Kategoriat
Tabletit Yhteiskunta

Suomalainen jättitabletti kuntouttaa ja viihdyttää kehitysvammaisia ja vanhuksia

Kun tabletti on taulu-TV:n kokoinen, sujuu sen käyttö myös fyysisesti rajoitteiselta henkilöltä. Tämä on tiedotteen mukaan huomattu monessa palvelutalossa, kun startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä Yetitablet on otettu käyttöön.

Motorinen harjoittelu onnistuu erilaisten piirustussovellusten avulla, muistin harjoittaminen muistipeleillä ja pianoakin pääsee soittamaan ja pasianssia pelaamaan. Ja mikä parasta, tämä digitaalinen laite lisää sosiaalisuutta.

Yetitablet on ollut käytössä useassa palvelutalossa viime vuodesta saakka ja kokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia. Yetitablet on aktivoinut myös hyvin passiivisia muistisairaita tuottamaan itse värejä ja ääntä erilaisten sovellusten avulla.

Ryhmissä on pelattu pelejä ja katsottu kuvia ja videoita. On myös pidetty tietovisoja ja ratkaistu ristikoita yhdessä. Karaoke-laulu on ollut suosittua. Jättimäisellä näytöllä voi päivän näköislehden lukea niin suurilla kirjailmilla kuin tarvitaan. Skypen avulla on oltu yhteydessä muihin palvelutaloihin, päiväkoteihin ja omaisiin.

Yetitabletin käyttöönotto on ollut helppoa palvelutaloissa. Tämän päivän hoitajilla on kokemusta erilaisten sovellusten käytöstä niin älypuhelimessa kuin tabletissakin, joten jättimäisen tabletin käyttö ei ole heille vaikeaa. Kuntoutus- ja viihdesovellusten käytön lisäksi toimii Yetitablet myös haluttaessa tv-vastaanottimena. Esimerkiksi Attendon palvelutaloihin saapuvat 10 ensimmäistä Yetitablet-laitetta onkin tarkoitettu korvaamaan tv-vastaanotin.

Yetitablet tuo myös uusia mahdollisuuksia kehitysvammaisten kuntoutukseen ja hoitoon. Kaikenikäisistä kehitysvammaisista monet ovat hyvin perillä älylaitteiden käytöstä ja uusi jättimäinen tabletin koko vähentää motorisia haasteita laitteen käytössä. Ensimmäisiä laitteita onkin jo toimitettu kehitysvammaisten hoitokoteihin, viimeisimpänä Hämeenkyröön.

Kategoriat
Tabletit

10,5 tuuman iPadin tuotanto alkaa joulukuussa

Elokuussa maailmalla esitettyjen huhujen mukaan tietokonejätti Apple aikoisi tuoda ensi vuonna markkinoille 10,5 tuumaisen iPad-tabletin. Nyt huhupuheet ovat saaneet lisää uskottavuutta, sillä uusimman tiedon mukaan Taiwanilainen alihankkkija olisi vahvistanut julkaisun.

Tuotanto on määrä aloittaa joulukuussa ja arvioiden mukaan tuotteen julkistus tapahtuu ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tabletin kehitystyön takana kerrotaan olevan kyseisen kokoluokan suosio yrityselämässä ja koulumaailmassa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkmainen verkkkolehti GSM Arena.

Kategoriat
Tabletit

Seuraavan sukupolven iPadit esitellään ensi maaliskuussa

Teknologiajätti Applen kerrotaan esittelevän seuraavan sukupolven iPad-taulutietokoneensa ensi vuoden maaliskuussa. Raporttien mukaan Apple esittelee tuolloin kaikkiaan kolme uutta tabletti-mallia.

Mukana ovat päivitetyt 9,7 ja 12,9 tuuman versiot sekä uusi 10,9 tuuman malli ilman reunuksia. Uutuuksista ei vielä tähän mennessä tidetä paljoakaan, mutta kertoman mukaan yhtiön 10,9 tuumainen malli olisi fyysisiltä mitoiltaan samaa kokoa 9,7 tuumaisen iPad Pron kanssa.

Lisäksi, kerrotaan että kaikki uudet mallit tulevat sisältämään 3,5 millin kuulokeliitännän. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerUp.

Kategoriat
Tabletit

Panasonicin lujitetut Toughbookit viettävät 20-vuotisjuhlaa

Panasonicin lujitetut laitteet täyttivät 26. syyskuuta 20 vuotta. Toughbookien historia ulottuu kaikkiaan liki 30 vuoden taakse, vuoteen 1987, jolloin Panasonic ryhtyi valmistamaan kannettavia tietokoneita.

Yhtiön huomatessa, että markkinat kaipaavat lujitettuja laitteita ammattilaiskäyttöön, yhtiö perusti Japanin Kobeen oman tehtaan tällaisten laitteiden valmistusta varten.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkimusyhtiö VDC Researchin uusimman analyysin mukaan yhtiön Toughbook- ja Toughpad-laitteita myytiin viime vuonna enemmän kuin muita lujitettuja kannettavia ja tabletteja yhteensä.

Kategoriat
Puhelimet Tabletit

Lenovolta uusia laitteita

Lenovo on julkistanut PHAB2-tuoteperheen, jonka PHAB2 Pro on yhtiön mukaan maailman ensimmäinen Tango-älypuhelin, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden kokemuksen. Muita uutuuksia ovat kaksoiskameralla varustettu PHAB2 Plus sekä isonäyttöinen PHAB2.

Tango-teknologiaa käyttävä PHAB2 Pro -puhelin tuo lisätyn todellisuuden ja sovellukset, joita voidaan hyödyntää sekä opetus- että kotikäytössä kuin myös esimerkiksi täysin uudenlaisten museokokemusten muodossa. Tehon tarjoaa Qualcommin Snapdragon 652 -suoritin.

Valokuvaharrastajille suunnataan PHAB2 Plus -puhelin, joka sisältää kaksi 13 megapikselin kameraa. Näissä kummassakin on nopea tarkennus, f2.0-linssit ja Leican kameroista tunnettu Fujitsu Milbeaut -kuvasignaaliprosessori.

Kukkarolle edullisin on PHAB2, jka tarjoaa lisätyn todellisuuden tilan, jolla onnistuvat esimerkiksi kuva- ja videoyhdistelmät. Puhelimessa on lisäksi 6,4 tuuman HD-näyttö, nopeasti tarkentava 13 megapikselin kamera ja 32 Gt muistia, jota voi vielä laajentaa MikroSD-kortilla.

Syyskuussa maailmanlaajuisesti myyntiin saapuvien uutuusmallien hinnat ovat seuraavat: PHAB2 alkaen 199 euroa, PHAB2 Plus 299 euroa ja PHAB2 Pro 499 euroa. Tarkemmat tiedot saatavuudesta Suomessa ilmoitetaan myöhemmin.

Kategoriat
Tabletit

Panasonicilta uusi lujitettu Android-tabletti

Panasonic on julkistanut päivitetyn version lujitetusta 7 tuuman Android-tabletistaan. Uusi Toughpad FZ-B2mk2 on varustettu Android 6.0 -käyttöjärjestelmällä ja Intelin viimeisimmällä Atom x5-Z8550 -suorittimella (välimuisti 2 MB, Quad Core 1.44–2.4 GHz). Edeltäjänsä tapaan se on kevyt (540 g), ohut (18 mm) ja toimii ilman tuuletinta.

Räätälöitäviin ominaisuuksiin kuuluvat viivakoodinlukija, älykortinlukija sekä LAN- ja 4G-yhteydet. Uuden sukupolven laite sisältää myös USB 3.1 C -liitännän, jonka siirtonopeus on jopa 5 Gbps, sekä laitteidenvälistä tiedonsiirtoa tukevan USB On The Go -toiminnallisuuden.

Toughpad FZ-B2 tarjoaa käyttäjälleen jopa kahdeksan tunnin käyttöajan yhdellä latauksella. FZ-B2 on varustettu Full HD -etukameralla ja kahdeksan megapikselin takakameralla. Se sisältää myös sisäänrakennetut suunnatut mikrofonit sekä videoneuvottelu- ja äänentunnistusohjelmistot.

Toughpad FZ-B2 kestää pudotuksen 150 cm korkeudelta, siinä on IP65-luokan pöly- ja kosteussuojaus ja se toimii eri lämpötiloissa kymmenestä pakkasasteesta aina 50 asteen kuumuuteen.

Toughpad FZ-B2 on yhteensopiva Toughpad-tuoteperheen Windows 8 -käyttöjärjestelmällä toimivien laitteiden lisävarusteiden, kuten kuten akkujen, latureiden, telakointiasemien, autokiinnikkeiden ja käsihihnojen kanssa. Toughpad FZ-B2mk2 on saatavilla heinäkuussa 2016, veroton hinta alkaen noin 1 200 euroa.

Kategoriat
Komponentit Puhelimet Tabletit

Xiaomi suunnittelee omaa järjestelmäpiiriä

Kiinalainen valmistaja Xiaomi on tiedon mukaan päättänyt suunnitella oman järjestelmäpiirinsä älypuhelimille ja tablet-tietokoneille. Tiedon mukaan yhtiö esittelisi oman ARM-luomuksensa jo tässä kuussa järjestettävässä lehdistötapahtumassa.

Peliliike nostaisi Xiaomin samaan sarjaan Samsungin, Huawein ja Applen kanssa, jotka myös suunnittelevat omat piirinsä.

Aiheesta muun muassa uutisoinut ulkomainen verkkolehti Gear Burn tietää kertoa, että tiedon perusteella Rifle-koodinimellistä piiriä ei kuitenkaan tulla näkemään (ainakaan aluksi) huippuluokan malleissa vaan se on tarkoitettu sisällytettäväksi budjettiluokan laitteisiin.

Kategoriat
Tabletit Tietokoneet

ASUS julkisti uuden sukupolven ZenBook-kannettavan

Tietokonevalmistaja ASUS on tänään julkistanut seuraavan sukupolven mallin ZenBook-kannettavien mallistoon. ASUS ZenBook Flip UX360CA on nimensä mukaisesti varustettu täydet 360 astetta kääntyvällä kosketusnäytöllä, jonka ansiosta sitä pystyy käyttämään joko perinteisenä kannettavana tai tablettina.

ZenBook-sarjan uusin tulokas on varustettu 13,3″ IPS-kosketuspaneelilla, jonka resoluutio on mallista riippuen joko 3200×1800 tai 1920×1080. ZenBook Flip UX360CA on varustettu kahdella perinteisellä USB 3.0 -liitännällä sekä yhdellä USB 3.1 Type-C -liitännällä.\n\nAinoastaan 13,9mm paksuinen ZenBook painaa 1,3 kilogrammaa. Yhtiön mukaan ZenBook Flip UX360CA:n saatavuus ja hinnoittelu Suomen osalta tullaan vahvistamaan myöhemmin.

Kategoriat
Tabletit Tietokoneet

Liikkuva työ vaatii kestävää tietotekniikkaa – putoamiset ja vesi suurimmat vaarat

Liikkuva työ altistaa tietotekniikan rankoille olosuhteille, ja etenkin putoamiset ja veden aiheuttamat vahingot vaanivat laitteita. Rikkoontuneet laitteet tulevat kalliiksi – myös aiheuttamiensa työnseisausten takia.

Tyypillisimpiä syitä laitteiden rikkoutumiselle liikkuvassa työssä ovat laitteen putoaminen ja vesivahingot, eli uppoaminen veteen tai nesteen läikkyminen laitteen päälle, selviää Kaukomarkkinoiden suomalaisten yritysten IT-hallinnolle tekemästä kyselystä.

Laitteen rikkoutumisella voi olla myös kalliit seuraukset, sillä toimimattomat työvälineet tuovat laitteen hinnan ja huoltokustannusten lisäksi usein pitkän, tarpeettoman tauon työntekoon. Lähes puolet kyselyn vastaajista (44 %) kertoi työnseisauksen tällaisissa tapauksissa kestävän keskimäärin yli kaksi tuntia. Myös huollon odottelu vie aikaa – yleensä päivästä kahteen, joskus jopa pari viikkoa.

Yleisin laitteiden käytössä ilmaantunut ongelma oli kyselyn mukaan toimimattomat yhteydet (64 %). Tuttuja kiusoja ovat myös akkuongelmat (53 %) ja rikkoutuneet näytöt (44 %).

Leijonanosa kyselyn vastaajista (80 %) ilmoitti, että laitteita käytetään kylmässä ilmastossa, esimerkiksi ulkona pakkasessa. Lähes yhtä moni (78 %) kertoi laitteita käytettävän ulkona hanskat kädessä. Useimmat laitteista altistuvat myös tärinälle (64 %), pölylle (62 %) ja kosteudelle (47 %). Kaikki nämä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle. Siitä huolimatta Suomessa käytetään vielä enimmäkseen tavallisia, lujittamattomia laitteita.

Kategoriat
Tabletit

Apple esittelee ensi kuussa 9,7 tuumaisen iPad Pron

Teknologiajätti Applen viime vuoden syyskuussa esittelemä 12,9 tuumainen iPad Pro saattaa saada piakkoin pikkuveljen, jonka on tarkoitus auttaa yhtiötä kilpailemaan markkinoista Microsoftin Surface-tablettia vastaan.

Julkisuuteen vuotaneiden raporttien mukaan vuorossa on 9,7 tuumainen iPad Pro samoilla teknisillä ominaisuuksilla kuin aikaisemmin julkaistu isoveljensä.

Microsoftin nykyisin markkinoilla olevista malleista pienin tällä hetkellä on Surface 3 10,8 tuumaisella HD-näytöllään.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kyse on vasta aikaisista huhuista. Varmuus asiaan saadaan maaliskuun puolenvälin tienoilla, jolloin Applen odotetaan esittelevän uuden laitteensa.