Fortum ja Ericsson yhteistyöhön: Ericssonin datakeskuksen hukkalämpö lämmittää koteja


0

Ericssonin Kirkkonummella sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpö lämmittää tulevaisuudessa kirkkonummelaisten ja espoolaisten koteja. Fortum ja Ericsson ovat solmineet yhteistyösopimuksen datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämisestä kaukolämpönä. Kirkkonummen datakeskuksessa yhtiö harjoittaa verkkolaitteiden testausta.

Ericssonin datakeskuksesta saatava hukkalämpö on noin 20 prosenttia Kirkkonummen kaukolämpöverkon vuosittaisesta lämmöntarpeesta. Hukkalämpö vastaa noin 1000 omakotitalon vuosittaista lämmöntarvetta.
Ericssonin kanssa solmitussa sopimuksessa Fortum investoi Ericssonin tiloihin sijoitettaviin lämpöpumppuihin. Pumput jäähdyttävät Ericssonin datakeskusta ja niiden avulla talteen otettu hukkalämpö siirretään kaukolämpöverkkoon.

Ericssonin datakeskus tuottaa tällä hetkellä hukkalämpöä 10 000 – 15 000 megawattituntia vuodessa. Tähän saakka Ericsson on hyödyntänyt datakeskuksen hukkalämpöä oman kiinteistön käyttöön esimerkiksi käyttöveden lämmittämiseen. Lisäksi tähän saakka jäähdytyksessä on hyödynnetty ns. vapaajäähdytystä eli säiden salliessa ulkoilman kylmyys on hyödynnetty konesalin jäähdytyksessä. Kapasiteetin laajennus vuosina 2017 – 2018 kasvattaa lämpöpumpuilla talteen otettavan hukkalämmön määrän yli 20 000 megawattituntiin vuodessa.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.