Amazon palkkasi viime vuonna satatuhatta uutta työntekijää – tänä vuonna luvassa sama määrä uusia palkkauksia


0

Verkkokaupan jättiläinen, Amazon, kertoi alkuvuodesta aikovansa palkata satatuhatta uutta työntekijää seuraavan kahdeksantoista kuukauden aikana. Vuoden 2016 lopussa yhtiöllä oli palkkalistoillaan kaikkiaan 341 400 työntekijäää, kun vuoden 2015 lopussa yhtiöllä oli vielä 230 800 työntekijää.

Lukujen myötä Amazon sijoittuu Yhdyvaltojen suurimpien työnantajien kastiin. Työntekijöihin on laskettu kokopäiväisten työntekijöiden lisäksi myös osa-aikaiset työntekijät.

Ne eivät kuitenkaan pidä sisällään Amazonin ekoysteemin ympärilleen luomia työpaikkoja, kuten jälleenmyyjiä ja niiden palkkalistoilla olevia työntekijöitä, muistuttaa aiheesta muun muassa uutisoiva ulkomainen verkkolehti The Verge.

Amazon.com. on Yhdysvalloissa, Seattlessa toimiva kirjankustantamo ja verkkokirjakauppa. Sen myynnin tuotevalikoima on myöhemmin laajentanut käsittämään muutakin, kuten CD- ja DVD-levyjä ja tietokoneohjelmia.
Amazonin myyntivalikoima kattaa 40 tuoteluokkaa kirjoista koruihin.

Yhtiö omistaa myös elokuvatietokanta IMDb:n. Se oli yksi ensimmäisistä verkkokauppayhtiöistä. Sen tietokanta- ja palveluominaisuudet ovat olleet usein edelläkävijöitä, ja muun muassa ”muut tätä tuotetta ostaneet ovat ostaneet myös nämä tuotteet” -ominaisuus on peräisin Amazon.comilta.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.