Akasa All In one 2-monitoimipaneeli

Now Reading
Akasa All In one 2-monitoimipaneeli

akasa_allinone2_etusivuAkasa on yritys, joka suunnittelee ja valmistaa paljon erilaisia laadukkaita tuotteita, kuten prosessorijäähdyttimiä ja tuulettimia työskennellen läheisessä yhteistyössä Intelin ja AMD:n kanssa varmistaakseen tuotteidensa olevan riittävän tehokkaita nykypäivän prosessoreille, mutta näiden lisäksi yritys valmistaa myös muitakin tuotteita.

Tässä testissä onkin käsittelyssä Akasan näistä muista tuotteista All In One 2-monitoimipaneeli, joka on yhtiön toinen yritys saman tuotenimen alla. Ensimmäinen All In One-monitoimipaneeli julkaistiin jo aikaisemmin vuonna 2005 ja nimensä mukaisesti tämä monitoimipaneeli sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet yhdessä ja samassa paketissa.

Tekniset yksityiskohdat

 

5.25″ asemapaikkaan sijoitettava monitoimipaneeli
3 tuulettimen kierrosnopeuden ja lämpötilan seuranta
Tuulettimien säätö 6V – 12V (manuaali)
7V – 12V (automaattinen)
Maksimi kuorma 0.5 A per kanava
Näytön koko 31 x 17 millimetriä
Tuulettimien nopeus 0 – 9990 RPM
Lämpötila 0 – 90 °C
I/O-portit 7
USB-portit 3
IEEE1394-portit 1
eSATA-portit 1
HD Audio 1x sisään/ulos (AC’97-yhteensopiva)
Muistikorttipaikkoja 5
Tuetut muistikorttistandardit (CF) Compact Flash ja (MD) Micro Drive
(MS) Memory Stick / Pro / Duo
(SD) Secure Digital / SDHC (high capacity) ja MMC
(eX) Extreme Digital
(microSD) microSDHC, microSD
Kortinlukijan liitäntärajapinta USB 2.0
Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 2000 / XP / Vista
Virta 5V / 12V DC
Tuotekoodit AK-ALL02-BK (musta)
AK-ALL02-SL (hopea)

 


Kuvat

 

akasa_allinone2_1

Akasan All In One 2-monitoimipaneeli on pakattu yrityksen toimesta pääosiltaan sinisen värityksen omaavaan tuotelaatikkoon, jonka etupuolelle on painettu yrityksen sekä monitoimipaneelin nimet ja kuva itse tuotteesta. Tuotelaatikon etupuolelta tarjoutuu myös näkymä itse tuotteen etupaneeliin. Tämän alle on painatettu monitoimipaneelin tärkeimmät ominaisuudet.

akasa_allinone2_2

Tuotelaatikon taustapuolelle puolestaan on listattu kaikki monitoimipaneelin tärkeimmät tekniset yksityiskohdat. Taustapuolen alareunaan on sijoitettu merkinnöillä varustettu kuva itse tuotteesta, jonka avulla voidaan hahmottaa kaikki sen listatut ominaisuudet ja niiden sijainnit itse laitteessa. Taustapuolelta löytyy myös tarra jossa tuotteen sarjanumero.

akasa_allinone2_3

Purettaessa tuote pois tuotelaatikosta saadaan esiin yllä kuvassa oleva näkymä. Akasa on sijoittanut kaikki mukana toimitettavat tarvikkeet sekä itse monitoimipaneelin yllä näkyvään läpinäkyvään tarvikekaukaloon. Päälimmäisenä kuvassa voidaan nähdä itse monitoimipaneeli sekä mukana pakkauksessa toimitettava pakollinen paperinen asennusohje.

akasa_allinone2_4

Yllä kuvassa on eriteltynä kaikki tuotelaatikossa mukana toimitettavat oheistarvikkeet. Näihin sisältyvät paperinen asennusohje, SATA-kaapeli, sisäiset USB-, Audio -ja FireWire-kaapelit, kolme johtoa tuulettimille, virtakaapeli ja neljä kappaletta lämpötilasensoreita lämpötilojen seurantaa varten sekä pussi täynnä ruuveja.

akasa_allinone2_5

Akasan monitoimipaneeli edestäpäin kuvattuna. Kuvasta nähdään Akasan tyylikäs design hunajakennoverkko-etupaneelilla sekä värillinen LCD-näyttö, joka näyttää tuulettimien nopeuden sekä sensorien mittaamat lämpötilat.

akasa_allinone2_6

Tämän tyylikkään hunajakennoverkon takaa paljastuu puolestaan 3 x USB 2.0-, 1 x IEEE 1394-, 1 x eSATA -ja 1 x HD Audio-liitännät (sisääntulo & ulostulo) sekä tarvittavat muistikortipaikkat monitoimipaneelin tukemille muistikorttistandardeille, jotka aikaisemmin listattiin teknisissä yksityiskohdissa artikkelin ensimmäisellä sivulla.

eSATA-liittimen oikealta puolelta löytyy puolestaan reset -ja mode-näppäimet. Reset-näppäimen avulla koko laite voidaan resetoida ja Mode-tilan näppäimen avulla puolestaan voidaan vaihdella eri tuulettimien lämpötilasetusten välillä.

akasa_allinone2_7

Yllä kuvassa nähdään kaikki tuotteen mukana toimitettavat kaapelit ja johdot kiinnitettyinä oikeille paikoilleen. Kuten kuvasta voidaan huomata, on kyseessä suhteellinen johtohässäkkä ja asennettaessa kannattaakin olla tarkkana, että sijoittaa kaikki johdot suhteellisen siististi pois pyörivien tuulettimien tieltä.

akasa_allinone2_8

Akasan monitoimipaneeli asennettuna paikoilleen Cooler Masterin HAF-932 -tietokonekotelon etupaneelin 5.25 tuuman asemapaikkaan. Kuten kuvasta voidaan huomata, tulee paneelin etuosa hieman kotelosta ulospäin. Kuvasta näkyy hyvin myös paneelin oikeassa alareunassa sijaitsevat plus -ja miinus-merkit joiden avulla voidaan manuaalisesti säätää monitoimipaneeliin liitettyjen tuulettimien pyörimisnopeuksia.


Loppuyhteenveto

 

akasa_logo

 

akasa_allinone2_vikasivu

All in One 2 sisältää tuen massiiviselle määrälle eri muistikorttistandardeja (Compact Flash, MD, SD, Micro Stick Pro ja Duo, MMC, Extreme Digital ja Micro SDHC) viiteen eri liitäntään jaettuna. Hintaa Akasan All In One 2-monitoimipaneelilla on Jimm’s PC Store-verkkokaupassa tasan 47 euroa, mutta pitää muistaa, että tässä monitoimipaneelissa yhdistyvät muistikortinlukija ja tuulettimiensäätöpaneeli.

Akasan monitoimipaneelista on mielestäni erittäin hankala löytää huonoja puolia, sillä tuote täyttää täysin juuri kaikki siltä vaaditut ominaisuudet, mutta asentaessa kannattaa olla tarkkana, että kaikki johdot saa suhteellisen siististi aseteltua ja pois pyörivien tuulettimien tieltä.

Monitoimipaneelin sisältämät FireWire-, USB 2.0, kuuloke/mikrofoni -ja eSATA-liitännät tulevat myös erittäin hyödyllisiksi siinä tapauksessa, jos on sellainen tietokonekotelo käytössä jonka etupaneelista nämä puuttuvat.

Toimituksen valinta-maininnan arvoiseksi tämän tuotteen tekeekin juuri se tosiasia, että Akasa on päätynyt siinä yhdistämään sekä tuulettimien säätöpaneelin että muistikortinlukijan eli kyseessä tosiaan on All In One-ratkaisu. Tälläistä pakettia tarvitsevalle Akasan All In One-monitoimipaneeli on kaikkien eri ominaisuuksiensa takia ehdoton hankinta.

 

Plussat ja miinukset

+ Monitoiminen (All In One)

+ Helppo asennus

+ Selkeä näyttöpaneeli

+ FireWire-, USB 2.0 -ja eSATA-liitännät

+ Täyttää sille asetetut ominaisuudet

– Suuri johtojen määrä

 

Staff_select_mato78

Akasa All In One 2 – Jimm’s PC Store

Akasa All In One 2 Tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.