NASA vie kansainväliselle avaruusasemalle peruskoululaisille suunnatun tiedeprojektin materiaalia


0

Cohu Experience Oy:n luoma Space Nation yhteisö tarjoa suomalaisille peruskoululaisille tiedeopetusta varten tutkimusmateriaalia, jonka tavoitteena on innostaa koululaisia tiedeopiskelusta. SpaceSeeds eli suomeksi avaruussiemenet ovat suomalaisen Space Nationin ja amerikkalaisen yhteistyökumppaninsa Edge of Spacen yhteiskampanja suomalaisille peruskouluille.

Tutkimuspaketti sisältää retiisinsiemeniä ja katkarapujen munia (artemia). Materiaali altistuu avaruuden olosuhteisiin noin kolmen kuukauden ajan. Ensi keväänä siis suomalaiset peruskoulut voivat kasvattaa näitä avaruudessa käyneitä siemeniä.

Kouluille tarjotaan avaruussiemen paketteja, joissa on vertailtavuuden vuoksi sekä avaruudessa käynyt että tavallinen siemen. Kasvatuksen jälkeen tulokset kirjataan tiedekorttiin. Tutkimuksen tarkoituksena on vertailla mahdollisia muutoksia, joita avaruuden olosuhteet aiheuttavat organismien perusrakenteisiin mm. siementen itämisajassa, koossa, muodossa ja väreissä.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.