Linux-säätiö haluaa autojen viihdejärjestelmiin


0

14509460565_caaf705545_bTeknologiajätit Google, Apple ja Microsoft satsaavat kaikki autojen viihdejärjestelmiin. Näiden lisäksi myös Linux-säätiö on esitellyt omat aikeensa. Säätiö valmistelee nimittäin omaa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ja muokattavaa viihdejärjestelmäänsä, joka tunnetaan nimellä Automotive Grade Linux.

Säätiön projektilla on laaja kirjo yrityksiä tukena. Näihin lukeutuvat muun muassa Jaguar, Land Rover, Toyota ja Nissan. Näiden lisäksi mukana tukena on teknologiayhtiöitä kuten Advanced Telematic Systems, Fujitsu, Harman, Intel, LG, NEC, Panasonic ja Samsung.

Säätiön tarkoituksena ei ole tarjota autovalmistajille kokonaan valmista ratkaisua vaan ainoastaan tarjota pohja, jonka päälle autovalmistajat kykenevät rakentamaan oman näköisensä viihdejärjestelmän. Säätiön alusta perustuu Tizen In-Vehicle Infotainment -projektiin ja sisältää sovelluksia esimerkiksi mediantoistoon, uutisten lukemiseen sekä älylaitteiden parittamiseen.

Säätiö on julkaissut muutamia esittelykuvia Flickr-sivullaan. Käyttöliittymän ulkoasu tulee todennäköisesti vaihtelemaan autovalmistajien kesken.

Automotive Grade Linuxin ensimmäinen versio on jo ladattavissa. Vaikka projektin tukijoukoissa onkin isoja autovalmistajia ja teknologiayhtiötä, ei ole vielä tiedossa koska, jos koskaan, se tullaan näkemään autoissa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti TechSpot.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.