Testissä: Kingstonin ja Sennheiserin headsetit

Now Reading
Testissä: Kingstonin ja Sennheiserin headsetit

Saimme testattavaksemme Kingstonilta noin sadan euron arvoisen Hyperx Cloud -headsetin sekä Jimmś PC-storen kautta Sennheiseriltä noin tuplasti kalliimman G4ME ONE -headsetin. Päätimme katsoa saako reilulla 200 euron summalla selkeästi parempaa äänenlaatua ja käytettävyyttä kuin puolta halvemmalla hintalapulla varustetut Kingstonit tarjoavat. Molemmat headsetit on suunnattu aktiiviseen pelikäyttöön.

Sennheiser  G4ME ONE

square_louped_G4ME-ONE-black-Shoot-01

Kuvat:

_MG_7017

Sennheiser G4ME ONE -headsetin pakkaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Heti päältä erottuu mitä paketin sisällä on.

_MG_7018

G4ME ONE -headsetin pakkauksen takapuolelle on painatettu usealla eri kielellä headsetin tärkeimmät ominaisuudet. Suomi ei kuulu näiden kielien joukkoon.

_MG_7020

Pienenä yllätyksenä voitaneen todeta ettei paketti sisältänyt itse headdsetin lisäksi  mitään muuta.

_MG_7025

Sennheiserin G4ME ONE -headsetti pois pakkauksestaan. Käytin tukena styroksipään puuttuessa Intelin Pentium G3220 -suorittimen pakkausta, johtuen vain sopivasta koosta ja painosta.

_MG_7030

G4ME ONE -headsetin fyysinen säätö on toteutettu kestävän oloisesti. Säätö on myös riittävän jäykkä etteivät kuulokkeet putoa pois päästä kesken pelin.

_MG_7023

Headsetti on varustettu kahdella 3,5mm audiojakilla -vihreä kuulokkeille ja pinkki mikrofonille.

_MG_7026

Sennheiser on päätynyt sijoittamaan kuulokkeiden äänenvoimakkuussäätimen kuulokkeiden oikeanpuoleisen kupin alareunaan josta sitä onkin varsin mukava käyttää.

_MG_7109

Mikrofoni kytkeytyy pois päältä automaattisesti kun sen kääntää ns. yläasentoon. Mikin varsi on jäykähköä kumimaista materiaalia, jonka voi vääntää haluamaansa asentoon.

_MG_7118

Lähikuva Sennheiserin mikrofonista.

_MG_7029

Sennheiserin G4Me ONE -headsetti on varustettu vain yhdellä pehmustetyynyparilla, joista toinen oli viallinen, kuten kuvasta ilmenee.

_MG_7035

Sennheiserin kuulokkeet on varustettu yhtiön omaa suunnittelua ja ilmeisimmin myös tuotantoa olevilla elementeillä, joissa on tuuletettu puhekela lisäämässä tehonkestoa.

Kingston HyperX Cloud headset

hx-cloud-prod1

Kuvat:

Kingstonin HyperX Cloud -headsetin pakkaus on Sennheiseriä huomattavasti räväkämmän näköinen. fyysisesti pakkaukset ovat suunnilleen yhtä suuret. Myös Kingstonin headsetillä on kahden vuoden takuu.

Kingston mainostaa pakkauksen etupuolella headsetin ruotsalaista suunnittelua, muistivaahtomuovista valmistettuja pehmustetyynyjä, HiFi-laatuista ääntä sekä 53mm halkaisijaltaan olevia kaiutinelementtejä.

_MG_7038

Pakkauksen kääntöpuolella kingston esittelee Cloud -headsetin erikoisominaisuuksia kuten kaukosäädintä, irroitettavaa mikrofonia ja alumiinista runkorakennetta.

_MG_7039

HyperX Cloud -headsetin pakkaus auki. Kaikki tarvikkeet ja itse headsetti ovat omissa erillisissä osastoissaan.

_MG_7043

Kingston on panostanut kuulokkeidensa tarvikeosastoon huolella. Yhtiö on nimittäin pakannut kuulokkeiden mukaan lähes kaiken kuviteltavissa olevan. Mukana on vaihdettavat samettipäällysteiset pehmustetyynyt, säilytyspussi sekä lyhyehkö, ehkä noin metrinen jatkojohto äänenvoimakkuussäätimellä sekä mikrofonin mykistyksellä.

_MG_7041

Eikä Kingstonin Hyperx Cloud -headsetin varusteet vielä siihen loppunut. Paketista nimittäin löytyy vielä yksi pidempi noin kahden metrin pituinen jatkojohto, lentokone sekä matkapuhelin adapteri ja irrotettava mikrofoni.

_MG_7044

Kingstonin headsetti kaikessa komeudessaan.

_MG_7046

Kuvassa esillä Kingstonin headsetin alumiininen runkorakenne sen verran kuin sitä on mahdollista nähdä ilman nahkaisen pääntuen purkamista.

Cloud-headsetin vasemmassa kupissa on suojatulpalla peitetty mikrofonin 3,5 mm liitin. Suojatulppa menee muuten helposti hukkaan koska se ei ole kiinteä. Toisaalta itse mikrofonikin on helppo hukata.

_MG_7048

Kingstonin mikrofoni napsautettu paikalleen.

_MG_7050

Kingstonin kupit saa helposti auki poistamalla ensin vaihdettavat pehmusteet ja sitten purkamalla neljällä ruuvilla kiinni pysyvän rakenteen.

_MG_7051

Purkamisen jälkeen käteen jää kuvassa näkyvä kaiutinelementti, joka edustaa perinteisempää suunnittelua.

_MG_7052

Kingston Hyperx Cloud -headsetin kaiutinelementti takapuolelta.

_MG_7053

Kingstonin kaiutinkupit on täytetty vaimennusaineella ja kupit ovat suljettua mallia.

Loppusanat:

Molemmat headsetit ajavat tehtävänsä paremmin kuin hyvin. Kuuntelin molemmilla peräjälkeen Five Finger Dead Punch -yhtyeen uusinta Wrong Side Of Heaven -tuplalevyä useamman päivän ajan sekoittaen välillä joukkoon Turmion Kätilöitä sekä muuta sekalaista seurakuntaa, kuten bassoille erinomainen testimateriaali Metallican Justice for All -levy.

Vertailin molempia headsettejä edelleen referenssikuulokkeiden virkaa toimistollamme toimittavaan SteelSeries Siberia V2 -headsettiin, jonka ääni oli hieman rajoittuneemman ja verhoutuneemman oloinen verrattuna nyt testissä olleeseen parivaljakkoon. Kesinäisessä vertailussa headsettien äänenlaadullisessa voittajassa ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä.

Sennheiserin G4ME ONE -headsetin bassot ovat paljon luonnollisemmat, kun taasen Kingstonin headsetillä bassot eivät tahdo erottua toisistaan hyvin. Tähän osasyyllinen on varmasti kuulokkeisiin nähtävästi ominaisuutena kuuluva selkeä bassotaajuuksien korostus sekä raaemmat diskantit. Sennheiserin kuulokkeita jaksoi käyttää myös huomattavasti pidempään rasittamattomamman äänensä ansiosta. Sama rasittamattomuus ja läpikuultavuus oli kuultavissa läpi koko taajuusalueen.

Kingston loistaa varusteosastolla ylitse Sennheiserin,. Kun Senkkuihin pitää ostaa esimerkiksi matkapuhelinkäyttöön adapteri erikseen, tulee Kingstonin Cloudien mukana adapteri, jatkojohto sekä vaihdettavat pehmustetyynyt. Sennheiserin pakkauksessa ei toimiteta headsettien mukana tosiaankaan yhtään mitään. Toisaalta eipä ole hukkaan menevää tavaraakaan sitten joukossa (hukkasin heti Kingstonin mikrofoniliittimen suojatulpan).

Molempien headsettien ergonomia on kunnossa ja molemmat istuvat päähän erinomaisesti hyvien säätöjensä ansiosta. Senheiserin G4ME ONE -headsetti päästää enemmän ympäristön ääniä läpi, johtuen kuulokkeiden avoimesta rakenteesta. Kingstonit puolestaan suljetun rakenteensa takia eristävät hälyä paremmin.

Eli sijoittamalla ~100-130 euroa enemmän headsettiinsä, saa paremman ja rasittamattomamman äänen, mutta pelikoneeseen headsettien erotuksella saa vaikka nopeahkon 240 gigatavun SSD-aseman tai 16 gigatavuamuistia. Valintaa ohjailee käyttäjän lompakko sekä myös käytön luonne.

Ammattimaisempaan pelaamiseen ja musiikin kuunteluun Sennheiser on parempi valinta, mutta johtuen hieman erikoisesta hutiloinnista laaduntarkkailussa ja paketin varusteiden totaalisesta puutteesta, putoaa Sennheiser kuitenkin laadullisesti arvioituna samalle viivalle Kingstonin Hyperx Cloud -headsetin kanssa, oli äänenlaatu kuinka hyvä tahansa.

_MG_7036

Kingston Hyperx Cloud

Plussat ja miinukset

+ Tolkuton määrä tarvikkeita

+ Kohtuullinen hinnoittelu

+ Mukavat päässä

+ Vaihto pehmusteet

+ Hyvä saatavuus

+/- Irrotettava mikrofoni

–  Bassokorostus

mato78_silver

Kingston Hyperx Cloud -headsetin tuotesivut

Kingston Hyperx Cloud -headsetti Verkkokauppa.com:ssa

Kingston Hyperx Cloud -headsetti Muropaketin hintavertailussa

Kingston Hyperx Cloud -headsetti Jimm´s PC-Storessa

_MG_7017

Sennheiser G4ME ONE -headsetti

Plussat ja miinukset

+ Erinomainen äänenlaatu

+ Ei rasita ergonomialtaan eikä ääneltään

+ Kiinteä pois kääntyvä mikrofoni

+ Hyvä saatavuus

+/- Pitkä kaapeli (3m)

– Arvokkaat

– Laadunvalvonta??

mato78_silver

Jimms_logo

 

Sennheiser G4ME ONE -headsetin tuotesivut

Sennheiser G4ME ONE -headsetti Verkkokauppa.com:ssa

Sennheiser G4ME ONE -headsetti Muropaketin hintavertailussa

Sennheiser G4ME ONE -headsetti Jimm´s PC-Storessa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
17%
Mahtavaa
67%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
17%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.