Tutkimusyhtiö: Windows Phone -laitteiden markkinaosuus laskussa


0

Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut neljännesvuosittaisen raporttinsa maailman älypuhelinmarkkinoinen tilanteesta. IDC:n tuoreiden lukujen mukaan ohjelmistojätti Microsoftin Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmän markkinaosuus on tipahtanut vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen 3, 4 prosentista  kuluvan vuoden samalla ajanjaksolla 2,5 prosenttiin.

Tutkimusyhtiön mukaan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä toimitettiin kaikkiaan 301,3 miljoonaa älypuhelinta. Windows Phone -laitteita näistä oli yhtiön tilastojen mukaan 7,4 miljoonaa kappaletta.

Tilastojen kärjessä komeilivat Googlen Android-käyttöjärjestelmälä varustetut laitteet 84,7 prosentin markkinaosuudella. Toiselle sijalle ylsi puolestaan Apple 11,7 prosentin osuudella.

BlackBerryn markkinaosuus jäi 0,5 prosenttiin. Aiheesta uutisoi mun muassa ulkomainen verkkolehti Windows Phone Central.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.