Mionix Keid 20 & SteelSeries Siberia V2 -headsetit

Now Reading
Mionix Keid 20 & SteelSeries Siberia V2 -headsetit

kaverit

Otin testattavakseni Mionixin ja SteelSeriesin ylempään keskiluokkaan sijoittuvat headsetit joiden pääsasialliseksi ostajaryhmäksi molemmat valmistajat mainitsevat PC-pelaajat. Kilpailu on viime vuosina koventunut hyvinkin paljon pelaajille suunnatuissa kuulokkeissa ja molemmat nyt testissä olevat kuulokkeet sijoittuvatkin eniten kauppaa tekevään 60 – 80 EUR hintasegmenttin. Molempien kuulokkeiden muotoilu on hyvin yhtenevä, joten nopeasti katsottuna niiden voisi luulla olevan samanlaiset, mutta näin ei todellakaan ole sillä kummatkin headestit ovat melkein joka osa-alueeltaan toisistaan poikkeavat. Ainoa yhdistävä tekijä värin lisäksi onkin käyttötarkoitus.

Mionix on merkkinä jo vanha tuttu ja olemmekin käsitelleet hidän tuottitaan jo kerran aiemmin, Mionix SAIPH 1800 ja 3200 -hiiristä löydät aiemman arvostelun täältä.

SteelSeries on meille merkkinä uusi vaikka onkin ollut Suomen markkinoilla kauemmin kuin Mionix. SteelSeries on perustettu jo vuonna 2001 ja heidän toimistonsa sijaitsevat Euroopassa, USA:ssa ja Aasiassa. SteelSeries tuotteita myydään nykyään 75:ssä maassa ja pääpainona 15 eri isompaa maata. SteelSeries firman tulevaisuuden visioina on nähdä pelaamisen nouseminen ykkös uheilulajiksi (eSport), pelaajat haluavat parasta mahdollista mitä välineisiin tulee, pelaajat ovat uuden tekniikan ensimmäisiä omaksujia ja käyttöönottajia ja pelaajista tulee myös suuria vaikuttajia eri päätöksenteko asioissa.


Mionix KEID 20:

 

SPESIFIKAATIOT

Tyyppi: Kuppimallinen / Täysikokoinen stereokuuloke & mikrofonisarja
Kaiutinelementti: 50 mm
Magneetin tyyppi: NdfeB
Taajuusvaste: 20Hz – 20 000 Hz
Kaiuttimen imbedanssi: 32Ω
Herkyys (@1 kHz): 100dB +/- 3 dB
Maksimi sisääntuloteho: 400 mW
Liittimien tyyppi: 3.5mm kullatut plugit
Kaapelin pituus: 3m kangaspunoksella päällystetty kaapeli
Kaapelin halkaisija: 3mm
Äänenvoimakkuuden säätö: Kaapelissa, täydestä vaimennuksesta alkaen

MIKROFONI
Taajuusvaste: 300Hz- 3300 Hz
Mikrofonin mykistys: Kyllä
Suuntaavuus: Ympärisäteilevä/suuntaamaton
Herkkyys (@1 kHz): -36dB +/- 5dB
Maksimi käyttöjännite: 10 V

Mionixin kaikilla tuotteilla on kahden vuoden takuuu. Vialliset tuotteet tullaan korvaamaan uusilla.

PAKKAUKSEN SISÄLTÖ
Mionix Keid 20-headsetti
Kuljetuspussi
Aloitusopas

 

Mionix_KEID_20_paketti_etu

Mionixin KEID 20 on pakattu mustaan neliskulmaiseen pahvilaatikkoon, jonka koristelu on hyvin minimalistista. Ainoastaan iso ikkuna pakkauksen oikeassa laidassa oikeastaan kertoo minkä tuoteryhmän tuotteesta edes on kyse.

 

Mionix_KEID_20_paketti_taka

Tuotelaatikon takapuolella on yksinkertaisesti kuva itse tuotteesta ja esitelty hieman sen erityisominaisuuksia.

 

Mionix_KEID_20_suojamuovissa

Pakkauksen postamisen jälkeen eteen tuleva näkymä. Kuulokkeet on hyvin suojattu, ainakin pienemmiltä kolhuilta muotoon valetussa tai prässätyssä kirrkkaassa PE-muovisessa suoja/tukirakenteessaan.

 

Mionix_KEID_20_ohjekirjanen

KEID 20-kuulokkeiden ohjekirja on hyvin yksinkertainen pieni lappunen jossa kerrotaan kuulokkeiden kytkentä ja hieman tietoja takuuasioista.

 

Mionix_KEID_20_pussissa

Jännänä yksityiskohtana voidaan mainita keinonahalta vaikuttavasta materiaalista valmistettu kuulokkeiden säilytys -ja kuljetuspussi, joka tulee headsetin mukana. Harmillisesti valmistaja ei ole varustanut pussin sulkunarua millään lukituksella joten pussi pääsee aukeamaan itsestään. Idea itsessään on muuten varsin hyvä.

 

Mionix_KEID_20_kuulokkeet_1

Mionix KEID 20-headsetti on tyylikkäs valkoisenakin. Samaa tuote löytyy myös mustana versiona, jos valkoinen väri ei sovi omaan silmään. Molemmat testattavina olleet kuulokkeet kuuluvat ns. puoli avoimiin ja osa äänestä vuotaa hallitusti korvakupin ulkopuolelle, joten varsinkin isommilla kuunteluvoimakkuuksilla muutkin lähiympäristössä oleskelevat ihmiset kuulevat mitä kuuntelet tai pelaat.

 

Mionix_KEID_20_kuulokkeet_2

Mionix KEID 20-headsetin mikrofoniosaa ei saa mitenkään piiloon vaan se sojottaa joko suun edessä taikka sitten kuvan osoittamalla tavalla pystyssä vasemman korvan vieressä kuin antenni ikään.

 

Mionix_KEID_20_korvakuppi

Korvaa vasten tuleva pehmuste on puoli hengittävää keinonahkaa ja varsin mukava pidemmässäkin käytössä.

 

Mionix_KEID_20_kytkin_volume

Noin 40cm matkan päässä kuulokkeista roikkuu headsetin kaukosäädin josta luonnollisesti saa mikrofonin sammutettua ja säädettyä kuulokkeiden äänenvoimakkuutta.

 

Mionix_KEID_20_liittimet_punos

Kuten spekseissäkin valmistaja sanoo, niin koko kolmen metrin mittainen kaapeli on yhtenäinen ja päällystetty kangaspunoksella, joka ainakin tuo heti laadukkaampaa ilmettä tuotteelle. Liittimet ovat myös kullatut vaikkei kultaus äänenlaatuun mitään vaikutakkaan vaan estää lähinnä hapettumista.

 

Mionix_KEID_20_mikki_sarana

KEID 20-headsetin mikrofoni on saranoitu keskelle vasemman puolesta kuulokekuppia, ja sen liikerata on rajoitettu pystyasennon ja kuvassa käytössä olevan ala-asennon välille.

 

Mionix_KEID_20_panta_mekanismi_1

Päähän kosketuksissa oleva keinonahkalla päällystetty pehmeä panta on jousitettu kahdella metallisella liuskalla, jotka ovat kiinteästi kiinni L & R merkinnöillä varustetuissa tukipaloissa, jotka pitävät kuulokkeita koossa.

 

Mionix_KEID_20_panta_mekanismi_2

Pannan jousitusmekanismi ääriasennossaan. Laajan liikeratansa ansiosta headsetti sopii hyvin myös henkilöille joilla on keskivertoa isompi nuppi.

 

Mionix_KEID_20_elemtti_paikallaan

Pehmusteosan irrotuksen jälkeen päästään helposti käsiksi itse kaiutinelementtiin, joka irtoaa helposti tarttumalla siihen reunoista ja vetämällä tasaisesti ulospäin.

 

Mionix_KEID_20_elemtti

Kuulokkeiden 50 mm kokoinen kaiutinelementti irralllaan.

 

Mionix_KEID_20_tyhj_kup

Kaiutinkuppi tyhjänä. Systeemi on suunniteltu niin, että kupin rungon ja kaiutinelementin väliin jää koottuna noin 1.5 mm rako, josta ilma pääsee vuotamaan.

 


SteelSeries Siberia V2:

Spesifikaatiot

 • Kuppimalliset kuulokkeet
 • Ulosvedettävä mikrofoni
 • Kristallinkirkaat diskantit ja keskiäänet
 • 50 mm kaiutinelementit
 • Kevytrakenteinen
 • Äänenvoimakkuudensäätö kaapelin kaukosäätimessä

Kuulokkeet:

 • Taajuusvaste: 10 – 28.000Hz
 • Impedanssi: 32 Ohm
 • Herkkyys, SPL@1kHz, 1Vrms: 112 dB
 • Kaapelin pituus: 1,0m + 2,0m = 3,0m
 • Liitin: 3,5mm plugi

Mikrofoni

 • Taajuusvaste: 50 – 16.000 Hz
 • Suuntaavuus: Suuntaava
 • Herkkyys: 38 dB

 

SteelSeries_Siberia_V2_boxi_etu

SteelSeries Siberia V2-headsetin pakkaus on päällisinpuolin hyvin yhtenevä Mionixin KEID 20:n pakkauksen kanssa. Molemmissa hyvin mustapainoittein värimaailma ja oikeata reunustaa hallitsee suurikokoinen ikkuna, joka tarjoaa näkymän itse tuotteeseen.

 

SteelSeries_Siberia_V2_boxi_taka

SteelSeries on nähnyt hieman kilpailijaansa enemmän vaivaa pakkauksen takapuolen koristelussa. Headsetistä löytyy jopa kaksi eri kuvaa ja tärkeimmät yksityiskohdat on selostettu kuvan kera. Lisäksi pakkauksen takapuolelle on painettu englanniksi, ranskaksi, espaniaksi ja saksaksi pienimuotoinen selostus tuotteesta.

 

SteelSeries_Siberia_V2_boxi_sivu

Pakkauksen kyljessä on vielä lisäksi kaksi kuvaa kuulokkeista.

 

SteelSeries_Siberia_V2_tukimuovi

SteelSeries Siberia V2-headset on pakkauksessaan tummanharmaan muotoon valetun tai prässätyn karheapintaisen kovan muovin suojassa.

 

SteelSeries_Siberia_V2_tarvikkeet

Pakkauksesta löytyy huomattavasti Minoxin KEID 20-kuulokkeiden käyttöopasta laajempi kuvilla varustettu ohjevihkonen jossa myös esitellään yrityksen muitakin tuotteita. Mukana tulee myös noin 50 x 50 mm kokoinen SteelSeries-tarra ja pieni valkoinen vihkonen jossa selitetään takuun yksityiskohtia.

 

SteelSeries_Siberia_V2_kuulokkeet_1

Siberia V2 headset suoraan pakkauksestaan irrotettuna. Päällisin puolin ja varsinkin nopeasti katsomalla Minixin KEID 20-kuulokkeet vaikuttavat hyvinkin yhteneviltä, mutta tarkemmin tutkittaessa eroja kuitenkin löytyy.

 

SteelSeries_Siberia_V2_kuulokkeet_2

SteelSeries on painattanut mustaan keinonahkaiseen pääpantaan oman logonsa.

 

SteelSeries_Siberia_V2_kytkin_volume

Sibria V2-headsetin kaapelissa noin 50 cm etäisyydellä kuulokkeista roikkuu pieni noin 25 x 15 mm kaukosäädin jolla käyttäjä voi säätää nopeasti äänenvoimakkuutta ja kytkeä mikrofonin joko päälle tai pois. Kuvassa äänenvoimakkuuden säätö ei näy koska se jäi palikan toiseen reunaan. Mikrofonin sammutuskatkaisija on hieman nihkeä käyttää ja kalikan pieni fyysinen koko ja neliömäinen muotoilu ei juuri edesauta käyttöä.

 

SteelSeries_Siberia_V2_jatkojohto

Kaapelia eteenpäin mentäessä tulee vastaan mielenkiintoinen yksityiskohta, liittimet. Headsetin oma kaapeli on noin metrin pituinen ja mukana tulee kahden metrin pituinen jatkojohto, joka suojaa myös kuulokkeita. Isommassa nyppäisyssä irtoavat ennemmin liittimet kuin johdot itse kuulokkeista. Johdon pituus on myös riittävä useimpiin käyttötilanteisiin.

 

SteelSeries_Siberia_V2_jatkojohto_2

Jatkojohdonkin liittimet ovat varustettu selkeillä kuvilla, joten kaapeleita ei tarvitse arpoa.

 

SteelSeries_Siberia_V2_liittimet

Siberia V2-kuulokkeiden liittimissä on MIC-tekstin ja kuulokkeiden kuvan lisäksi punainen & vihreä värikoodaus joka näkyy hyvin, joten headsetin liittäminen käy varsin ripeästi ja mallikkaasti.

 

SteelSeries_Siberia_V2_korvakuppi

Korvaa vasten tulevat pehmustetyynyt on myös Mionixin tavoin pinnoitettu puolihengittävällä keinonahalla.

 

SteelSeries_Siberia_V2_Kuppi_liike_1

Päinvastoin kuin kilpailijallaan on SteelSeries varustanut headsettinsä korvakupit pienen liikkeen mahdollistavilla nivelillä. Kuvassa nivel toisessa ääriasennossaan.

 

SteelSeries_Siberia_V2_Kuppi_liike_2

Ja toinen ääriasento. Nivelen ansiosta kupit asettuvat ilman minkäänlaista säätämistä heti oikein ja puristamatta korville.

 

SteelSeries_Siberia_V2_panta_mekanismi_1

Jousitetun pääpannan jousitusmekanismi on myös pitkälti yhtenevä Mionixin systeemin kanssa, mutta metalliliuskojen tilalla SteelSeries käyttää notkeampia teräksisiä vaijereita.

 

SteelSeries_Siberia_V2_panta_mekanismi_2

Panta ääriasennossaan. Suuren liikkumavaran ansiosta Siberia V2-headsetti sopii myös hyvin erikoikoisille päille ja kuppien nivelmekanismi vielä auttaa asiassa.

 

SteelSeries_Siberia_V2_mikki_sis

Siberia V2-headsetin mikrofoni on säilytys asennossaan hyvin huomaamaton ja häiritsemätön kaapelin kelautuessa korvakupin sisään.

 

SteelSeries_Siberia_V2_mikki

Siberia V2-mikrofoni. Mikrofonin kaapeli on suihkuletkumaista materiaalia, jonka sisällä on letkusta poiketen oikeasti metallia sallien näin käyttäjän hakea mikrofonlle optimaalisen asennon.

 

SteelSeries_Siberia_V2_korvakuppi_sis

Kuva vasemmasta mikrofonin sisältävästä korvakupista sisältä. Keskellä näkyvissä vaimennusaineena toimivaa vaahtomuovia.

 

SteelSeries_Siberia_V2_vasen_kuppi

Sama vasen kuppi ulkopuolelta. Heti vaahtomuovin jälkeen on kuvassa näkyvä musta rei’itetty metalliverkko. Tästä voimme päätellä elementtien toimivan vaimennetussa free-air -kotelossa.

 

SteelSeries_Siberia_V2_elementti

Myös SteelSeries käyttää 50 mm elementtiä, mutta hieman erilaista kuin Mionix.

 


Loppusanat:

SteelSeries_Siberia_V2_kuulokkeet_3

Monen päivän vuorottaisen kuuntelukokemuksen jälkeen päädyin alta löytyvään johtopäätökseen. Molemmissa kuulokkeissa on omat hyvät ja huonot ominaisuutensa. Mionix sopii yleisemmin kaikelle musiikille, kun taas SteelSeries toimii myös Rock -ja Heavy Metal-tyyppisen musiikin kanssa. Tämä johtuu lähinnä SteelSeriesin bassovoittoisemmasta soundista, joka myös ajan kanssa saattaa osaa käyttäjistä alkaa rasittamaan. Itseäni kuitenkin häiritsee enemmän heikko basso kuin reippaammin annosteltu, joten äänen puolesta voittajaksi valikoitui SteelSeries.

Muilta ominaisuuksiltaan molemmat kuulokkeet olivat hyvin tasavertaisia. Molemmissa kaapelin kokonaispituus kolme metriä, joskin SteelSeries pisti tässä paremmaksi paremmin merkattujen liittimiensä ja jatkojohtonsa ansiosta, joka suojelee tehokkaasti headsetin sisäisiä juotoksia ja kaapeleita. Kuvitellaan esimerkiksi sellainen tilanne, että olet metsässä lenkillä ja olet kytkenyt headsettisi kiinni MP3-soittimeen: Juostessasi kaapeli tarttuu kiinni esimerkiksi puun oksaan ja repäisee kuulokkeet päästäsi. On kuitenkin eri asia kuka haluaa lähteä kuppimalliset täysikokoiset kuulokkeet päässään juoksentelemaan julkisiin paikkoihin, varsinkin kun molemmat headsetit ovat väritykseltään hyvin erottuvia. MP3-soitin käytössä SteelSeries Siberia V2-headsetin jatkojohtosysteemi osoittautui myös toimivaksi sillä siinä tilanteessa kolme mterin kaapeli on näet lähinnä haitaksi kuin hyödyksi.

Molempien headsettien mikrofonit olivat käytännössä yhtäläisen herkät ja tuottivat käytännössä yhtä hyvää tai huonoa ääntä, miten asian haluaakin tulkita. Selvää puheesta kuitenkin saa hyvin. Mionixin suurikokoinen mikrofoni on muuta aktiviteettia harrastettaessa kuitenkin lähinnä tiellä, joten tässäkin kohtaa pisteet menivät mukavamman mikrofonin käytön ansiosta SteelSeriesille. Samoin kävi itse mekaanista rakennetta miettiessä. Molemmat ovat hyvin laadukasta työtä, mutta Mionixista jäi enemmän muovinen tuntu ja SteelSeries headsetin kaiutinkuppien nivellys teki niiden käytöstä sopivampaa erikokoisen pään omistaville henkilöille.

Joka tapauksessa kumpaan tahansa headsettiin päätyykin niin suosittelen koekuuntelemaan niitä jossain ensin. Makuja on kuitenkin yhtä monia kuin ihmisiäkin, joten täysin absoluuttista tuomiota näistä on hyvin vaikea mennä sanomaan.

 

Plussat ja miinukset

Mionix KEID 20:

+ Pitkä 3m kaapeli

+ Säilytyspussi

+ Äänenlaatu ja rasittamaton soundi

+ Tukeva rakenne

+ Hyvä ja käteensopiva kaukosäädin

– Ei nivellettyjä korvakuppeja

– Bassontoiston vaimeus

– Iso ja huomiota herättävä mikrofoni

Silver_mato78

 

 

SteelSeries Siberia V2:

+ Pitkä kaapeli 3m

+ Jatkojohto suojelee headsetin juotoksia

+ Tukeva rakenne

+ Erittäin näppärä mikrofonisysteemi

+ Poikkeuksellisen hyvä basssontoisto

+ Nivelletyt kaiutinkupit

– Kaukosäädin kaipaisi uudelleenmuotoilua

Gold_mato78

Mionix KEID 20 hintaseurannassa

SteelSeries Siberia V2 tuotesivu

SteelSeries Siberia V2 hintaseurannassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.