Haastattelussa: AMD:n Andrew Buxton


0

Andrew_BuxtonSaimme alkukesästä haastatteluun sirujätti AMD:n Pohjois-Euroopan myyntijohtajan Andrew Buxtonin, jonka kanssa kävimme muutaman tiukan kysymyksen varjolla läpi AMD:n tilannetta pohjoismaissa sekä kyselimme AMD:n mahdollisista EU:n Intelille myöntämän muhkean jättisakon vaikutuksista yrityksen valintoihin tulevaisuudessa.

– Miksi AMD:n tuotteet käyvät hyvin kaupaksi pohjoismaissa?

Olemme AMD:n näkökulmasta katsottuna huomanneet pohjoismaalaisten olevan aikaisia uusimman tekniikan hyödyntäjiä sekä avoimen mielen omaavia. Pohjoismaalaiset ovat Buxtonin mukaan erittäin teknisesti suuntautuneita ja vaativan korkeaa laatua.

Lisäksi, pohjoismaissa käytetään paljon Internettiä ja ihmisillä on tapana lukea tuotearvosteluja etsien informaatiota sekä todellisia faktoja tukemaan ostopäätöksensä tekoa.

Pohjoismaalaiset eivät myöskään pelkää kokeilla uusia teknologioita ja nähdä tuloksia itse. Alueen vahva pelikulttuuri tarkoittaa myös sitä, että yrityksen prosessorit on otettu vahvasti vastaan niiden luotettavuuden, laadun ja korkeatasoisen suorituskyvyn takia. Pelaajat myös lisäksi käyttävät vaikutusvaltaansa perheidensä ja ystäviensä osalta luoden vahvan ja positiivisen luottamuksen AMD:hen pohjoismaissa.

– Mitkä ovat Suomessa AMD:n myyntiluvut verrattuna Intelin myyntilukuihin?

Buxtonin mukaan AMD jättää tämän kaltaiset asiat analyytikoille, kuten Gartner tai IDC.

– Kumpi markkina-alue on AMD:lle suomessa tärkeämpi kuluttaja vai yritysmarkkinat?

Buxtonin mielestä molemmat markkinoiden osa-alueet ovat yritykselle yhtä tärkeitä.

– Miten AMD tekee yhteistyötä kanavakumppaniensa kanssa Suomessa?

Työskentelemme läheisesti Suomessa Verkkokaupan ja Daccon kanssa, ja nämä molemmat yritykset ovatkin mukana kanavakumppaneidemme platina-ohjelmassa. Suhteemme yrityksiin on erittäin vahva ja molemmilla yrityksillä on laaja kokemus sekä laaja ostajakunta, joka auttaa meitä saamaan tuotteemme hyvin saataville Suomen markkinoilla.

– Kuinka AMD:n prosessori -ja grafiikkapiiriosastojen fuusio tulee vaikuttamaan tuotekehitykseen?

Uusi rakenne on suunniteltu paremmin optimoimaan AMD:n operaatioita grafiikkapiirien ja mikroprosessorien kehityksessä sekä entisestään integroimaan yrityksen x86-arkkitehtuuriin pohjautuvat prosessorit ja grafiikkateknologiat. Buxtonin mukaan AMD uskoo seuraavan sukupolven innovaation tietojenkäsittelyn saralla perustuvan mikroprosessorien ja grafiikkateknologioiden fuusioon.

AMD:n ja ATI:n fuusio on yksi yhtiön mahdollisuuksistamme laittaa oikea organisaatio kohdilleen auttamaan tulevaisuuden tietojenkäsittelyn mahdollistamisessa. AMD:llä on nyt paikka ja ainutlaatuinen tilaisuus kehittää sekä toimittaa kokonaisia alustoja – prosessoreista emolevyihin ja näytönohjaimiin. Tämä tulee vaikuttamaan myös toimintaamme jälleenmyyntikanavassa.

Menneisyyttä mietittäessä voidaan sanoa, että AMD:n grafiikkaosasto on historiallisesti keskittynyt enemmän jälleenmyyntikanavaan kuin yrityksen prosessoreista vastuussa oleva osasto, joka on osoittanut enemmän suuntausta kansainvälisiin PC -ja palvelintuottajiin. Näiden kahden bisnesyksikön fuusio antaa meille mahdollisuuden kasvattaa AMD:n asemaa jälleenmyyntikanavassa.

– Voitko kertoa yksityiskohtia tulevista Swift-koodinimellisistä Fusion-prosessoreista?

Olemme erittäin innoissamme tulevista Fusion-prosessoreista, mutta en valitettavasti voi keskustella julkaisemattomista tuotteista tai spekuloida julkaisuaikatauluilla.

– Aikooko AMD käyttää EU:n Intelille määrämää jättisakkoa hyödykseen? Miten?

AMD on aina ainoastaan halunnut, että kilpailu markkinoilla tapahtuu tuotteiden meriittien avulla. Nyt olemme valmiita uusille markkinoille jossa kuluttajat ja tuotteet määrävät säännöt Intelin sijaan. AMD uskoo tiukasti, että heillä on kaikki tarvittava bisneksen kasvattamiseen – kaikki mitä me, ja ala tarvitsemme, on mahdollisuus antaa luonnollisille markkinavoimille tilaisuus toimia.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.