Microsoft myönsi viimein, ettei Windows 10 -käyttöjärjestelmän vakoilutoimintoja voida kaikkia sammuttaa


0

Forbes kertoo, että Microsoft -yhtiön johtajistoon kuuluva Joe Belfiore on kertonut PC World:lle Windows 10 -käyttöjärjestelmän seuraavan jatkuvasti miten käyttäjä sitä käyttää ja, että käyttöjärjestelmä raportoi siitä Microsoftille. Belfiore kertoi lisäksi, että vaikka osa kyseisistä ominaisuuksista onkin mahdollista kytkeä pois päältä, ei niitä kaikkia saa millään estettyä. Syyn tällä hän kertoi piilevän siinä, että Microsoft haluaa tietää tarkasti mitkä asiat milloinkin ovat aiheuttaneet tietokoneen hidastumisen tai kaatumisen.


Oli miten oli, silti ihmetystä herättää se, että miksi Microsofilta kesti näin kauan kertoa, että Windows 10 -käyttöjärjestelmä vakoilee käyttäjän toimia, eikä asiaa voida mitenkään estää? Sen sijaan Microsoft oli antanut käyttäjien ymmärtää, että kyseiset seuranta ominaisuudet ovat pois päältä kunhan ne kytkee pois päältä, erikoista.

Windows 10 Pro ja Enterprise versioiden käyttäjien on sentään mahdollista kytkeä automaattiset päivitykset pysyvästi pois päältä, jos se nyt jotain auttaa.

Windows 10 Home -version häiritsevimmät ominaisuudet ovatkin ne, että kyseinen versio Windows 10 -käyttöjärjestelmästä saa vapaasti hallita tietokoneen internet ja verkkoyhteyksien kaistanleveyttä, asentaa mitä tahansa sovelluksia, milloin tahansa se kokee sen tarpeelliseksi ilmoittamatta siitä käyttäjälle mitenkään. Käyttöjärjestelmä voi myös näyttää käynnistä valikossa mainoksia, lähettää tietoja tietokoneen komponenteista ja sovelluksista, kuten myös käyttäjän siihen tekemistä muutoksista Microsoftille, sekä kirjata ylös kaikki internet selaimen historiat ja jopa näppäimien painallukset. Kaikki tämä on kyllä kerrottu jo asennuksen yhteydessä käyttöehdoissa (EULA).

Vaikka Belfiore onkin kertonut, ettei kaikkia seuranta ominaisuuksia ole mahdollista kytkeä pois päältä, on käyttäjällä kuitenkin mahdollisuus kytkeä näistä törkeimmmät pois käytöstä. Löydät asetukset seuraavan polun takaa, Käynnistä-valikko -> Asetukset -> Yksityisyys.

Yksi vaihtoehto on käyttää Destroy Windows 10 Spying -nimistä sovellusta, jonka avulla pääsee eroon myös monista Windows 10:n häiritsevistä sovelluksista.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.