Maailman suurimmilla pelimessuilla oli ennätysyleisö


0

Pelialan suurin messutapahtuma Gamescom järjestettiin Saksan Kölnissä viime viikonloppuna. Ennätyksellinen pelaajien, yritysvieraiden ja näytteilleasettajien määrä osoittavat, että konsoli- ja tietokonepelaaminen on suositumpaa kuin koskaan ennen.

Gamescom-pelimessuilla kävi viiden päivän aikana ennätykselliset 275 000 pelaajaa. Näistä 21 400 oli yritysvieraita. Kokonaismäärä kasvoi viime vuodesta kahdeksan prosenttia ja yritysvieraiden osuus kasvoi peräti 13 prosenttia. Myös Suomen pelibisnes oli hyvin edustettuna, sillä paikalla oli suuri joukko alan osaajia pelikehittäjistä aina jälleenmyyntikanavan ammattilaisiin.

Gamescom-pelimessuilla oli paikalla myös Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry juuri toimensa aloittaneen toiminnanjohtaja Thomas Westerbergin johdolla. Suomen pelialan kummisetä kommentoi messuja näin:

”Peliala osoitti kasvuvoimansa Gamescomissa. Joulumarkkinoille on tulossa paljon hittipelejä ja myös vuosi 2012 näyttää erittäin lupaavalta. Liikunnallisten pelien suosio on lisännyt selvästi myös konsolitarvikkeiden tarjontaa ja aiemmin vain pc-pelaajien keskuudessa vaikuttanut kilpavarustelu näyttää tarttuneen nyt myös konsolipelaajiin. Lisäksi sekä sosiaaliset että mobiilipelit ovat selvästi lisänneet suosiotaan, joten pelejä pelataan yhä useammin yhdessä ystävien kanssa.”

Gamescomin asiantuntijaraati valitsi tänäkin vuonna messujen parhaat pelituotteet. Näitä tuotteita olivat Battlefield 3 (Best of gamescom 2011), FIFA 12 (Best Console Game), Diablo III (Best PC Game), Star Wars: The Old Republic (Best Online Game), Uncharted: Golden Abyss (Best Mobile Game), The Sims Social (Best Browser Game), PlayStation Vita (Best Hardware or Accessory), Sesame Street: Once Upon a Monster (Best of Family Entertainment).


Like it? Share with your friends!

0
Reverberati0n

Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.