NVIDIA julkistaa GeForce GTX 990 -näytönohjaimen vuoden 2015 alkumetreillä


0

Nyt kun kalenteri ollaan käännetty tukevasti vuoden 2014 jälkimäiselle puoliskolle niin monet ovat kuumeisesti alkaneet odottaa markkinoille uusia GPU -piirejä, sekä tietysti kokonaisia näytönohjaimia. Kuitenkin mielenkiintoisimmat näytönohjaimet saapuvat markkinoille vasta vuoden 2015 alkupuolella, kohta pian 800 -sarjan julkaisun jälkeen.Monien huhujen mukaan NVIDIA on aikeissa kokonaan ohittaa 20 nm -tuotantoprosessin, siirtyen suoraan 28 nm -prosessista 16 nm -prosessiin.  Huhut kertovat NVIDIA:n julkistavan tulevan lippulaivamallinsa eli GeForce GTX 990 -näytönohjaimen heti pian vuoden vaihduttua. Kyseinen näytönohjain on varustettu Maxwell -arkkitehtuuriin perustuvalla NVIDIA GM204B GPU -piirillä.\n\nMikäli NVIDIA onnistuu siirtymisessään suoraan 16 nm -prosessiin tullaan markkinoilla näkemään erittäin nopeita näytönohjaimia, jotka samalla vievät edeltäjiään kuin pässiä narussa mutta ovat , myös aiempia selkeästi pienemmän energian kulutuksen kanssa. Myös kasvaneen hyötysuhteen ansiosta Maxwell -arkkitehtuuri tuo muutamia erikoisuuksia verrattuna NVIDIA:n Kepler -arkkitehtuuriin. Yksi näistä on melkeinpä historiallinen, nimittäin ensimmäistä kertaa uuden sukupolven näytönohjain tulee pitämään sisällään vähemmän ytimiä per GPU-piiri, tämä johtuu nimenomaan arkkitehtuurin parantuneesta hyötysuhteesta. TweakTown sivuston mukaan Nvidia julkistaa GeForce 1000 -sarjan 18-24 kuukauden kuluttua. Yhtiöllä vaikuttaa siis menevän lujaa.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.