Välähdys vahvistettiin: asteroidi törmäsi Kuuhun


0

Kuuta viime vuonna tarkkailleet astronomit huomasivat kirkkaan valonvälähdyksen sen pinnalla, jonka uskottiin johtuvan asteroidin törmäyksestä. Uusien havaintojen myötä on nyt pystytty vahvistamaan, että kuun pinnalle on ilmestynyt uusi noin 34 metriä halkaisijaltaan oleva kraatteri.

Valonvälähdyksen havainnoinnnista viime vuoden syyskuussa huolehti Moon Impacts Detection and Analysis System (MIDAS). MIDAS koostuu teleskooppien verkostosta ja sen tarkoituksena on tarkkailla asteroidien törmäyksiä kuun pintaan.

MIDAksen toimittaman datan mukaan asteroidin törmäys tapahtui Mare Nubiumissa, joka tunnetaan myös nimellä pilvien meri. Kraatterin aiheuttanut objekti ei luultavasti ollut halkaisijaltaan muutamaa metriä isompi. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Geek.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.