Testissä: Gamdias Hades Extension -pelihiiri ja Aegis USB-hubi / kuuloketeline

Now Reading
Testissä: Gamdias Hades Extension -pelihiiri ja Aegis USB-hubi / kuuloketeline

Saimme Jimm’s PC-Storelta testattavaksi taiwanilaisen Gamdiaksen Hades Extension -pelihiiren ja Aegis USB-hubi / kuuloketeline -lisälaitteen. Molemmat laitteet ovat olleet kolme viikkoa jokapäiväisessä käytössä testin aikana.

Tässä on ensin kuvat molemmista pakkauksista:

001-molemmat-etu

Yläpuolella on kuvat pakkausten etupuolilta ja alla on kuvat pakkausten takapuolilta.

002-molemmat-taka

Hades Extension -pelihiiri

gamdias-hades-extension

Tekniset tiedot:

Hiiren lisämassat Ei
USB -kaapelin pituus 2 m (punottu, kullattu liitin)
Näppäinten määrä 7+1
Maksimi resoluutio 3200 DPI
Päivitysnopeus 125 / 250 / 500 /1000 Hz
Sisäänrakennetun muistin määrä 64 KB
Fyysiset mitat (P x L x K) 127,14 x 84,46 x 43,2 mm
Sensori Kehittynyt pelikäyttöön tarkoitettu optinen sensori
Kytkimien elinikä 10 miljoonaa painallusta
Graafinen käyttöliittymä Kyllä (GAMDIAS HERA)

Kehittäessään tätä monipuolista pelihiirtä, Gamdiaksen suunnittelutiimi halusi tarjota sekä oikea- että vasenkätisille samanlaisen pelikokemuksen. Tämä molempikätinen hiiri tarjoaa mukautumisen lisäksi myös korkeatasoisen pelikokemuksen. Hades Extension -pelihiiri tulee kolmella vaihdettavalla sivupaneelilla. Näin pelaajilla on mahdollisuus muokata hiiri juuri itselle sopivaksi.

 Kuvat:

003-hiiri

Hiiren paketti on tyylikäs ja se on suunniteltu siten, että paketista näkee heti mitä se sisältää. Paketissa kerrotaan hyvin hiiren tekniset tiedot ja mitä toimintoja hiirestä löytyy.

004-hiiri

Paketti sisälsi tietysti hiiren ja kolme paria vaihdettavia sivupaneeleja. Lisäksi mukana tuli pikaohje sekä kaksi tarraa.

005-hiiri

Hiiri on tyylikkään näköinen ja sivupaneelit on aseteltu pakettiin näyttävästi. Muuten paketti oli helppo avata, mutta sivupaneelien irrottaminen oli hankalaa. Toisaalta tämä on hyvä asia, sillä palaset eivät ainakaan irtoile itsekseen.

006-hiiri

Tässä hiiri on ensimmäistä kertaa päässyt vapauteen. Hiiressä oli valmiiksi paikallaan keskisuuret sivupaneelit. Hiiren johdossa on kiinni kätevä tarranauha, jonka avulla johdon saa siististi kasaan esimerkiksi matkustamisen ajaksi.

007-hiiri

Hiiren alaosassa ei ole mitään erikoista ja valtavirrasta poikkeavaa.

008-hiiri

Hiiren erikoisuus eli vaihdettavat sivupaneelit ovat kätevästi kiinni magneeteilla. Ne on helppo ottaa irti ja kiinnittää. Tosin pienemmän sivupaneelin irrottaminen voi olla hankalaa isompisormisille.

009-hiiri

Hiiren ulkonäköä voi muuttaa dramaattisesti eri sivupaneelien avulla. Ylemmässä kuvassa on pienin sivupaneeli ja alemmassa isoin.

 

Hera-ohjelmisto

Hiiren pikaohjeessa kehotettiin lataamaan Hera-ohjelmisto Gamdiaksen nettisivuilta (www.gamdias.com). Ohjelmiston avulla hiiren, sekä muiden Gamdiaksen laitteiden, toimintoja voi säätää kätevästi. Ohjelmisto voi aluksi olla aika sekavan näköinen, mutta tarjoaa paljon keinoja, joilla hiirestä saa omanlaisensa.

hera01

Ohjelmiston ensimmäisellä välilehdellä voi määrätä hiiren eri painikkeille eri toimintoja. Hiiressä on kuusi eri profiilia, joille voi kaikille määrittää eri toiminnot eri painikkeisiin. Ohjelmistoon on kerätty useita yleisiä toimintoja valmiiksi, mutta painikkeisiin voi myös liittää itse tekemiään makroja.

hera02

Ohjelmiston toisella välilehdellä voi nauhoittaa omia makrojaan. Välilehti on aika vaikeaselkoinen ja makrojen tekeminen vaatii harjoittelua.

hera03

Ohjelmiston kolmannella välilehdellä voi säätää kursorin nopeutta, rullan rullausnopeutta, kaksoisnäpäytyksen nopeutta, DPI-tasoa ja osoittimen päivitysnopeutta. Myös kiihdyttimen voi kytkeä päälle tällä välilehdellä. Taas on mahdollista tehdä eri säädöt eri profiileille.

hera04

Neljännellä välilehdellä voi vaihtaa hiiren rullassa olevan LED-valon väriä. Luonnollisesti tässäkin on mahdollista tehdä eri säädöt eri profiileille. Tämä onkin todella hyödyllinen toiminto, sillä rullan väristä on helppo erottaa mikä profiili on milloinkin käytössä.

hera05

Viidennellä välilehdellä voi eri painikkeille määrätä ääniä ja ajastuksia. Itse en näille toiminnoille ole löytänyt käyttöä.

hera06

Kuudennella välilehdellä on mahdollista nauhoittaa tai poistaa edellisellä välilehdellä käytettyjä ääniä.

hera07

Seitsemäs välilehti on viidennessä välilehdessä käytettyjen ajastusten luomiseen ja poistamiseen tarkoitettu välilehti.

hera08

Kahdeksannella välilehdellä näkyy ohjelmiston keräämät käyttötiedot. Välilehdellä näkyy muun muassa kuinka monta kertaa mitäkin painiketta on painettu ja miten hiiri on liikkunut.

hera09

Viimeisen välilehden kautta voi päivittää hiiren laiteohjelmiston.

 

 Mielipide:

Hiiren pehmeä pinta tuntuu todella mukavalta ja vaihdettavien sivupaneelien avulla hiiri sopii erikokoisiin käsiin loistavasti. Itse pidän vasemmalla puolella pienintä kappaletta ja oikealla puolella keskikokoista. Hiiren painikkeet ovat minulla näin helposti painettavissa. Aluksi oikean puolen taaimmaisen painikkeen käyttö oli jokseenkin hankalaa, mutta käytettyäni hiirtä jonkin aikaa onnistui sekin helposti.

Pidän tosi paljon siitä, että rullan LED-valon väriä voi vaihtaa, mutta ikävä kyllä hiiren takaosassa sijaitsevan logon kellertävää valoa ei voi vaihtaa tai asettaa pois päältä. Keltainen ei kuulu lempiväreihini, joten alussa se oli häiritsevä. Olen tosin tainnut tottua siihen kolmen viikon aikana.

Hiirtä on helppo käyttää ja sen ohjelmistokin on tullut tutummaksi. Aluksi ohjelmisto näytti sekavalta, mutta totuin siihen yllättävän nopeasti. Toisaalta ohjelmistossa on paljon tarpeetonta, mutta mieluummin toimintoja on liian paljon kuin liian vähän. Ne tarpeelliset toiminnot ovatkin olleet tosi hyödyllisiä ja käteviä.

014-hiiri

Tässä on vielä kuvat hiiren molemmilta puolilta kolmen viikon käytön jälkeen.

015-hiiri

 Aegis USB-hubi / kuuloketeline

gamdias-aegis

Tekniset tiedot:

Kaapelin pituus 1,5 m
Koko (P x L x K) 178 x 98 x 34 mm
Liitäntä USB 2.0
Portit 1 upstream, 4 downstream
Mediatuki USB-kaapeli (maksimissaan 10 m)
Tiedonsiirtonopeus 1,5 Mbps / 12 Mbps / 480 Mbps
Porttikohtainen ulostulojännite DC + 5V
Porttikohtainen ulostulovirta 500 mA (maksimissaan)
Maksimi ulostuloteho 2,25w
Paino 51 g
Lämpötila 0ºC ~ 45ºC
Kosteus 10% ~ 90%

Tämä lisälaite on sekä USB-hubi että kuuloketeline samassa. Kuulokkeille on monesti vaikea löytää hyvää säilytyspaikkaa ja ne päätyvätkin usein lojumaan milloin missäkin. Tämä voi harmittavan usein johtaa tilanteeseen, jossa kuulokkeet tai niiden johdot vahingoittuvat.  Gamdiaksen suunnittelutiimi on halunnut tarjota ratkaisun tähän ongelmaan ja siitä syystä he suunnittelivat tämän esteettisen lisälaitteen, joka tarjoaa myös lisää USB-liitäntöjä.

Kuvat:

010-aegis

Pakkaustyyli on täysin samanlainen kuin Hades Extension -pelihiiren pakkauksessa. Pakkauksen ikkuna tarjoaa hyvän näkymän sisällä olevaan tuotteeseen ja pakettiin on painettu runsaasti tietoja laitteesta.

011-aegis

Paketti oli todella helppo avata ja sen sisältä löytyi itse laitteen lisäksi USB-johto, toiset kiinnitystarrat toiseen kiinnityskertaan, ohjekirjanen ja kaksi tarraa.

012-aegis

Etupuolelta otetussa kuvassa näkyy lisälaitteen tyylikäs muotoilu ja alaosassa näkyvään koloon voi pujottaa hiiren johdon. Tämän avulla hiiri voi liikkua esteettömästi.

013-aegis

Toisella puolella näkyvät neljä USB-porttia sekä pieni micro-USB-portti, jonka kautta laite kytketään tietokoneeseen. Kuvassa näkyvät myös 3M-tarrat, joilla laite kiinnitetään näytön oikeaan yläkulmaan.

 

Mielipide:

Tämä USB-hubin ja kuuloketelineen yhdistelmä on kyllä tyylikkään näköinen ja hyvä idea, mutta ei täysin vakuuttanut minua. USB-portteja ei ikinä voi olla liikaa, koska niin monet laitteet kytketään koneeseen niiden avulla. Kuuloketeline on myös hyödyllinen, koska se tarjoaa kuulokkeille vakiopaikan ja näin ollen ehkäisee kuulokkeiden ja sen johtojen rikkoutumista.

Huonoa laitteessa on se, että se on mahdollista kiinnittää vain näytön oikeaan ylänurkkaan. Toisaalta laitteesta olisi varmasti ollut vaikea tehdä näytön molemmille puolille sopivaa. Laitteen toisella puolella olevat hienot kuvioinnit tekevät laitteesta tyylikkään, eikä kuviointien asettelu toimisi molempipuolisessa laitteessa yhtä hyvin.

USB-porttien asettelu on myös kaksipiippuinen juttu. Ne ovat esteettisesti piilossa laitteen takaosassa ja jäävät siis näytön taakse. Toisaalta tämä voi myös vaikeuttaa niiden käyttöä. Kuulokeliitäntä erottaa laitteen muista USB-hubeista. Sen voi kääntää kahteen eri asentoon, sivulle ja taakse. Vaikka se onkin muovia, on se silti lujan oloinen ja täyttää tehtävänsä hyvin.

 

Loppusanat:

Hades Extension -pelihiirtä on mukava käyttää eikä se ole pahan hintainenkaan. Se sopii muokattavuutensa ansiosta monille erikokoisille ihmisille. Hiiren pinnoite on mukavan pehmeän tuntuinen ja painikkeiden asettelu on onnistunutta. Testauksen aikana olen ollut erittäin tyytyväinen tähän hiireen.

Aegis USB-hubi / kuuloketeline ei päätyisi minun ostoslistalleni, vaikka se tosi tyylikkään näköinen onkin. Laitteen hinta on mielestäni myös turhan korkea. Laite kuitenkin tekee kaiken, mitä sen luvataankin tekevän.

014-hiiri

Hades Extension -pelihiiri

Plussat ja miinukset

+ Muokattavuus
+ Rakenne
+ Hinta
+ Säädettävyys
– Logon valo

mato78_approved

Gamdias Hades Extension -pelihiiren tuotesivut

Gamdias Hades Extension -pelihiiri Jimm´s PC-storessa

Gamdias Hades Extension -pelihiiri hintaseuranta.fi -palvelussa

Gamdias Hades Extension -pelihiiri geizhals.at -hintaseurannassa

 013-aegis

Aegis USB-hubi / kuuloketeline

Plussat ja miinukset

+ Ulkonäkö
+ Toinen tarrapari
– Hinta

mato78_approved

Gamdias Aegis USB-hubi / kuuloketelineen tuotesivut

Gamdias Aegis USB-hubi / kuuloketeline Jimm´s PC-storessa

Gamdias Aegis USB-hubi / kuuloketeline hintaseuranta.fi -palvelussa

Gamdias Aegis USB-hubi / kuuloketeline geizhals.at -hintaseurannassa

 

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.