Lenovo julkisti tuloksensa


0

Lenovo on julkistanut tilivuotensa toisen, syyskuun loppuun päättyneen neljänneksen tuloksensa. Liikevaihto oli yhtiön tiedotteen mukaan 12,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä.

PC-markkinoilla yhtiö ylsi 21,2 prosentin markkinaosuuteen  ja yhteensä heinä-syyskuussa Lenovo toimitti 15 miljoonaa PC:tä.

Mobiililaitteiden liiketoiminnassa puolestaan Motorola-kaupan vuoksi tehtävät uudelleenjärjestelyt ja kertaluonteiset alaskirjaukset painoivat yhtiön tuloksen tappiolle. Myynti kuitenkin kasvoi erityisesti Kiinan ulkopuolella.

Yritysratkaisuja (serverit, yritysohjelmistot, tallennuslaitteet) valmistavan liiketoimintayksikön myynti kasvoi yli viisinkertaiseksi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Yhtiön mukaan tämän selittää IBM:ltä hankitun System x -liiketoiminnan mukaantulo osaksi Lenovon portfoliota.

Uudelleenorganisoinnista ja kertaluonteisista alaskirjauksista johtuen osakekohtainen tulos oli vuosineljänneksellä 0,063 Yhdysvaltain dollaria tappiolla.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.