Google-haku ei enää luonnistu Windows 10:ssä Cortanalla


0

Ohjelmistojätti Microsoft on ilmoittanut estävänsä kolmannen osapuolien hakukoneiden hyödyntämisen yhtiön henkilökohtaisen Cortana-avustajan kautta. Syyksi yhtiö ilmoittaa yhtenäisen hakukokemuksen varmistamisen kaikkien Windows 10 -laitteiden välillä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ainoastaan Microsoftin oma Edge-selain antaa hakutuloksia Cortanan kautta haettaessa.

Googlen ja muiden hakukoneiden käyttö onnistuu toki edelleen normaalisti Internet-selaimen kautta. Aiheesta uutisoinut The Verge kuitenkin muistuttaa, että vaikka Microsoftin reaktio saattaa joidenkin mielestä tulla yllätyksenä, pitää muistaa kuinka Applen Siri ja Androidin ääniohjatut henkilökohtaiset avustajat on myös sidottu toimittajiensa toimesta tiettyihin hakukoneisiin.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.