Qualcomm haastoi Meizun patenttirikkomuksista


0

Sirusuunnittelija Qualcomm on kuluneella viikolla nostanut kanteen älypuhelinvalmistaja Meizua vastaan Kiinassa. Kanteen mukaan Meizu ei ole maksanut yhtiölle korvauksia 3G -ja 4G -teknologoihin liittyvien patenttien käytöstä.

Meizu ei käytä tuotteissaan Qualcommin vaan MediaTekin ja Samsungin piirejä, mutta yhtiö on väitetysti käyttänyt Qualcommin aikaisemmin patentoimaa tekniikkaa ilman asianmukaista lisenssiä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Nextpowerup.

Qualcommin tiedotteen mukaan se on yrittänyt neuvotella Meizun kanssa patenttisopimuksen allekirjoittamiseksi. Yhtiö on toistaiseksi ollut haluton allekirjoittamaan sopimusta, mutta on kuitenkin laajentanut tarjontaansa maksamatta asianmukaisia korvauksia.

Meizu puolestaan on ehtinyt julkaista virallisen tiedotteen, jonka mukaan yhtiö on yhteistyössä Qualcommin kanssa yrittänyt päästä asianmukaiseen sopimukseen ja toivoo neuvotteluiden yhtiöiden välillä jatkuvan.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.