Alienware aikoo kilpailla Steam Machine -pelikoneellaan konsolijättejä vastaan


0

Tunnettu pelitietokoneiden valmistaja Alienware aikoo kilpailla tosissaan omalla Steam Machine -pelitietokoneellaan Microsoftin Xbox Onea ja Sonyn Playstation 4:ää vastaan. Alienware on yksi kahdestatoista laitevalmistajasta, jotka ovat mukana Valven Steam -pohjaisessa ekosysteemissä. Jokainen näistä kahdestatoista laitevalmistajasta on lupautunut tuomaan markkinoille oman versionsa Steam Machine -pelitietokoneesta. Jokainen laite tulee poikkeamaan toisistaan konfiguraationsa, hintansa ja muotoilunsa osalta.\n\nValve -yhtiön Steam OS -käyttöjärjestelmä mahdollistaa pelaajille suoran yhteyden Valven Steam -pelikauppaan ja laitteet pyrkivät olemaan osa jokaisen pelaajan olohuoneen varustusta. Tähän saakka olohuoneet ovat pääsääntöisesti olleet pelikonsolien hallitsemia mutta murros on käynnissä.\n\nAlienware -yhtiön markkinointijohtaja Bryan De Zayas on kertonut TrustedReviews -sivustolle pyrkivänsä viemään paikan olohuoneesta kilpailijoiltaan. Alienware luottaa vanhaan valttiin, eli hintaan. Yhtiö aikoo nimittäin myydä Steam Machine -pelitietokonettaan kilpailukykyiseen hintaan kun verrataan Sonyn PS4-, ja Microsoftin Xvbox One -konsolin hintaan, joskaan Zaas ei kertonut haastattelussa vielä tarkkaa hintaluokkaa. 

Tässä kohtaa pitää kysyä, että miksi kuluttaja ostaisi Alienware -nimellä myytävän Steam -tokkosen ennemmin kuin rakentaisi itse HTPC-pelitietokoneen? Tähän Alienwaren Frank Azor toteaa, ettei kuluttaja kykene mitenkään rakentamaan yhtä nopeaa ja pelikelpoista PC-tietokonetta samaan hintaan. Azor paljastaa Alienwaren Steam Machine -koneesta sen verran, että laite tulee olemaan varustettu Intelin ylemmän pään tehokkaalla prosessorilla ja NVIDIA:n tehokkalla näytönohjaimella.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa saako Steam OS -tarpeeksi käyttäjiä taakseen ja millaisia laitteet tulevat julkaisuhetkellä olemaan. Eniten huolta tulevien käyttäjien piirissä herättää tällä hetkellä laitteiden hintahaitari, nimittäin Digital Storm -yhtiön high-end -tason Steam Machine -pelikoneen hinta on keskivertokuluttajalle aivan liikaa, 1469 USD (~1100€).

Alienwaren on määrä aloittaa laitteiden myynti vuoden 2014 syyskuussa.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.