Xiaomi esittelee Pinecone-mobiilipiirinsä 28. päivä helmikuuta


0

Kiinalainen Xiaomi on aikaisemmin kuluvan kuun aikana vahvistanut aikeensa julkaista oman mobiilipiirinsä, mutta aikataulusta yhtiö ei tähän mennessä ollut antanut virallista tietoa. Xiaomi on nyt kuitenkin vahvistanut julkaisevansa Pinecone-koodinimellä tunnettavan piirinsä 28. helmikuuta pidettävässä lehdistötapahtumassa.

Xiaomin tiedetään työskentelevän kaikkiaan kahden eri piiriversion parissa – V670 ja V790, joista ensin mainittu tullaan helmikuun lopulla esittelemään. Ensin mainittu piiri on tarkoitettu alemman sekä keskiluokan laitteisiin, kun taas jälkimmäinen puolestaan on tarkoitettu sisällytettäväksi huippuluokan laitteisiin sekä lippulaivamalleihin.

V670 valmistetaan 28 nanometrin valmistustekniikalla ja pitää sisällään kaikkiaan kahdeksan A53-suoritinydintä. Suorittimen pariksi Xiaomi on sisällyttänyt ARM Mali-T860 MP2 -grafiikkayksikön.

V790 tulee näillä näkymin saataville vasta kuluvan vuoden lopulla. Sen kerrotaan sisältävän neljä A73-suoritinydintä sekä neljä A53-suoritinydintä, ja Mali G71 MP12 -grafiikkayksikön.

Kiinalaisen median julkaisemien tietojen mukaan Xiaomi tekee piirin suhteen yhteistyötä Samsungin kanssa, joka tullaan valmistamaan yhtiön 10 nanometrin valmistustekniikaa käyttämällä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.