IBM julkisti aivoista mallia ottavan neurosynapsisen sirun


0

IBM:n tutkijat ovat julkistaneet neurosynapsisen tietokonesirun, joka matkii aivojen tapaa käsitellä tietoja. Siru sisältää yhtiön mukaan miljoona ohjelmoitavaa hermosolua, 256 miljoona synapsia sekä hermosuorittimen, joka suorittaa sekunnissa 46 miljardia synaptista laskutoimitusta yhdellä watilla sähköä. Sirussa on myös 4 096 ydintä ja 5,4 miljardia transistoria.

Kyseessä on toisen sukupolven neurosynapsinen siru, jonka fyysinen koko on postimerkin luokkaa. Sen virrankulutus puolestaan on kuulolaitteen luokkaa. 

Siru on kehitetty yhteistyössä DARPAn (The Defense Advanced Research Projects Agency) kanssa ja valmistettu Samsungin 28 nanometrin prosessiteknologialla.

Tiedotteen mukaan kognitiivinen laitteiston ja ohjelmiston ekosysteemin on tarkoitus avata uusia ovia mobiili- ja pilvipalveluille, supertietokoneille sekä lisäksi sensorisovelluksille.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.