DNA ja Ericsson testasivat yhdessä 5G-teknologiaa


0

DNA ja Ericsson ovat testanneet uuden 5G-radiotekniikan mahdollisuuksia Kirkkonummen Jorvaksessa. 5G-teknologia mahdollistaa aikanaan langattomat yhteydet kokonaan uusissa sovelluksissa. DNA:n ja Ericssonin 5G-testissä Jorvaksessa on saavutettu radioyhteyden noin 20 Gbps:n siirtonopeus ja alle 3 millisekunnin viive.

5G viittaa viidennen sukupolven matkapuhelinverkkoihin tai langattomiin tiedonsiirtojärjestelmiin. Se tulee olemaan seuraava suuri kehitysvaihe nykyään käytössä olevan neljännen sukupolven matkapuhelinverkkojen jälkeen.

Uusia matkapuhelinsukupolvia on otettu käyttöön noin vuosikymmenen välein, alkaen ensimmäisestä sukupolvesta (NMT) vuonna 1981, aina neljänteen sukupolveen saakka vuonna 2012. Tämän perusteella viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen käyttöönotto olisi ajankohtaista 2020-vuosikymmenen alkuvuosina.

Laajamittainen viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen kehittäminen ja tekniikan standardisoiminen käynnistyi keväällä 2014. Euroopan Komissio ilmoitti vuonna 2013 ohjaavansa 50 miljoonaa euroa 2020-luvulla käyttöön otettavan 5G-tekniikan kehittämiseen.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.