Lenovolla vahva vuosineljännes


0

Kiinalaisen Lenovon liikevaihto kasvoi tilivuotensa toisessa neljänneksessä eli heinä-syyskuussa 2014 Lenovon liikevaihto 7 prosenttia, liikevoitto 19 prosenttia ja yrityksen markkinaosuus PC-tietokoneissa lähenteli jo 20 prosenttia. Lenovon vahvin alue on yhä kannettavat tietokoneet, joista syntyi 52 prosenttia liikevaihdosta.

Yhteensä vuosineljänneksen aikana Lenovo myi 35,6 miljoonaa PC-tietokonetta, läppäriä, tablettia ja älypuhelinta eli noin viisi laitetta joka sekunti. Pöytäkoneissa Lenovon myynti kasvoi 6,4 prosenttia, kun maailmanlaajuisesti pöytäkoneiden markkinat kutistuivat 2,3 prosenttia.

Kuluttajalaitteiden ja PC-markkinoiden lisäksi palvelimet vetävät, sillä Enterprise-osasto kasvatti laitetoimituksiaan jopa 35 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. IBM:lta vastikään ostetun x86-liiketoiminnan myötä Lenovo odottaa vahvistavansa edelleen asemaansa myös palvelinmarkkinoilla.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.