Testissä: Gigabyte GA-Z170X-GAMING 3 -emolevy

Now Reading
Testissä: Gigabyte GA-Z170X-GAMING 3 -emolevy

Saimme tunnetulta emolevyjä ja näytönohjaimia valmistavalta Gigabyte -yhtiöltä testiimme yhtiön uuden GA-Z170X-GAMING 3 -nimeä kantavan pelaajille suunnatun, nimensä mukaisesti intelin uusimpaan Z170 -piirisarjaan perustuvan emolevyn. Emolevyn erikoisominaisuudet on viilattu nimensä mukaisesti pelaajan tarpeisiin ja tämä ilmenee varsin hyvin lankun ominaisuuslistaa selatessa. Intelin LGA1151 suoritinkannan ja Z170 -priirisarjan lisäksi emolevyn tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu tuki DDR4 -muisteille, kaksi kappaletta äärimmäisen nopeita (32 Gb/s) PCIe Gen3 x4 M.2 -massamuistipaikkoja SSD -asemille, sekä  Sata Express -liitännät, joiden kautta emolevy kykenee siirtämään SSD -asemalta dataa aina 16Gb/s nopeudella saakka, sikäli mikäli asema tukee kyseisiä nopeuksia. Lisäksi emolevyltä löytyy kolme kappaletta PCI-e x16 -laajennuskorttipaikkoja näytönohjaimille.

Toistaiseksi intel ei ole julkaissut emolevylle sopivia suorittimia kuin kaksi, Intel Core i5-6600K:n ja i7-6700K:n, joista i5-6600K -malli toimii oletuksena 3.5GHz kellotaajuudella ja se on varustettu neljällä suortinytimellä. Kun taasen Core i7-6700K on niin ikään neliytiminen mutta sen oletuskellotaajuus on 500MHz korkeampi ollen näin 4GHz ja sen ominaisuuslistalta löytyy i7 ja i5 -perjheet erottava HyperThreading -ominaisuus, jonka ansiosta suoritin näkyy käyttöjärjestelmälle kahdeksanytimisenä.
Pressi_2

Yllä kuva Gigabyten GA-Z170X-GAMING 3 -emolevystä.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 • Tukee Intelin® kuudennen sukupolven Intel Core™ -perheen suorittimia
 • Kaksikanavainen DDR4 -muistien tuki, paikat neljälle DIMM -kammalle
 • Intel® USB 3.1 sekä USB Type-C™ -tuki
 • Tuki kolmen näytönohjaimen samanaikaiselle käytölle SLI ja CF -tiloissa, PCI-e x16 -paikoissa metalliset suojakuoret
 • Kaksi PCIe Gen3 x4 M.2 -liitäntää, jotka tukevat SSD -asemia aina 32Gb/s nopeuteen saakka(PCIe NVMe & SATA SSD -asemien tuki)
 • Kolme SATA Express -liitäntää,jotka kykenevät 16Gb/s -siirtonopeuteen
 • 115dB signaali/kohina suhteella varustettu HD -tasoinen äänikortti vaihdettavalla vahvistinasteella
 • Killer™ E2201 Gaming Networks -verkkopiiri
 • Korkealaatuiset audiokäyttöön suunnitellut kondensaattorit sekä tyylikä LED -valaisu
 • APP Center -sovellus, jonka osina EasyTune™ ja Cloud Station™ -sovellukset
 • GIGABYTE:n UEFI DualBIOS™ -teknologia

 

 

Extreme Intel® USB 3.1 -ohjain:
USB_CMaailman ensimmäinen USB 3.1 USB-IF sertifioitu USB ohjainpiiri.Pressi_3
Intel® USB 3.1 -ohjain kytkeytyy kahteen PCIe Gen3 -linjaan tarjoten yhteensä 16 Gb/s kokonaiskaistanleveyttä kyeten 10 Gb/s -nopeuteen per USB 3.1 -portti. USB 3.1 tarjoaa tuplasti kaistaa verrattuna edeltäjänsä ollen kuitenkin täysin taaksepäin yhteensopiva USB 3.0 ja USB 2.0 -liitäntöjen kanssa. Paranneltu USB 3.1 -protokolla on saatavissa myös uuden käännettävän USB Type-C™ -liitännän ja perinteisen USB Standard-A -liitäntöjen kautta. USB Type-C jättää viimein USB -liittimen kääntelyn historiaan.

Pressi_3_1

 

 

 

 

 

GIGABYTE:n yksinoikeus ominaisuus: Päivitettävissä oleva OP-AMP:AMP

Kustomoitava:
+ Käyttäjä voi valita omien mittapuidensa mukaisen äänenlaadun.
+ OP-AMP -piirejä on saatavissa useita erilaisia.

Edullinen tapa parantaa tuntuvasti äänenlaatua:
+ Paranna äänelaatua ja dynamiikkaa edullisesti erikseen myytävillä OP-AMP -piireillä.
+ Ei tarvetta High-End kaiuttimille
Erikoisominaisuutena emolevylle asennetut ’Gain Boost’ valinnat DIP -kytkimellä.
+ Valittavissa joko standardi 2.5x tai 6x vahvistustilat äänelle.
+ 6x -tila on optimaalinen korkeampedanssisille kuulokkeille ja kaiuttimille

 

 

 

Killer™ E2200 Gaming Network -piiri:
Killer

 

 

 

 

 

 

GIGABYTE G1™ Gaming -emolevyt on varustettu Qualcomm Atheros -yhtiön Killer™ E2201 -verkkopiireillä, jotka tarjoavat korkea suorityskyvyn sekä keskivertoa liukkaamman online pelikokemuksen.

 

 

 

 

 

 

 

Kaksi PCIe Gen3 x4 M.2 -liitäntää:

M.2
Kahden PCIe Gen3 x4 M.2 -liitännän ansiosta käyttäjän ei tarvitse hankkia erillisiä 2.5″ kokoluokan koteloituja ja huomattavasti hitaampia SSD -asemia vaan käytettävissä on  nopeiden suoraan PCI-Express -väylään kytkettävien SSD -asemien koko skaala. Liitännät kykenevät jopa 32 Gb/s siirtonopeuksiin. Liitännät mahdollistavat myös RAID -tilat.

 

 

 

 

Uuden sukupolven SATA Express -liitännät :

Sata_Express_1

SATA Express -liitännät yhdistävät molemien, PCI Express ja SATA -väylien edut, tarjoten aiempaa suuremmat kaistanleveydet kyeten jopa 16 Gb/s siirtonopeuksiin.

Sata_Express

 

 

 

 

 

 

 

15μ kullalla päällystetyt suoritinkannan koskettimet:
Socket_1151

 

 

Gigabyten kaikki emolevyt myydään 15 micronia paksulla kultauksella varustetuilla suortinkannoilla. Käyttäjän ei tarvitse siis korkeankaan ilmankosteuden olosuhteissa huolehtia tai pelätä suoritinkannan johtimien hapettumista tai syöpymistä. Kultaus mahdollistaa emolevylle myös pidemmän käyttöiän.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.