NASAn astronautit pääsivät harjoittelemaan isoilla kosketusnäytöillä varustetuilla lentosimulaattoreilla


0

Ennen pääsyä Boeingin ja SpaceX:n avaruusalusten puikkoihin, on NASAn astronauttien kerättävä satoja tunteja tarkoitukseen sopivissa harjoitussimulaattoreissa. Kuluvalla viikolla kaksi NASAn astronauttia on päässyt kokeilemaan uutta kosketusnäytöllä varustettua simulaattoria Boeingin tehtaalla St. Louisin kaupungissa tarkoituksena valmistaa heitä lentämään Boeingin CST-100 Starliner -avaruuskapselia ja SpaceX:n Crew Dragon -avaruuskapselinkapselin telakoitumista kansainväliselle avaruusasemalle.

CST-100 (Crew Space Transportation) on kehitteillä oleva Boeingin valmistama miehitetty kapselityyppinen avaruusalus. Se kuuluu Nasan Commercial Crew Development (CCDev) -ohjelmaan. Testilennot on tarkoitus aloittaa 2017. Alus on tarkoitus laukaista miehitettyihin lentoihin hyväksytyllä Atlas V -raketilla Cape Canaveral Air Force Stationista. Testilentojen jälkeen alusta on tarkoitus käyttää ISS:n miehistön vaihtamiseen. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.