SpaceX laukaisi onnistuneesti huoltolentonsa kansainväliselle avaruusasemalle


0

SpaceX on onnistuneesti laukaissut Falcon 9 -kantoraketin avustamana miehittämättömän Dragon-avaruusaluksen kohti Kansainvälistä avaruusasemaa tarkoituksena toimittaa avaruusaseman kaipaamia tarvikkeita. Avaruuteen toimitettiin BEAM – Bigelow Expandable Activity Module.\n\nBigelow Expandable Activity Module (BEAM) on kokeellinen Bigelow Aerospacen NASAn tilauksesta kehittämä avaruusaseman moduuli, jota käytetään avaruusasemalla väliaikaisesti vuoden verran. Dragon kantaa mukanaan myös esimerkiksi kaalia astronauttien kasvatettavaksi ja syötäväksi.\n\nDragonin on tarkoitus telakoitua avaruusasemalle aikaisin sunnuntai-aamuna. Alus palaa takaisin maahan vasta 11. toukokuuta mukanaan esimerkiksi astronautti Scott Kellyn itsestään ottamat näytteet pitkän avaruusasemalla oleskelunsa aikana.\n\nKyseessä on yksi monista toimituksista kansainväliselle avaruusasemalle seuraavien kahdeksan vuoden aikana. Yhtiöllä on NASAn kanssa voimassa oleva sopimus aina vuoteen 2024. Tähän mennessä SpaceX on onnistuneesti toimittanut tarvikkeita kuusi kertaa, seitsemännen yrityksen epäonnistuttua kuluvan vuoden kesäkuussa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.