Kickstarter-kampanja tukee suomalaisen kehityslaitteen maailmanvalloitusta


0

Thingsee One on avoimen lähdekoodin kehityslaite asioiden internetin (Internet of Things, IoT) sovellusten ja ratkaisujen kehittämiseen. Entisten Nokian työntekijöiden perustama Haltian käynnistää joukkorahoituskampanjan Kickstarter-palvelussa.

Thingsee One on yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan maailman ensimmäinen heti käyttövalmis älykäs sensorilaite ohjelmistokehittäjille. Haltian suunnittelee saavaansa laitteelle lopullisen tyyppihyväksynnän maaliskuussa 2015.

Laitteesta on jo ehditty valmistaa useita versioita. Tällä hetkellä yhtiössä viimeistellään ohjelmistopakettia ja mobiilisovellusta.

Muun muassa GPRS:llä, WLANilla ja Bluetooth Low Energy 4.1:llä sekä sensoreilla varustettu laite on suunniteltu mobiilikäyttöön matkapuhelinverkon kautta. Iskun- ja vedenkestävä laite toimii myös ilman virtalähdettä. Optimoidun virrankulutuksen myötä akku kestää yhdellä latauksella jopa vuoden ajan.

Yksinkertaisimmillaan Thingsee Onea voi käyttää kytkemällä sen päälle ja määrittämällä sensorien asetukset haluttua käyttöä varten, vaikkapa paikantamiseen tai nopeusrajoitusten seurantaan. Kaikkien sensorien tuottamaa informaatiota voi tutkia ja käyttää mobiilisovelluksen avulla.

Iskun- ja vedenkestävä laite toimii myös ilman virtalähdettä

Toinen tapa hyödyntää Thingsee Onea on rakentaa oma serveri käyttämällä ohjelmistokehityspakettia (SDK), ohjelmointikieliä ja ohjelmistokehyksiä. Kehittäjät voivat rakentaa minkä tahansa sensoripohjaisen palvelun Thingsee Onen järjestelmän päälle. Thingsee One on rakennettu avoimen lähdekoodin reaaliaikakäyttöjärjestelmälle (RTOS).

Kolmekymmentä päivää kestävä kampanjan tarkoituksena on kerätä 99 000 dollaria laitteen viimeistelyyn ja lisäksi saada palautetta sen potentiaalisilta asiakkailta.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.