukaan toimimattomat yhteydet (64 %). Tuttuja kiusoja ovat myös akkuongelmat (53 %) ja rikkoutuneet näytöt (44 %).

Leijonanosa kyselyn vastaajista (80 %) ilmoitti, että laitteita käytetään kylmässä ilmastossa, esimerkiksi ulkona pakkasessa. Lähes yhtä moni (78 %) kertoi laitteita käytettävän ulkona hanskat kädessä. Useimmat laitteista altistuvat myös tärinälle (64 %), pölylle (62 %) ja kosteudelle (47 %). Kaikki nämä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle. Siitä huolimatta Suomessa käytetään vielä enimmäkseen tavallisia, lujittamattomia laitteita.

Kategoriat
Tabletit Tietokoneet

Huawei esitteli vaihtoehdon Microsoft Surface -faneille

Microsoftin Surface-hybridikannettavan kilpailijoiden määrä markkinoilla jatkaa kasvamistaan. Tällä kertaa uuden tuotteen on kuluvan vuoden Mobile World Congress -messuilla esitellyt Huawei.

Huawei-MatebookHuawein messuilla esittelemä MateBook sisältää 12 tuuman näytön 2160×1440 pikselin resoluutiolla sekä versiosta riippuen Intel Core m3-6Y30 (4.5W), Intel Core m5 (4.5W) tai Intel Core m7-6Y75 (4.5W) -suorittimen. MateBookin voi varustaa neljällä tai kahdeksalla gigatavulla keskusmuistia sekä 128 tai 512 gigatavun SSD-kiintolevyllä.

Huawein uutuus painaa ainoastaan 640 grammaa, kun taasen Microsoftin Surface Pro 4:n kevyimmällä versiolla painoa on 766 grammaa.

Huawein uuden laitteen edullisin versio kustantaa 630 euroa. Kalleimmalle versiolla hintaa tulee 1445 euroa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.