Hyundai Genesis -autossa järjestelmä joka jarruttaa automaattisesti nopeusvalvontakameraan


0

Autoilijat ovat jo pitkään käyttäneet navigaattoreita varoittamaan poliisin nopeudenvalvontakameratolpista. Nyt autovalmistajanakin tunnettu Hyundai vie tämän askeleen entistäkin automaattisemmaksi.\n\nNimittäin yhtiön uusin automalli, Genesis, on varustettu sisäänrakennetun GPS:n lisäksi automaattisella toiminnolla, joka varoittaa kuljettajaa lähestyvästä nopeuskamerasta. Auto jarruttaa hieman ennen kameraa automaattisesti sallittuun nopeuteen. Hyundain edustaja Guido Schenken oli kertonut järjestelmästä seuraavaa Australialaiselle drive.com -julkaisulle; ”Auto tietää jos tiellä on nopeudenvalvontakamera ja säätää auton nopeuden lailliseksi ennen kameraan ajoa.” Melko tyhjentävä kommentti, eikö?\n\n25062014_genesis_600k-600x400

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa 800 metriä ennen kameraa äänimerkillä mikäli ajoneuvon nopeus ylittää tielle säädetyn nopeusrajoituksen ja jos kuljettaja ei tähän reagoi niin auto jarruttaa itse. Järjestelmä tulee varmasti aiheuttamaan keskustelua maailman mediassa, toisaalta vaikka Hyundai Genesiksen ostaisikin, ei ajoneuvon järjestelmä osaa paljastaa poliisin kädessä pidettäviä ja poliisiautoihin asennettuja tutkalaitteita. Tulevaisuus on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.