Testissä: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -tuunattava pelihiiri


0

Saimme testattavaksemme Visionistilta Logitechin G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren. Hiirtä testattiin huolellisesti sekalaisessa peli- ja yleiskäytössä erilaisissa tilanteissa noin viiden viikon ajan hyvinkin hektisesti.

1

 

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mouse on Logitechin myyntipuheiden mukaan suunniteltu vaativan pelaajan tarpeita ajatellen. Hiiiren sisältämä sensori on myyntipuheiden mukaan maailman tarkin ja hiiren muotoilu on hiottu viimeiseen asti. Lisäksi hiiren massa on käyttäjän hienosäädettävissä, sekä sen toimintoja pystytään muokkaamaan käyttämällä makroja.

Alla ote lehdistötiedotteesta:

”Logitech G502 Proteus Coren sensori oli mahtava ja nyt päivitetty Logitech G502 Proteus Spectrum saa saman sensorin rinnalle myös räätälöitävän valaistuksen”, kommentoi Logitechin pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Lisäksi pelihiiren voi synkronisoida toimimaan muiden RGB-valaistusta käyttävien Logitech G -tuotteiden kanssa. Lopputulos on upea.”

Logitech G502 -pelihiiren valaistus tarjoaa ennennäkemätöntä väriloistoa peräti 16,8 miljoonan värin paletilla. Logitech Gaming Softwaren eli LGS-ohjelmiston avulla halutut värisävyt ja erilaiset valaistuskuviot syntyvät nopeasti ja helposti. Halutessaan valaistus on kopioitavissa muihin Logitech G -tuotteisiin.

Pelihiiren sydämenä on Logitechin kaikkien aikojen tarkin ja tehokkain optinen sensori. Logitech G Delta Zero -tekniikkaa käyttävä PMW3366-sensori toimii lähes millä alustalla tahansa. Sensori osaa myös mukautua käytettävän alustan mukaan.

Sensorin tarkkuus on säädettävissä jopa 200 ja 12 000 dpi:n välillä, minkä ansiosta pelihiiri sopii kaikenlaisiin peleihin. Tarkan sensorin ansiosta pelihiiri ei kärsi viiveestä tai tahmaisuudesta, vaan pysyy mukana jopa huippunopeassa 300 tuuman sekuntivauhdissa.

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mousen tasapainoa ja painotusta voidaan säätää viidellä hiiren mukana tulevalla 3,6 gramman lisäpainolla. Lisäksi hiiren 11 eri painikkeen toiminnot voidaan määrittää halutunlaisiksi LGS-ohjelmistolla. Tehdyt määritykset tallentuvat hiiren omaan muistiin.

Useimmista hiiristä poiketen, joissa vasen ja oikea painike koostuvat yhdestä taipuisasta muoviosasta, Logitech G502 -pelihiiressä on kokonaan erilliset painikkeet sekä oikealle että vasemmalle hiirenpainikkeelle. Tämän ansiosta painallukset ovat tarkempia ja tuntuvampia. Samalla hiiren käyttökokemus on välittömämpi ja miellyttävämpi.

Tarkkuutta painalluksiin tuovat hiiren korkeatasoiset mikrokytkimet. Tarkkaa hallittavuutta lisää kaksitoiminen ja äärimmäisen nopea vierityspainike, joka toimii samalla hiiren kolmantena painikkeena. Kokonaisuuden viimeistelee miellyttävän tuntuinen kumipinnoite, jonka ansiosta hiiri pysyy hallinnassa kovissakin koitoksissa.”

\nhttps://www.youtube.com/watch?v=qXaD7M0Pqp0\n

2

\nJo pakkauksen värit, sininen ja musta, kertovat pitkälti hiiren kuuluvan Logitechin mallistoon. Pakkaus oli käytännöllinen ja helposti avattava. Muovinen muotti vedettiin pakkauksesta, jonka päälle hiiri oli aseteltu.\n\n3\n\nHiiren pintamateriaali on sekoitus mattaa ja kiiltävää muovia. Pidin hiiren scifimäisestä ulkonäöstä ja sen muotoilu ja koko olivat melko sopivat omaan käteeni. Lisäksi sivuille oli aseteltu kumiset pinnat, jotka paransivat otetta hiirestä. Kämmenen kohdalla on Logitechin G-malliston logo led-valolla, joka on mahdollista kytkeä joko kokonaan pois päältä tai osittain. 16,8 miljoonan värin valikoimasta löytyy varmasti itseä miellyttävä valaistus.\n\n4\n\nHiiren vasemmassa kyljessä peukalon kohdalla on kumipinnoite, jonka ideana on saada hiirestä tukevampi ote. Lisäksi hiiren tämän puoleiselle kyljelle on aseteltu viisi ohjelmoitavaa nappia sekä niiden keskellä olevassa vaaleammassa osuudessa on kolmipykäläinen LED-valaistus, joka kertoo käytössä olevan profiilin. LED-valon värin voi käyttäjä itse valita monipuolisesta valikoimasta.\n\n6\n\nHiiri kuvattuna oikealta kyljeltä. Nimettömän kohdalla on myös kumipinnoite. Olin tyytyväinen hiiren kumipinnoitteisiin, sillä sain hiirestä varmemman otteen eikä se liusunut. Ilman niitä olisi hiiri jäänyt vain hyllylle koristeeksi, tai laatikkoon pölyttymään.\n\n5\n\nHiiren päällä on neljä painettavaa nappia sekä kaksitilainen rulla, jonka saa vaihdettua sen alapuolella olevasta napista joko porrasmaiseksi tai portaattomaksi. Rullaa liikkuu myös sivusuuntiin. Portaattomassa tilassa rullaa voidaan pyörittää loputtomasti, mutta loppujen lopuksi päädyin siihen tulokseen, että se oli hyvin epäkäytönnällinen, liian herkkä. Rulla ei myöskään tuntunut tarpeeksi jämäkältä.\n\n8\n\nHiiren mukana tulevat viiden kappaleen painot, 3,6 grammaa per punnus, joilla voidaan säätää hiiren painoa ja tasapainoa. Otin kaikki painot käyttöön, sillä olen tottunut raskaampaan hiireen. Kun kaikki painot oli aseteltu hiireen, pohja suljettiin magneettisella luukulla, mutta olin pettynyt magneetin tehoon. Luukku ei sulkeutunut täysin ja käytön aikana se saattoi liukua pois paikaltaan. Jätin painoluukun pois enkä ole huomannut eroa hiiren käytössä. Punnukset pysyivät jämäkästi paikoillaan ilmankin luukkua. Painoluukku pysyi kuitenkin paikoillaan vähemmillä punnuksilla tai ilman niitä. Punnuksien keskellä on sensori.  Hiiressä on neljä kumitassua. Yksi niistä on aseteltu painoluukkun päälle.\n\n7\n

mato78_gold

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren tuotesivut

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri muropaketin hinta.fi -hintaseurannassa

\n

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri keskieuroopan Geizhals -hintaseurannassa


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.