PC-tietokoneiden hinnat nousussa


0

Lenovo, yksi maailman suurimmista PC-tietokoneiden valmistajista, on hiljattain kertonut odottavansa PC-tietokoneiden hintojen nousevan kuluvana vuonna. Yhtiö listaa yhdeksi systä PC-komponenttien, kuten muistien, akkujen ja näyttöjen hintojen nousun.

Edellä mainitun lisäksi hintojen nousuun vaikuttaa lisäksi vähintään yksi toinen tekijä, eli ostajien väheneminen. PC-tietokoneita valmistavat yritykset ovatkin kärsineet myyntimäärien laskusta jo useiden viime vuosien ajan. Kyseisen trendin uskotaankin jatkuvan myös kuluvalla vuosineljänneksellä, joten valmistajien on pakko nostaa hintoja voittomarginaalinsa saavuttaakseen.

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n viimeisimmän raportin mukaan PC-tietokoneiden (työpöytäkoneet, kannettavat tietokoneet, työasemat ) myynti ylti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 70,2 miljoonaan yksikköön maailmanlaajuisesti, mikä onkin 1,5 prosentin kasvu edeltävän vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Lenovo jatkaa edelleen PC-tietokoneiden markkinaykkösenä 15,6 miljoonan Pc-tietokoneen osuudellaan. HP puolestaan saavutti markkinoiden toisen sijan 15,2 miljoonan yksikön myynnillään. Dell sijoittui markkinoiden kolmanneksi 11 miljoonan Pc-tietokoneen myynnillään. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.