Adolf Hitlerin henkilökohtainen puhelin huutokaupattavana


0

Yhdysvaltalainen huutokauppa Alexander Historical Auctions, on lisännyt huutokauppaansa itsensä Adolf Hitlerin henkilökohtaisesti omistaman ja käyttämän puhelimen. Punainen puhelin otettiin huostaan Hitlerin bunkkerista Berliinissä vuonna 1945 kaupungin valtauksen yhteydessä. Huutokauan tarkoituksena on myydä puhelin keräilijälle jopa 300 tuhannen Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Brittiläinen Ralph Rayner sai Berliinissä Neuvostoliittolaisten tarjoaman opaskierroksen ja tiedon mukaan he tarjosivat hänelle ensin matkamuistoksi Hitlerin rakastajattaren Eva Braunin puhelinta, mutta päätyivät lopulta tarjoamaan Hitlerin puhelinta kuulleessaan, että Raynerin lempiväri on punainen.

Raynerin kuollessa 1977, puhelin siirtyi hänen pojalleen Ranulfille, joka nyt haluaa myydä puhelimen korkeiden vakuutusmaksujen vuoksi. Hän toivoo jonkin museon ostavan puhelimen.

Ranulfin kertoman mukaan Hitler oli tottunut kantamaan puhelinta mukanaan kaikkiallle.


Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Digital Trends, jonka mukaan puhelimen mukana myydään myös yllä kuvassa esiintyvä kantolaukku jota prikaatinkenraali Rayner käytti tuodessaan puhelimen Saksasta kotiinsa.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.