Philae-laskeutujan laskeutumista voi seurata reaaliajassa


0

Euroopan avaruusjärjestö ESAn laukaiseman Rosetta-komeettaluotaimen Philae-laskeutuja on irroitettu Rosetta-avaruusluotaimesta ja valmistautuu parhaillaan laskeutumaan komeetan pinnalle.

Komeettaluotaimen Philae-laskeutuja sisältää runsaasti suomalaista tekniikkaa. Sen tehtävä on kiinnittyä komeetan pintaan mittaamaan sen ominaisuuksia.

67P/Churyumov-Gerasimenko on jaksollinen komeetta, jonka löysi neuvostoliittolainen Klim Ivanovic Churyumov 22. lokakuuta 1969. Komeetta kuvattiin ensimmäisen kerran 9. syyskuuta 1969. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 6,45 vuotta. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.