Testissä: MediaTech Toasters Budget OC Gamer 2500K -pelikone

Now Reading
Testissä: MediaTech Toasters Budget OC Gamer 2500K -pelikone

toasterslogoSaimme tehtäväksemme testata ja kertoa mielipiteemme MediaTech Toasters Oy:n kokoamasta ja suunnittelemasta pelikoneesta, jonka suunnittelussa on iso painoarvo ollut hinnalla. Vaakakupissa on painanut myös raaka peliteho. Kokoonpanoon valmistaja on valinnut viisaasti Intelin Core i5 2500K -neliydinprosessorin ja kellottanut tämän 4.2GHz kellotaajuudelle.

Kokoonpano pyörittää käytännössä kaikkia markkinoilta löytyviä pelejä AMD:n kahden gigatavun muistimäärän käsittävällä Radeon HD 6950 -näytönohjaimellaan. Katsokaamme siis miten MediaTech Toasters Oy:n pojat ovat onnistuneet tasapainottamaan budjettipelikoneensa.

MediaTech Oy:n tuoteseloste:

Intelin i5 2500k (3.30GHz @ 4.20GHz) kerroinlukitsemattomalla prosessorilla sekä järeällä prosessorijäähdytyksellä varustettu OC Budget Gamer pyörittää niin uusimpia pelejä kuin raskaampia toimisto-ohjelmistojakin helposti. Näytönohjaimen virkaa toimittaa Ati Radeon HD6950 (2048Mt GDDR5) ja ohjelmat latautuvat nopeasti 1Tb 7200Rpm SATA3 kovalevyltä. Paketin kruunaa tyylikäs ja erittäin hiljainen NZXT H2 kotelo.

Tällä kokoonpanolla 3DMark11 tulos performance asetuksilla yli 5050 pistettä.

Ominaisuudet:

-Intel P67 -piirisarjallinen emolevy (USB3.0, SATA 6Gb/s)
-Intel Core i5 2500k 3.30GHz prosessori kellotettuna 4.20GHz
-Ati Radeon HD6950 2048Mt GDDR5 -näytönohjain
-Polttava DVD -asema
-Yhteensä 8Gb 1600Mhz DDR3-keskusmuistia
-1Tb 7200rpm kovalevy (SATA III)
-Noctuan NH-U12P -prosessorijäähdytin
-600W 80+ hyötysuhteen virtalähde
-NZXT H2 kotelo
-Käyttöjärjestelmänä 64-bittinen Windows 7 Home Premium

Takuu 12kk

(HUOM! Mikäli haluat muuttaa kokoonpanon komponentteja, ota yhteyttä myyntiimme.)

Kaikki konepakettimme sisältävät oletuksellisesti käyttöjärjestelmän asennuksineen sekä kattavat ilmais-ohjemistot. Asenamme kaikkiin tietokoneisiin virustorjuntaohjelmiston, palomuurin, haittaohjelmien poistotyökalun, toimisto-ohjelmiston (Word-, Excel, PowerPoint ja Access yhteensopiva), laadukkaan kuvankäsittelyohjelman, sähköpostiohjelman, levyjen poltto-ohjelmiston sekä tiedostojen pakkaus- ja purkuohjelman. Kaikki ohjelmat ovat Open Source ohjelmistoja, joten ne ovat ilmaisia myös tulevaisuudessa. Et joudu erikseen maksamaan päivityksistä.


Kuvat:

  MG 3894

 MT Budget OC Gamer 2500K -pelikone toimitetaan valmiiksi koottuna kotelon omassa pahvilaatikossa, kuten yleensä tapana on.

 MG 3896

Kokoonpano on pakattu asiallisesti käyttäen kotelon alkuperäisiä pehmusteita ja suojapussia.

 MG 3898

NZXT H2 -kotelo on ainakin omaan silmääni valmistajan tyylikkäimmästä päästä, ellei jopa tyylikkäin.

  MG 3900

Kotelon yläreunaan helposti käsillä olevaan kohtaan on sijoitettu virta- ja reset -painikkeet, kolme USB 2.0 -porttia ja yksi USB 3.0 -portti, perinteiset 3,5mm kuuloke- ja mikrofoniliitännät sekä kolmiasentoinen tuulettimien nopeudensäätökytkin.

 MG 3904

Kotelon katossa on paikka yhdelle 140mm tuulettimelle. Kyseisen tuuletinpaikan voi peittää mukana toimitettavalla muovisella suojakannella.

 MG 3906

Tuulettinpaikan peitelevy on varustettu pienillä magneeteilla, jotka pitävät levyn paikallaan ilman ruuveja.

 MG 3908

 Kotelon yläosassa on myös pikakiinnityspaikka SATA-kiintolevyille. Paikkaan voi kannen ansiosta jättää kiintolevyn vaikka pidemmäksikin aikaa surisemaan.

 MG 3911

Kotelon etuosassa, vasemmassa alanurkassa on hieno yksityiskohta: jalustalta näyttävä muovi, jossa valmistajan logo. Kuvan oikeassa reunassa näkyy hieman V-kirjaimen mallisesta kiintolevyaktiviteettia osoittavasta LED-valosta.

 MG 3914

NZXT:n H2 -kotelon etuovi avoinna. Kotelo tarjoaa 5.25″ laitteille kolme pikalukoilla varustettua paikkaa, joista ylinnä sijaitsevaan MT on sentanut optisen aseman. 5.25″ laitepaikkojen alapuolella on kaksi pikakiinnitettävää ja pölysuodatinverkolla varustettua 120mm tuuletinta puhaltamassa koteloon viileätä ilmaa.

 MG 3916

Äänenvaimennusvaahtomuovilla varustetun etuoven ylänurkassa on pieni kirkkaasta muovista valettu pala, joka johtaa virtavalon näkyville vaikka ovi olisikin suljettu. 

 MG 3920

Tuulettimina käytetään NZXT:n itsensä valmistamia tai omalle nimelleen brändäämiä musta/valkoisia-tuulettimia, joiden erikoisuutena näyttäisi olevan valmistuspäivä, joka on leimattu tyyppitarraan.

 MG 3919

Kummankin tuulettimen takana on paikat neljälle 3.5″ kiintolevylle, luulisi riittävän kotikäyttöön.

 MG 3932

Kotelo takaa. Ainoat huomionarvoinen yksityiskohta takapuolella on etupaneelin USB 3.0 -portilta tuleva sininen kaapeli, joka liitetään emolevyn I/O-paneelista löytyvään USB 3.0 -porttiin. Takapaneelissa on myös läpiviennit kahdelle vesijäähdytyksen letkulle, yksi 120mm tuuletin ja Windows 7 Home Premium 64-bit -käyttöjärjestelmän lisenssitarra.

 MG 3929

Kokoonpanossa käytettävä ASRockin P67 Extreme4 -emolevyn I/O-paneelista löytyy perinteiset PS2-liittimet hiirelle sekä näppäimistölle ja biosin nollauspainike (jota käyttäjän ei kannata vahingossa painella koska tällöin menettää MT:n valmiiksi hakemat vakaat ylikellotus-asetukset). Äänelle löytyy kaksi digitaalista ulostuloa, toinen koaksiaalinen ja toinen optinen Toslink -liittimellä.

Takapaneelissa on kaiken kaikkiaan kuusi USB 2.0 ja kaksi USB 3.0 -porttia(joista toinen vedetty kotelon etupaneeliin jatkokaapelilla), yksi gigabitin verkkoliitäntä, yksi eSATA3-ja firewireliitäntä ja kuusi perinteistä 3,5mm audioliitintää.

 MG 3935

Kotelon pohjassa on  paikka 140mm tuulettimelle ja virtalähde ottaa pohjan kautta oman jäähdytysilmansa. Tämän takia NZXT onkin päätynyt varustamaan H2-kotelonsa koko pohjan mittaisella pölysuodattimella.

 MG 3936

Kotelon molemmat teräksiset sivupaneelit on varustettu samaisella mustalla äänenvaimennusvaahtomuovilla kuin kotelon etuovikin.

 MG 3937

Kotelon vasen sivu ovi avattuna. Huomio kiinnittyy ensimmäiseksi Noctuan NH-U12P -prosessorijäähdyttimeen ja Corsairin virtalähteeseen. Kotelossa on hyvin tilaa referenssiversioon perustuvalle Asuksen Radeon HD 6950 -näytönohjaimelle, mutta mikäli käyttäjä haluaa asentaa koteloon hyvin pitkän näytönohjaimen, kuten esimerkiksi  Radeon HD 6990 -mallin, niin tällöin käyttäjän pitää poistaa kaksi kiintolevytarjotinta näytönohjaimen kohdalta.

Suurin osa kaapeleista on vedetty käyttämällä kotelon kaapelienhallintareikiä ja saatu näin hyvin siististi vaikka kokoonpanossa käytetty Corsairin CX600-virtalähde ei olekkaan varutettu modulaarisilla eli irrotettavilla kaapeleilla. 3.5″ laitepaikkojen viereen on NZXT ruuvannut pitkän rivin sormin kierrettäviä koteloruuveja. Näin ruuvit eivät ainakaan huku ja ovat aina nopeasti käsillä.

 MG 3943

Optisen aseman kaapelit on niputettu myös nätisti eivätkä häiritse kotelon ilmanvirtausta.

 MG 3939 

MT on asentanut emolevylle kaksi 4GB kokoista Corsairin XMS3-sarjaan kuuluvaa 1600MHz nopeudelle ja CL9 -latensseille speksattua muistikampaa. Laajennusvaraa on vielä toiselle samanlaiselle setille.

 MG 3940

Kokoonpanon Intel Core i5-2500K -prosessoria jäähdyttävä Noctuan NH-U12P -jäähdytin on massiivinen näky vaikka kalpeneekin hieman saman yhtiön järeimmän NH-D14 -mallin rinnalla. Jäähdytysteho on varmasti riittävä.

 MG 3941

Kuten kuvasta näkee, on näytönohjaimen pääty varsin lähellä kiintolevytarjottimia ja näytönohjaimen kohdalle ei kyseiseen kokoonpanoon kannata ajatella kiintolevyä asentavansa. Mikäli käyttäjä päätyy jossain vaiheessa lisäämään toisen Radeon HD 6950 -näytönohjaimen, joutuu hän tällöin siirtämään kokoonpanossa nyt paikallaan olevan kiintolevyn toiseen kohtaan.

Kuvassa pilkistää hieman ASRockin Intel P67 -piirisarjainen emolevy, joka on varustettu vikatilanteista selviämistä helpottamaan kuvassa näkyvällä diagnostiikkanäytöllä. 


Testitulokset:

Seuraavaksi on vuorossa suurinta osaa lukijoistamme eniten kiinnostava osuus eli suorituskykytestit. MediaTech Oy:hän mainostaa kokoonpanon tuotesivuilla sen kykenevän Futuremarkin 3DMark11 DirectX 11 -testissä saavuttamaan 5050 pisteen tuloksen Performance-testiosuudessa, jossa näytön resoluutiona on 1680×1050 -pikseliä. Tulemme käyttämään testien tuloksia verrokina seuraavissa valmiiden kokoonpanojen suorituskykyä mittaavissa artikkeleissamme.

 3DMark11 graafi

Aloitimme heti uusimmalla Futuremarkin 3DMark11 -testiohjelmistolla, jonka testeistä ajoimme kaikki kolme. Kokoonpano jopa ylitti MediaTechin lupaaman Performance-testin tuloksen. Tämä saattoi johtua siitä, että ennen testejä päivitimme kokoonpanon näytönohjaimen ajurin uusimaan sillä hetkellä saatvailla olleeseen eli Catalyst v11.7:ään. Täällä kuvaruutukaappaus suorittamastamme 3DMark11 Performance-testistä.

Vantage 06 graafi

DirectX 10 -suorituskykyä mittaava 3DMark Vantage pyöri todella ripeästi myös korkeimmalla Extreme-presetillä. DirectX 9 -suorituskykyä mittaava 3DMark06-testi on mukana lähinnä vertailtaessa vanhempiin koneisiin. 

PCMark7 graafi

PCMark7 -testi mittaa koko tiettokoneen suorituskykä ja pistetyttää nämä. Kokoonpanon komponenteista heikoimmat pisteet sai kiintolevy. Asia olisi korjattavissa SSD-aseman lisäämisellä.

wPrime graafi

Kokoonpano suoriutui wPrime v1.55 -testeistä odotetun kaltaisesti.

shakki graafi

Pitkälti prosessorin nopeuteen nojaavissa shakkitesteissä kokoonpano pärjäsi myös hyvin, vaikkei vertailukohtia olekaan. 

Gamer-PC WD10EALX HDTune

HDTune -testiohjelman lukutesti kokoonpanon sisältämällä Western Digitalin WD10EALX 1TB-kiintolevyllä. Nopeus on odotettua tasoa ja luonnollisesti häviää paljon SSD-asemille.  

energia graafi

Kokoonpanon energiankulutus mitattiin hvyin tarkaksi kehutulla Tecnholine CostControl -energiamittarilla. Kaikesta näkee, että kokoonpano pärjäisi varsin hvyin melkein puolta pienempitehoisella virtalähteelläkin. Äärimmäisessä rasituksessa kokoonpano ei haukannut pistorasiasta kuin 311 wattia.

CPU lampo graafi

Prosessorin lämpötilat mitattiin tuulettimien säädin minim asennossa ja rasittamalla prosessoria LinX-nimisellä ohjelmalla. Mukaan otettiin myös näytönohjainta kurmitettaessa siitä säteilevä lämpö, joka vaikuttaa näytönohjaimen yläpuolella sijaitsevaan prosessorinjäähdyttimeen sitä lämmittäen.

Kokoonpanon prosessori pysyi ylikellotettunakin hyvin vakaana ja lämpötilat eivät olleet vielä maksimirasituksessakaan lähellä eräänlaisena rajna pitämääni 80C lämpötilaa.

GPU lampo graafi

Näytönohjaimen lämpötiloihin prosessorin kuorma ei vaikuta, joten testasimme sen lämpötilat käyttämällä ainoastaan Furmarkin GPU Burn -tilaa ja ajamalla sitä noin 30 min. Kuormassa näytönohjaimen grafiikkasirun lämpötila nousi varsin korkealle, mutta oli kuitenkin siedettävällä tasolla. Harvemmassa pelissä näytönohjain kuumenee vastaavalla tavalla.

SPL graafi

MediaTech Oy:n kokoama Budget OC Gamer 2500K -pelikone yllätti labran pojat varsin positiivisesti. Kokoonpano on todella hiljainen, kuten yläpuolella olevasta graafista voi päätellä. Humina oli käytännössä kuuluvilla vain täydellä kuormalla.

Ainoat kokoonpanosta oikeasti kuuluvat äänet tulevat kiintolevyn lukupään liikkeistä. Mikäli ei rapinaa siedä, niin suosittelen lisäämään kokoonpanoon käyttöjärjestelmää ja ohjelmia varten jonkin 60 gigatavun SSD-aseman. Samalla äänet vaimenevat ja kokoonpano myös nopeutuu entisestään, joskin kokoonpanon hinta nousee noin reilulla sadalla eurolla.


Loppusanat:

 MG 3913

Mediatech Toasters Oy:n kasaama budjettipelikone on kokonaisuutena varsin mainio ja se tarjoaa riittävästi tehoa käytännössä kaikkiin mahdollisiin sovelluksiin sekä peleihin. Prosessorikin on valittu viisaasti eikä pelaaja joudu maksamaan peleissä niin turhasta Hyper Threading -ominaisuudesta, joka löytyy Intelin Sandy Bridge -prosessorien kalleimmasta Core i7-2600K -mallista, mutta ei kokoonpanoon valitusta Core i5-2500K -mallista. Lisäksi MediaTech on ylikellottanut prosessorin vakiosta 3.30GHz kellotaajuudesta 4.2GHz:iin jättäen energiansäästöominaisuudet silti käyttöön, joten tehot eivät tosiaan lopu aivan heti.

Samaa järkevää linjaa edustaa NZXT:n edullinen, mutta tilava, tyylikäs ja äänieristetty H2-kotelo sekä ASRockin P67-piirisarjalla varustettu Extreme4 -emolevy, joka sallii myöhemmin vielä toisen näytönohjaimen lisäämisen kuten myös kokoonpanoon valittu Corsairin 600 Wattinen CX-sarjan virtalähde, joka ei kuitenkaan edusta Corsairin malliston luotettavinta ja sähköisiltä komponenteiltaan parasta mahdollista laatua. Lähinnä sopiva sana kuvaamaan CX-sarjan virtalähteitä on kelvollinen. CX600 virtalähde on CWT:n valmistama eikä sitä ole varustettu modulaarisilla eli irrotettavilla kaapeleilla. Corsair myöntää tuotteelle kolmen vuoden takuun. Oma valintani olisi osunut Corsairin HX650-virtalähteeseen, jonka valmistuksesta vastaa Seasonic ja Corsair myöntää tälle noin 40 euroa kalliimmalle virtalähteelle huikean seitsemän vuoden takuun. Se on lisäksi varustettu modulaarisilla kaapeleilla.

Muistiakin kokoonpanossa on täysin riittävät kahdeksan gigaa, kuten myös kiintolevytilaa, jota on teratavun verran. Mikäli käyttäjä mielii ripeämpää levyn käyttöä niin tällöin hinta nousee SSD-aseman lisäämisen myötä jo huomattavasti. Kokoonpanon näytönohjaimena toimiva Asuksen Radeon HD 6950 2GB on myös hyvä valinta tehokkaaseen pelikoneeseen. Prosessoria jäähdyttämään MediaTech Toasters Oy:n pojat olivat valinneet hieman arvokkaan, mutta tehokkaan sekä hiljaisen Noctuan NH-U12P -jäähdyttimen kahdella 120mm tuulettimella, jonka ansiosta myös prosessorin isompi ylikellotus onnistuu hyvin. Suurimmalle osalle käyttäjistä kuitenkin riittää MediaTechin suorittama ”tehdasylikellotus”.

Kokonaisuus oli mittaustemme mukaan erittäin hiljainen ja ainut toisinaan selkeästi kuulunut ääni kuului kiintolevyn lukupäästä ja sen liikkeistä. Kokoonpanon energiankulutus ei päätä huimaa. Kiitos tästä menee 32 nm valmistustekniikalla valmistetulle prosessorille sekä vähäruokaiselle HD 6950 -näytönohjaimelle. Lisäksi MediaTech Oy myös muokkaa kokoonpanoa mikäli asiakas haluaa vaihtaa joitakin komponentteja toisiin.

Mediatech Toasters Oy:n budjettipelikone on kaiken kaikkiaan varsin suosittelemisen arvoinen kokonaisuus ja ainoa itseäni mietityttämään jäänyt komponentti oli kokoonpanoon valittu virtalähde, jolla pärjää kuitenkin varsin hyvin. Kokoonpanon hintaan kuuluu myös valmiiksi asennettu Windows 7 -käyttöjärjestelmän 64-bittinen versio sekä nippu tarpeellisia ilmaisohjelmia. Kokoonpanon työn laatu on hyvää ja kaapelit on niputettu selkeästi.

Kokoonpanon hinta elää jatkuvasti riippuen komponenttien hintojen heilahtelusta ja saatavuudesta. Tällä hetkellä Kokoonpanon hinta on hieman tuhannen euron yläpuolella ja se on varsin kohtuullinen hintataso tämöän teholuokan koneelle joka tosiaan on valmiiksi koottu ja asetettu vakaille ylikelloille. Pikaisen hintavertailun jälkeen hintaa voidaan pitää jopa edullisena, monessa muussa liikkeessä pelkästään vastaavat komponentit maksavat enemmän.

MT Bugdet OC Gamer 2500K -pelikone

Plussat ja miinukset:

+ Hyvin ja huolella valitut komponentit

+ Riittävä määrä muistia

+ Mainio suorituskyky

+ Tyylikäs äänieristetty kotelo

+ Hyvät laajennusmahdollisuudet

+ Muokattavuus

– Virtalähde ei täysin vastaa muuta kokoonpanoa

mato78 approved

   MediatechToasters Budget OC Gamer -pelikone MT -verkkokaupassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.