Testissä: MediaTech Toasters LanTrek OC Gamer -pelikone

Now Reading
Testissä: MediaTech Toasters LanTrek OC Gamer -pelikone

Promo pieniSaimme MediaTech Toasters Oy:ltä yhden LanTrek-pelitapahtumassa esillä olleiden pelikonekokoonpanojen esimerkkikoneen. Yhtiön mukaan kokoonpano esittää kohtuuhintaista kompromissia himopelaajalle eikä päivitysvaraa ole myöskään unohdettu.

Kokoonpanon kaikki komponentit ovat yhtiön mukaan huolella punnittuja ja harkittuja. Kokoonpanon Intel Core i5-2500K -suoritin on myös MediaTechin puolesta valmiiksi ylikellotettu normaalista 3,3 gigahertsin kellotaajuudesta miehekkääseen 4,4 gigahertsin kellotaajuuteen. Katsotaanpa miltä kokoonpano vaikuttaa ja miten se suoriutuu testeistämme.

Promo iso 

Valmistajan linkki : MediaTech

Tenkiset tiedot:

– Asus P8Z68-V/GEN3 emolevy
– Intel Core i5-2500K 3.30GHz prosessori ylikellotettuna 4.40GHz
– Asus Ati Radeon HD6950 2048Mb DirectCU II näytönohjain
– Asus Xonar DG 5.1 Headphone Amp Aänikortti
– Asus DRW-24B3ST 24x DVD-polttava
– 8Gb Corsair Vengeance LP 1600MHz muistit
– Seagate Barracuda 1Tb SATAIII 7200Rpm kovalevy
– Corsair GS 500W virtalähde
– Noctua NH-U12P SE2 prosessorijäähdytin
– NZXT H2 Valkoinen kotelo
– Käyttöjärjestelmä 64-bittinen Windows Home Premium

Takuu 12kk

”(HUOM! Mikäli haluat muuttaa kokoonpanon komponentteja, ota yhteyttä myyntiimme.)

Kaikki konepakettimme sisältävät oletuksellisesti käyttöjärjestelmän asennuksineen sekä kattavat ilmais-ohjemistot. Asenamme kaikkiin tietokoneisiin virustorjuntaohjelmiston, palomuurin, haittaohjelmien poistotyökalun, toimisto-ohjelmiston (Word-, Excel, PowerPoint ja Access yhteensopiva), laadukkaan kuvankäsittelyohjelman, sähköpostiohjelman, levyjen poltto-ohjelmiston sekä tiedostojen pakkaus- ja purkuohjelman. Kaikki ohjelmat ovat Open Source ohjelmistoja, joten ne ovat ilmaisia myös tulevaisuudessa. Et joudu erikseen maksamaan päivityksistä.” -MediaTech Oy


Kuvat: 

 MG 6323

Kokoonapano toimitetaan valmiiksi kasattuna ja valmiiksi asennetulla käytöjärjestelmällä NZXT H2 -kotelon pakkauksessa. Pakkauksen pitäisi kestää hyvin huolintafirmojen normaalia kohtelua.

 MG 6327

Pakkaus avattuna ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Kotelokin on massasta poiketen valkoinen.

 MG 6330

Mielestäni NZXT H2 -kotelo on valkoisena jopa edustavamman näköinen kuin mustana, mutta se onkin puhtaasti makuasia. Emme tällä kertaa tutki tarkemmin kotelon ominaisuuksia, koska kyseiseen koteloon on perehdytty jo aiemmissa artikkeleissa riittävästi.

 MG 6335

Jostain syystä Mediatech on päätynyt asentamaan kokoonpanoon mustalla etulevyllä varustetun DVDRW-aseman, vaikka valkoinen olisi sopinut kokoonpanon yleiseen väriteemaan paremmin. Tämä ei tietenkään haittaa mitenkään, koska asema on suurimman osan aikaa piilossa kotelon etuoven ollessa kiinni.

 MG 6338

LanTrek OC Gamer -kokoonpano takaa. Ei mitään poikkeuksellista, paitsi näytönohjaimen huikea DisplayPort-liittimien määrä.

 MG 6340

Kotelon vasenta kylkeä avatessani eteeni tuli kuvassa näkyvä yllätys. Perhanan Itella oli kohdellut pakettia ikävästi ja joku oli selkeästi pudottanut pakkauksen kotelon takaseinä edellä maahan tai korkealta lattialle.

Kokoonpanon kiintolevy suorastaan putosi syliin ja sen SATA-liitin oli kokenut kovia. Lisäksi emolevyln PCI-e x16 -laajennuskorttipaikan lukitusklipsi murtunut irti. Kiintolevyn sain kuitenkin toimimaan virheettä hieman liittimen kanssa kikkailtuani. Vauriot eivät kuitenkaan rajoittuneet tähän.

  MG 6345

Mikä kuvassa pistää silmään? Noctuan NH-U12P -prosessorijäähdytin on selkeästi ja paljon taipunut taaksepäin. Ei hyvältä näytä. Kaikki muu sisällä näyttää kuitenkin muutoin ehjältä.

 MG 6348

Asus Xonar DG 5.1 Headphone Amp -äänikortti on virheettömässä kunnossa.

 MG 6349

Myös Asuksen kolme korttipaikkaa vievä Radeon HD6950 2048Mb DirectCU II -näytönohjain näyttää olevan ainakin ulkoisesti ehjä.

 MG 6350

Asus Radeon HD6950 2048Mb DirectCU II -näytönohjain vaatii isoveljensä HD 6970 -näytönohjaimen tavoin yhden 6-pinnisen sekä yhden 8-pinnisen PCI-e-lisävirtaliittimen käyttöä.

 MG 6356

Corsairin 2x4GB 1600 MHz CL9 Vengeance -muistikammat ovat myös ehjät ja niiden lämpölevyt ovat pysyneet kiinni kovasta iskusta huolimatta. 


Testitulokset:

CPU-Z

Vaikka kokoonpanon Intel Core i5-2500K -suoritin onkin ylikellotettu toimimaan kuormassa 4,4 gigahertsin kellotaajuudella on BIOS:ista jätetty Speedstep-ominaisuus käyttöön. Tämän ansiosta tietokone toimii levossa ainoastaan 1600 MHz:n kellotaajuudella ja vie vähemmän sähköä pienemmän kellotaajuuden ja käyttöjännitteen ansiosta.

GPU-Z

Testiä suoritettaessa kokoonpanossa oli sen hetken tuoreimmat virralliset WHQL-hyväksytyt näytönohjaimen ajurit eli 11.12 AMD Catalyst. Näytönohjainta ei MT ollut ylikellottanut tehtaan asetuksista.

grafiikkatestit

Grafiikkatesteissä kokoonpano oli todella notkea, kuten komponenttien valinnoista voi helposti päätellä. Emme tällä kertaa ottaneet mitän muuta kokoonpanoa verrokiksi testeihin, mutta jatkossa tulemme käyttämään nyt testissä olevaa MT LanTrke OC Gamer -pelikonetta verrokkina tuleville kokoonpanoille.

PCMark07

PCMark07-testin tulokset ovat paikoitellen hieman matalia, johtuen pääasiassa siitä, että kokoonpanon käyttöjärjestelmä pyörii perinteiseltä kiintolevyltä eikä SSD-asemalta.

memory&cache

Muistit toimivat ylikellotuksesta johtuen myös hieman nopeammin kuin Intel oletuksena määrittelee, eli 1333 MHz:n sijaan muistit toimivat 1600 Mhz:n kellotaajuudella. Muistien suorituskyky on täysin odotettua.

wPrimet

Kuvassa yksiselitteiset wPrime v155 -testiohjelman tulokset,  joita tullaan myös käyttämään tulevaisuudessa verrokkina.

WinRAR

WinRAR v4.01 -64bit (tiedostojen pakkaus ja purku -ohjelman sisäisen testin tulokset).

pelitestit 

Kokoonpanon suorituskyky mitattiin myös muutamalla pelillä. Pelien kuvanlaatuasetukset olivat maksimissaan ja näytön resoluutioksi valittiin 1920×1080 (1080p), joka tuntuu tänä päivänä olevan se yleisin halvoissa näytöissä käytetty resoluutio 1920×1200 pikselin resoluution jäädessä vain kalliimman luokan näyttöihin. Kaikki testipelit pyörivät hyvällä ruudunpäivitysnopeudella ilman hidastelua ja nykimistä.

 energiankulutus

Kokoonapano rohnaisee työpöydällä toimiessaan ilman suurempaa kuormaa noin 90 wattia pistorasiasta. Keskiverto pelin aikana energiaa kuluu noin 280-320W. Ei siis hullumpi suoritus. 


Loppusanat:

Kokoonpano oli testien perusteella varsin tasapainoinen paketti. Ainoa jota jäimme kaipaamaan oli SSD-asema käyttöjärjestelmälle ja ohjelmille, sillä se tuo koneen käynnistymiseen ja yleiseen käyttöön mukavasti ripeyttä lisää ja näiden hinnat ovat tulleet jo mukavasti alemmas. Voimme suositella ainakin kokoonpanon ostajaa valitsemaan jonkin vähintään 60 gigatavun kokoisen SSD-aseman kokoonpanoon mukaan. Lisähinnan maksaminen kannattaa.

Itellan kovakouraisesta kohtelusta huolimatta kokoonpano toimi erinomaisesti. Tästä kiitos kuuluu NZXT:n H2-kotelolle, joka vankan rakenteensa ansiosta ei antanut periksi kolarissa maan tai lattian kanssa, kuten myös Noctuan tukevalla kiinnityksellä varustetulle NH-U12P -jäähdyttimelle. Heikompi olisi irronnut ja rikkonut mahdollisesti kotelossa pyöriessään kaikki loputkin komponentit. Kokoonpano suoriutui iskusta siis suorastaan loistavasti.

Halvan muistin aikaan kokoonpanoon kannattaa ehkä valita myös samantien toinen muistikitti lisukkeeksi, jos lähitulevaisuudessa vaikka muistien hinnat lähtevät nousuun. Kahdeksan gigatavua riittää kuitenkin vielä pitkään, mutta 16 gigaa puolestaan riittää varmasti vielä pidempään. MediaTech Toasters LanTrek OC Gamer -kokoonpanon hyviä puolia ovat harkiten valittujen komponenttien lisäksi hyvin tehty kasaustyö ja valmiiksi asennettu Windows 7 64bit -käyttöjärjestelmä uusimpine päivityksineen ja ajureineen. Vielä parempi olisi mikäli MT toimittaisi koneen mukana vaikka paperilla ylikellotusasetukset, jos BIOS vaikka pääsee nollaantumaan jossain vaiheessa esimerkiksi emolevyn BIOS-päivityksen yhteydessä.

 MG 6359

MediaTech LanTrek OC Gamer -pelikone testissä.

 MediaTech Toasters LanTrek OC Gamer -pelikone

Plussat ja miinukset:

+ Tehokas

+ Tyylikäs ja hyvin tukeva NZXN:n H2 -kotelo

+ Valmiiksi asennettu käyttöjärjestelmä ja ajurit

+ Vakaat ylikellot

+ Harkitut komponentit

+ Erillinen äänikortti kuulokevahvistimella

+ Järkevä hintaluokka

– Kaipaisi paremman virtalähteen

– Kaipaisi SSD-aseman

mato78 approved


MT LanTrek OC Gamer -kokoonpano MT-verkkokaupassa

Artikkelia kirjoitettaessa LanTrek-turnauskoneita on vielä muutama jäljellä tuohon 1200€ hintaan… Kun turnauskoneet loppuvat asettuu koneen hinta 1399 euroon! (sisältää käyttöjärjestelmän)

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.