Windows 10:stä versio Kiinan hallituksen käyttöön


0

Kuten olemme huomanneet, on Microsoft painostanut Windows 7- ja 8.1 -käyttäjiä päivittämään Windows 10:een – eikä vain lännessä. Yhtiö on ilmoituksen mukaan tuottanut myös erikoisversion Windows 10:stä Kiinan hallituksen käyttöön.

Ubergizmo raportoi artikkelissaan Microsoftin luoneen Kiinan hallitukselle Windows 10 Zhuangongban eli räätälöidyn Windows 10 -version hyödyntääkseen pääsyä suurille markkinoille Kiinassa.

Ralph Haupter, Kiinan Microsoftin toimitusjohtaja, kertoi Chinese -aikakauslehdelle uuden räätälöidyn version painottuvan enimmäkseen turvallisuus- ja hallintaominaisuuksiin. Lisäksi tästä käyttöjärjestelmäversiosta on poistettu monia kuluttajasovelluksia ja palveluita. Version muutoksista ja eroavuuksista ei ole kerrottu tarkemmin, mutta voimme päätellä, että ne ovat melko merkittäviä kuluttajaversioon nähden.

Tällä hetkellä ei vielä tiedetä kuinka paljon käyttäjät saavat nähdä Zhuangongban-version valvonnan määrästä ja voidaan olettaa, että asiasta ei myöskään sen enempää avauduta. The Next Web kertoo artikkelissaan olevan hyvin todennäköistä, että turvaominaisuudet sallivat Kiinan hallituksen pitämään silmällä käyttäjiään. Puolesta puhuvat yhteistyö järjestelmän kehittämisessä sekä Kiinan valtion antama tuki. Microsoft loi erikoisversion kumppaninaan Kiinan valtionyritys CETC (China Electronics Technology Group Corporation).


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.