Creative ZiiSound D5

Now Reading
Creative ZiiSound D5

ziisound1

Testiin saapui jo jokin aika sitten Creativen ZiiSound D5. Kyseessä on langaton musiikkilaite, jonka pitäisi toistaa puhdasta ääntä. Laitetta mainostetaankin kotiteattereiden kaatajana.

Kaiuttimen pitäisi toistaa kodin stereojärjestelmiä parempaa ääntä ja vieläpä langattomasti. Voiko näin pieni putkilo todellakin mullistaa musiikinkuuntelun ja voiko johtoröykkiöistä vihdoin luopua?

Tekniset yksityiskohdat

 • Bluetooth-versio: Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate)

 • Tuetut Bluetooth-profiilit

  • A2DP (langaton stereo-Bluetooth)*

  • AVRCP (Bluetooth-kaukosäädin)**

 • Taajuus: 2,4 GHz

 • Toimintasäde: Enintään 10 metriä (Mitattu avoimessa tilassa. Seinät ja rakenteet voivat vaikuttaa laitteen toimintasäteeseen.)

 • Mitat (P x L x K): 42,5 x 11 x 9 cm

 • Paino: 3,8 kg

Yhteensopivuutta koskeva vastuuvapauslauseke

 • * Stereo Bluetooth- tai A2DP-profiili mahdollistaa täydellisen stereoäänen langattoman siirron muihin Bluetooth-laitteisiin. Tarkista Bluetooth-laitteen (kannettavan tietokoneen, pöytätietokoneen tai langattoman laitteen) valmistajan ohjeista tai sivustosta, käytetäänkö laitteessa A2DP-pohjaista Bluetooth-tekniikkaa.

 • ** Langaton ohjaustoiminto on käytettävissä vain AVRCP-profiiliin perustuvissa laitteissa (kannettavissa tietokoneissa, pöytätietokoneissa tai langattomissa laitteissa). Lisätietoja saat laitteen valmistajan ohjeista tai sivustosta.

Takuu

 • 1 vuoden rajoitettu laitetakuu


Kuvat

loota1

ZiiSound tulee tummanpuhuvassa, tyylitellyssä laatikossa johon tuotteen nimi on kirjoitettu isoin kiiltävin kirjaimin. Laatikossa mainostetaan näkyvästi; langatonta puhdasta ääntä, Bluetoothia ja tottakai i-tuotteita: ”Made for iPod”, ”Works with iPhone”ja paria fonttikokoa pienemmällä näkyy myöskin Pc, Laptop ja Mobile.   etu1

Itse kaiutin on mustalla kankaalla päällystetty, yksinkertainen, pieni (42,5 x 11 x 9cm) putkilo, joka muodoltaan ja kooltaan muistuttaa hyvin paljon kaijutinsarjojen keskiääntä. Etupaneelissa ei ole minkäänlaisia painikkeita, ainoastaan teksi ”Connect” ja sen yläpuolella valkoinen merkkivalo.

vasenetu2

ZiiSoundin päitä piristämään on laitettu peilaavat metallikoristeet. Koristeet antavat hienon viimeistelyn kaiuttimelle. Päistä pystyy myöskin helposti peilailemaan karvaista naamaansa tai vaihtoehtoisesti ihastella kiiltävälle pinnalle taltioituneita sormenjälkiä.

oiktaka1

Laitteen takaosaan on sijoitettu puolentoista tuuman eli noin neljän senttimetrin kokoinen päästään pyöristetty refleksiputki. Kuvasta myöskin näkyy iPodille/iPhonelle tarkoitettu telakka. ZiiSoundin päälipuolella, keskellä sijaitsevassa kiiltävässä muoviosassa sijaitsee hipasupinnalla varustettu äänenvoimakkuuden säädin.

vasentaka1

Toinen kuva laitteesta takaa.

takapistok1

Kaiuttimen takaosassa, iPhone/iPod -telakan alapuolella sijaitsee liitännät: AUX IN, stereo -kaapelille, virtapainike ja 15V DC IN, virtaliitin. Pientä miinusta täytynee antaa virtapainikkeen sijoittelusta. Painike on todella hankalassa paikassa, eikö sitä olisi voinut laittaa hieman parempaan paikkaan vaikkapa eteen?

ipod1

ZiiSound on lähestulkoon täysin tehty i-tuotteille. Bluetooth-lähetin sopii ainoastaan iPodille/iPhonelle.

ipod2

Lähetin on helppo kiinnittää iPodin pohjaan. Lähettimeen syttyy sininen merkkivalo, joka kertoo langattoman lähettämisen alkamisesta.

ipod3

Blootooth-lähettimessä on merkkivalon lisäksi painike, jota painamalla saa helposti yhteyden itse ZiiSoundiin. Lähetin toimii samalla myöskin laturina, mikäli soitin on kytketty kaiuttimen telakkaan kiinni.

ipod4

vasenetupaikallaan1

I-soittimen voi asettaa näppärästi telakalle latautumaan, jos sitä ei jaksa kädessään pidellä. Musiikin saa välillä pätkäisemään mikäli nopeasti nyppää soittimen irti telakasta kesken kappaleen, mitä nyt muutoinkaan ei varmaan kukaan tarkoituksellisesti tee. Muuten musiikki soi hyvin ja pätkimättä.


Käyttökokemukset ja loppusanat

poydalla1

Pystyyko Creativen ZiiSound täyttämään, sille asetetut odotukset. Mielestäni ei. Kyllähän tämä soi ihan Ok, mutta on siltikin kaukana oleskeluhuoneen kaiuttimista ja johtohässäköistä. Ääntä ZiiSoundissa on huono ohjata, sillä molemmat kaiuttimet suuntautuvat aina samaan suuntaan. Myöskin kaiutin muuttuu täysin turhaksi, mikäli ei omista iPodia/iPhonea. Muiden laitteiden kautta musiikin toistaminen onnistuu Bluetoothin yli. Testasimme tätä muun muassa liittämällä laitteen pariksi N900-älypuhelimen, jolta toistimme musiikkia.

Parannuksiin voisi lisätä Creativen takana olevan virtapainikkeen, sillä se on nimittäin sen verran hankalassa paikassa ettei sitä viitsi turhanpäiten paineskella.

Ei niin huonoa, ettei hyvääkin. Mikäli omistaa i-soittimen, saa ZiiSoundista revittyä täyden hyödyn, onhan se mukavaa kun voi sohvalta käsin vaihdella kappaleita suoraan i-soittimen soittolistalta. Lisäksi, telakan lataustoiminto osoittautui todella käteväksi.

Hintaseuranta.fi -palvelusta Creative ZiiSound D5:sta ei löytynyt, mutta monesta verkkokaupasta se kuitenkin löytyy ja laitteen hinta maassamme tuntuukin pyörivän arvostelun kirjoitushetkellä 250 – 280 euron välimaastossa. Jääkin kuluttajan itsensä päätettäväksi pitääkö rahalle saatavaa vastinetta riittävänä.

 

Plussat ja miinukset

+Tyylikäs muotoilu

+Langattomuus

+Lähettimen kantama

+Ok -äänenlaatu

+iPodin/iPhonen lataustelakka

-Tarkoitettu lähinnä i-soittimille eli ei USB-liitäntää

-Lyhyt stereo-stereo -kaapeli

-Virtapainikkeen huono sijoittelu

-Kallis äänenlaatuun nähden

bronze

 

Creative ZiiSound D5 -tuotesivu

Creative ZiiSound D5 Geizhals-hintaseurannassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.