Rosetta-komeettaluotaimen tuleva laskeutumispaikka valittiin


0

Euroopan avaruusjärjestö (ESA) on julkaissut Rosetta-komeettaluotaimen tarkan laskeutumiskohdan 67P/Churyumov–Gerasimenko -komeetalle. Laskeutumispaikan valinnan tehneen tiimin mukaan valittu kohta on tieteen kannalta kiinnostava sekä sisältää muita vaihtoehtoja vähemmän riskejä.

Komeettaluotaimen mukana matkaa Philae-laskeutuja, jossa on runsaasti suomalaista tekniikkaa. Sen tehtävä on kiinnittyä komeetan pintaan mittaamaan sen ominaisuuksia. Laskeutuminen komeetan pinnalle on tarkoitus aloittaa 11. päivä marraskuuta.

67P/Churyumov-Gerasimenko on jaksollinen komeetta, jonka löysi neuvostoliittolainen Klim Ivanovic Churyumov 22. lokakuuta 1969. Komeetta kuvattiin ensimmäisen kerran 9. syyskuuta 1969. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 6,45 vuotta.

Komeettaluotaimesta vastaava tiimi viettää seuraavat kuukaudet valmistellen laskeutumista. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Geek.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.