Kategoriat
Autot

Tutkimus: Kuusi kymmenestä voisi ostaa auton Applelta tai Googlelta

Itseohjautuvista tai älykkäillä ajotoiminnoilla varustetuista autoista puhuttaessa tämän päivän autonostajat uskovat enemmän tekniikan alan yrityksiin kuin perinteisiin autonvalmistajiin. Kokonaista kuusi kymmenestä ihmisestä (57 %) voisi ajatella vaihtavansa käyttämäänsä automerkkiä, jos hänellä olisi mahdollisuus ostaa autonsa esimerkiksi Applelta tai Googlelta. Näin käy ilmi Capgeminin Cars Online 2017 -raportista, jossa kartoitetaan kuluttajien näkemyksiä tulevaisuuden autoista ja auton ostamisesta.

Viime vuosina itseohjautuvien autojen ja älykkäiden ajotoimintojen kehitystä ovat johtaneet tekniikan alan yritykset, ja trendi alkaa nyt näkyä kuluttajien luottamuksessa autonvalmistajiin. Yli puolet autonostajista (51 %) kertoo luottavansa älykkäillä ajotoiminnoilla varustettujen autojen kohdalla enemmän teknologiayrityksiin kuin perinteisiin autonvalmistajiin.

Raportin mukaan kahdeksan kymmenestä (81 %) autonostajasta on valmis maksamaan enemmän älykkäistä ajotoiminnoista, kuten pysäköintiavustimesta, kuolleessa kulmassa olevista esineistä varoittavista kameroista, etäisyysvaroittimista ja vakionopeussäätimestä. Älykkäiden ajotoimintojen toivotaan parantavan turvallisuutta (60 %), vähentävän stressiä (51 %) ja säästävän aikaa (43 %).

Neljä kymmenestä (41 %) voisi kuvitella ostavansa seuraavan autonsa verkosta. Premium-segmentissä osuus on vielä suurempi, viisi kymmenestä (48 %). Kuusi kymmenestä (62 %) toivoo mahdollisuutta koeajoon virtuaalitodellisuudessa, ja neljä kymmenestä (43 %) haluaisi pystyä chattailemaan autonmyyjien kanssa reaaliaikaisesti ennen auton ostamista.

Yhteiskäyttöpalveluiden (kuten DriveNow’n) yhteydessä seitsemälle kymmenestä (66 %) on merkitystä sillä, mitä automerkkejä palvelussa on käytettävissä.

Cars Online -raportti on julkaistu 16 kertaa vuodesta 1999 alkaen. Tämän vuoden raportti perustuu tammi- ja helmikuussa 2017 suoritettuun tutkimukseen, johon osallistui 8 101 kuluttajaa kahdeksasta maasta: Saksasta, Ranskasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Yhdysvalloista, Intiasta, Kiinasta ja Brasiliasta. Kaikki tutkimukseen osallistuneet kuluttajat suunnittelivat ostavansa tai liisaavansa auton seuraavan vuoden kuluessa.

Kategoriat
Autot Käyttöjärjestelmä Sovellukset

Googlen henkilökohtainen avustaja saapuu myös autoihin

Applen ja Microsoftin tavoin myös esimerkiksi Google valmistelee oman käyttöjärjestelmänsä integrointia tulevaisuuden autoihin. Mukaan Google aikoo sisällyttää myös henkilökohtaisen avustajansa, joka tunnetaan paremmin nimellä Google Assistant.

Tietojen mukaan henkilökohtaisesta avustajasta valmistellaan uutta versiota, joka on nimenomaan suunnattu tarjoamaan autoilijoille tarpeellisia ominaisuuksia.

Aikaisemmin julkaistujen tietojen mukaan voimme odottaa näkevämme Androidin integroituna ensimmäiseksi Audin ja Volvon uutuuksiin jo jopa ensi vuonna. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerup, jonka mukaan tämän myötä Googlen Android-käyttöjärjestelmä tullaan näkemään useiden autovalmistajien eri automalleissa.

Kategoriat
Autot

Tesla haluaa nostaa vuosittaista tuotantoon seuraavan parin vuoden sisällä

Autovalmistaja Tesla aikoo ilmoituksensa mukaan seuraavan kahden vuoden aikana nostaa tuotantokapasiteettinsa puoleen miljoonaan autoon.

Aikaisemmin Tesla lupaili kyseisiä määriä saavutettavaksi vasta vuonna 2020. Teslan uutta Model 3 -mallia on jo ennakkotilattu 400 tuhatta kappaletta.

Tesla Model 3 on yhtiön kehitteillä oleva sähköautomalli. Kyse on Teslan ensimmäisestä keskivertokuluttajalle suunnatusta mallista. Aikaisemmat ovat olleet merkittävästi kalliimpia. Auton toimitusten on tarkoitus alkaa vuoden 2017 lopussa.

Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Nextpowerup, jonka mukaan Tesla aikoo valmistaa jopa 200 tuhatta Model 3 -autoa ensi vuoden loppuun mennessä. Tarkkaa tietoa siitä miten Tesla aikoo tuotantomääriään nostattaa seuraavien aikana, ei ole.

Kategoriat
Autot

Tesla Model X kärsii edelleen ongelmista

Raportin mukaan jotkin Teslan Model X:n omistajat eivät ole onnistuneet avaamaan uuden autonsa ovia. Toisilla ongelmaksi puolestaan on muodostunut se ettei kuskin puoleinen ovi ole suostunut pysymään kiinni.

Edellä mainitun lisäksi auton omistajat ovat ehtineet kokea muitakin ongelmia esimerkiksi hätäjarrun kytkeytyessä itsestään päälle muutaman metrin välein tai kuljettajan puoleisen ikkunan kanssa, joka ei suostu sulkeutumaan.

Teslan mukaan kyse ei ole laajamittaisista ongelmista ja yhtiö kertoo työskentelevänsä parhaillaan jokaisen auton ostaneen kanssa ratkaistakseen mahdolliset ongelmakohdat.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Model X on aiheuttanut päänvaivaa yhtiölle. Aikaisemmin tässä kuussa yhtiö joutui takaisinkutsumaan 2700 autoa viallisista istuimista johtuvien ongelmien takia. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The NextPowerUp.

Tesla Model X on Tesla Motorsin vuodesta 2015 lähtien valmistama automalli, joka on koriltaan crossover (SUV). Autot kootaan Tesla Motorsin tehtaalla Fremontissa, Kaliforniassa.

Kategoriat
Autot

Applen autoa kehitetään Berliinissä

Uusimpien huhujen mukaan Applen tulevan auton kehityö tapahtuu salaisessa laboratoriossa, joka sijaitsee Berliinissä. 15-20 työntekijän kerrotaan työskentelevän auton kehitystyön parissa.\n\nTyöntekijöiden taustat vaihtelevat ohjelmisto -ja laitteistotietämyksen sekä myynnin välillä. Aikaisemmin Applen uskottiin työstävän autoprojektiaan lähempämä päämajaansa Cupertinossa.\n\nAiheesta muun muassa uutisoineen verkkolehti Digital Trendsin mukaan itse auton parissa työskentelevien henkilöiden lisäksi mukana on myös pieni tiimi, jonka tehtävänä on huolehtia Saksan lainsäädännöllisistä vaatimuksista sekä tarkkailla kilpailevien yhtiöiden kehitystyötä.\n\nSaman tiedon mukaan Applen auto tultaisiin lisäksi valmistamaan Magna Steyrin toimesta Itävallassa. Magna Steyr toimii sopimusvalmistajana, joka kokoaa autoja muille yrityksille, kuten esimerkiksi Mercedes-Benzille.\n\nNykyuskomuksen mukaan Applen auto tullaan esittelemään markkinoille vuonna 2019 tai 2020.

Kategoriat
Autot

Fordin uutuus navigoi itsestään pimeässä

Itseohjautuvia autoja löytyy jo esimerkiksi Applen ja Googlen kaltaisilta teknologiayhtiöiltä, mutta myös autovalmistajat ovat mukana niiden kehityksessä. Yksi näistä autovalmistajista on Amerikkalainen Ford, jonka auto kykenee navigoimaan myös pimeässä.\n\nFord Fusion Hybrid ei tarvitse ajovaloja navigoidakseen teillä vaan se hyödyntää 3D-mallinnusta ja sensoreita pysyäkseen oikealla kaistalla ja tiellä. Esille Ford tuo projektiaan alla näkyvällä YouTube-videolla.\n\n\n\nFordin tiellä pitäminen pimeällä ilman ajovaloja ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin voisi olettaa. Auton pitää tuntea esimerkiksi tie ja sen ympäristö, mahdolliset liikennemerkit sekä mahdolliset rakennukset. Tämän tiedon pohjalta auton niin kutsuttu Lidar-järjestelmä kykenee paikantamaan auton kulloisen sijainnin.\n\nTähän mennessä Ford on testannut autoaan ainoastaan suljetuilla teillä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Alphr.

Kategoriat
Autot Teknologia

CarPlay saapuu autoihin vasta ensi vuonna

Applen autojen viihdejärjestelmäksi tarkoitettu CarPlay on saanut paljon huomiota autovalmistajien keskuudessa, mutta tästä huolimatta sitä tuskin tullaan näkemään autoissa ennen ensi vuotta.

Kategoriat
Autot Teknologia

Linux-säätiö haluaa autojen viihdejärjestelmiin

14509460565_caaf705545_bTeknologiajätit Google, Apple ja Microsoft satsaavat kaikki autojen viihdejärjestelmiin. Näiden lisäksi myös Linux-säätiö on esitellyt omat aikeensa. Säätiö valmistelee nimittäin omaa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ja muokattavaa viihdejärjestelmäänsä, joka tunnetaan nimellä Automotive Grade Linux.

Säätiön projektilla on laaja kirjo yrityksiä tukena. Näihin lukeutuvat muun muassa Jaguar, Land Rover, Toyota ja Nissan. Näiden lisäksi mukana tukena on teknologiayhtiöitä kuten Advanced Telematic Systems, Fujitsu, Harman, Intel, LG, NEC, Panasonic ja Samsung.

Kategoriat
Autot

Hyundai Genesis -autossa järjestelmä joka jarruttaa automaattisesti nopeusvalvontakameraan

Autoilijat ovat jo pitkään käyttäneet navigaattoreita varoittamaan poliisin nopeudenvalvontakameratolpista. Nyt autovalmistajanakin tunnettu Hyundai vie tämän askeleen entistäkin automaattisemmaksi.\n\nNimittäin yhtiön uusin automalli, Genesis, on varustettu sisäänrakennetun GPS:n lisäksi automaattisella toiminnolla, joka varoittaa kuljettajaa lähestyvästä nopeuskamerasta. Auto jarruttaa hieman ennen kameraa automaattisesti sallittuun nopeuteen.