Hyundai kehittelee omaa Iron Man -robottiasua


0

Etelä-Korealainen autojen valmistaja Hyundai on julkistanut uudenlaisen puettavan robottitukirangan. Blogipostauksessaan yhtiö kirjoittaa puvun antavan käyttäjälleen ylimääräistä voimaa. He kuvailevat, että sillä voitaisiin nostaa jopa sata kiloa painavia esineitä ja ovat verranneetkin ”puettavaa robotti” -prototyyppiä Iron Manin pukuun. Yhtiö sanoo, että tulevaisuudessa tukirankaa voitaisiin käyttää tehtaissa, armeijassa ja auttamaan kuntoutuksessa.

null

null

Blogipostauksessa asia ei käy täysin ilmi, mutta puku näyttäisi olevan kehitetty Hyundain H-LEX:n (Hyundai Lifecaring ExoSkeletons) pohjalta. Samanlainen tukiranka, jonka yhtiö julkisti viime vuonna. Näissä kuvissa H-LEX -puku on paljon kevyempi kuin prototyyppi, mutta ne ovat lähes identtiset toiminnoiltaan ja jotka ovat suunniteltu auttamaan vanhuksia ja liikuntarajoitteisia ihmisiä.

null

Hyundai ei ole tietenkään ainut yhtiö, joka työstää tämän kaltaisia tukirankoja. Panasonic kehittää vastaavia pukuja tehdastyöntekijöille. Jotkut tutkijat kehittävät kevyitä, vain jaloille tarkoitettuja laitteita jokapäiväiseen käyttöön. Autoyritykset kuten Audi ja BMW testailevat jo tukirankoja, joiden avulla insinöörit voisivat ”istua ilmassa” rasittamatta selkäänsä.

Hyundai on kertonut kehittävänsä robottia kaupalliseen käyttöön, mutta ei kuitenkaan paljastanut tarkempaa päivämäärää, jolloin se voitaisiin kaupallistaa.

null


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.