Pohjois-Satakunnan valokuituverkko etenee


0

Pohjois-Satakunnassa aloitettiin viime vuonna valokuituverkon rakentaminen. Tämän vuoden osalta rakentaminen on edennyt suunnitelman mukaan ja on nyt puolivälissä. Verkon valmistumisaste on samaa luokkaa.

Syksyn ja talven aikana valmiita liittymiä on noin 1 800. Kokonaisuudessaan rakentamisprojekti kestää noin kolme vuotta.

Kuntien omistama yhtiö rakentaa valokuituverkkoa Jämijärven, Kankaanpään, Pomarkun, Lavian ja Sastamalan alueella. ­Jämijärvellä suurin osa tämän kauden runkoverkon maarakentamisesta on tehty ja tällä hetkellä keskitytään runko- ja keskuspään hitsauksiin sekä tonttiliittymiin.

Kankaanpäässä taajama-alueen rakentaminen on valmistumassa Tapalassa ja Myllymäessä. Käpylän alue on loppusuoralla, Niinisalo on rakenteilla ja nyt suunnataan pitempiin aurausvetoihin kohti Laviaa, Honkajokea ja Pomarkkua. Pomarkun taajama-alueen kaivuista on tehty noin 70 prosenttia, runkoaurauksista noin 50 prosenttia, tonttiliittymistä noin 40 prosenttia ja kokonaiskilometreistä noin puolet.

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy (PSSV) on viiden kunnan (Kankaanpää, Jämijärvi, Pomarkku, Lavia ja Sastamala) omistama yhtiö. Pilottialueiden rakentaminen PSSV:n omistajakunnissa alkoi syksyllä 2013 ja tänä keväänä rakentamista jatketaan isompana kokonaisuutena.

Valokuituverkko on avoin kaikille operaattoreille. Avoimen laajakaistaverkon myötä kuntalaisille on siis tarjolla usean eri operaattorin palveluja, mikä turvaa hintojen kilpailukykyisenä pysymisen. Asiakas voi itse valita itselleen parhaan palveluntarjoajan.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.