Aalto-yliopistolle ja Ericssonille taajuusluvat 5G-tutkimus- ja kehityskäyttöön


0

Viestintävirasto on myöntänyt Aalto-yliopiston Tieto- ja tietoverkkotekniikan laitokselle sekä Oy L M Ericsson AB:lle radioluvat 5G:n tuotekehitykseen, tutkimukseen ja testaukseen. Testiluvat on myönnetty 3,5 GHz:n taajuusalueelle Otaniemeen Espooseen ja 15 GHz:n taajuusalueelle Kirkkonummen Jorvakseen.

Aalto-yliopiston testilupa mahdollistaa Tekesin rahoittaman TAKE5-testiverkko tutkimushankkeen (5th Evolution Take of Wireless Communication Networks) radiolähettimien käytön Otaniemessä. Ericssonin tutkimus keskittyy korkeampien taajuusalueiden ja leveämpien kanavanleveyksien hyödyntämiseen Jorvaksessa.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.