akasa infiniti ZOR-kotelo

Now Reading
akasa infiniti ZOR-kotelo

infiniti_logo
Saimme Akasalta yhden heidän isoimmista koteloistaan testiin. Kyseessä on siis infiniti ZOR-niminen kotelo, joka on suunnattu pelaajille ja alan harrastajille tarjoten hyvän ilmanvaihdon sekä hulppean tilan kiintolevyille ja optisille asemille. Kotelosta löytyy kaiken kaikkiaan 11 paikkaa massamuisteille. Valmistaja on ajatellut myös vesijäähdytyksen ystäviä ja tehnyt kotelon kattoon valmiin paikan 240mm vesijäähdytyskennolle.

infiniti_xor_toiminnassa_1

Spesifikaatiot:

Kotelon väri Musta
Materiaali Teräsrunko, alummiininen etulevy, tesäsverkko
Yhteensopivat emolevytyypit ATX, Micro ATX & E-ATX (Extended ATX)
5.25” -paikat 11
3.5” -kiintolevypaikat 6 (2x 3HDD-kehikko)
3.5” -FDD-paikka 1
Tuulettimet 3 sinisellä valolla varustettua tuuletinta (120x25mm)
Tuulettimien nopeus
1200 RPM
Tuulettimien ilmavirta
47.98 CFM
Tuulettimien melutaso
23.1 dB(A)
Pölynhallinta 2 pestävää ilmansuodatinta
USB-liittimet 2
IEEE1394 -liittimet 1
HD Audio 1x sisään/ulos (AC’97-yhteensopiva)
eSATA-liittimet 1
Kotelon mitat 523 x 205 x 540mm
Kotelon paino
10.5Kg
Tuotekoodi AK-BKINF-02

Mukana toimitettavat:

Pestävä pölynsuodatin
3 hiljaista, sinisella ledillä varustettua 12cm tuuletinta
Kaksi 3:n kiintolevyn asennuskehikkoa, korppuaseman kehikko
3.5” ja 5.25” laitteiden asennuskiskot
PC-kaiutin
Kokoamisessa tarvittavat ruuvit
Asennusohje

Lisävarusteet:

AK-P1200FG (1200W pelaajan virtalähde)
AK-274CB-4BLS (hijaiset siniset LED-tuulettimet)


Kuvat ja kokoaminen:

Kasasin akasa infinity Zor koteloon melkein samat sisäkalut kuin edellisessä kotelotestissämme olleeseen CM Storm Sniper koteloon, erotuksena SSD asema ja toinen GeForce GTX 285 -näytönohjain.

Komponentit:

  • Intel Core i7 965XE + Noctua NH-C12P
  • Asus P6T6 WS Evolution
  • Corsair 3x2GB PC12800 Dominator kit
  • GeForce GTX 285 EVGA SSC
  • Samsung F1 1TB -kiintolevy
  • Optiarc S-ATA DVDRW
  • HEC Cougar 1000W PSU
  • akasa infiniti ZOR -kotelo

infiniti_xor_pakkaus_etu

akasan infiniti ZOR-kotelon pahvilaatikon etupuolelle on painatettu iso kuva sisältä löytyvästä kotelosta. Lisäksi, kotelon pääominaisuuksia mainostetaan isoin kirjaimin.

infiniti_xor_pakkaus_taka

Pakkauksen takapuolelta löytyy hyvin havainnollistava kuva kotelon sisäpuolesta ja tarkemmin kuvattuna erityisominaisuudet, kuten paikka 240mm vesijäähdytyskennolle kotelon katossa.

infiniti_xor_pakkaus_auki

Kotelo on pakkauksessaan etulevy ylöspäin ja solumuoviset pehmusteet suojaavat koteloa kuljetuksen ajan. Lisäturvaa tuo myös PE-muovista valmistettu pussi, johon kotelo on tehtaalla valmiiksi kääritty.

infiniti_xor_pysty

infiniti ZOR vapautettuna pahvilaatikon kahleista. Kuvassa näkyy vielä ikkunan käsittävän sivupaneelin sisäpuolinen suojamuovi.

infiniti_xor_sivulta

Kotelo sivulta. Kyljessä oleva ikkuna on ensi alkuun katsoen vähän jännästi sijoitettu paljastaen sisältä vain emolevyn kortteineen, jättäen virtalähteen ja 5.25″ -asemapaikat piiloon.

infiniti_xor_katto_2x120

Kotelon katossa on jo aiemmin mainittu paikka vesijäähdytyksen 120x240mm kennolle tai vaihtoehtoisesti paikkaan voidaan asentaa 2kpl 12mm tuulettimia. Ritilän sivuilla on kummalliset sisältäpäin tulleet lommot, jotka omaa silmääni ainakin häiritsivät jonkin verran.

infiniti_xor_pohja

Kotelon pohjassa ei ole ylimääriäisiä reikiä eikä verkkoja. Ainoastaan sivulle haluttaessa käännettävät jalat.

infiniti_xor_takaa

Kotelon takana on yksi akasan oma, 120mm sinisellä valolla varustettu poistotuuletin, jonka yläpuolella on valmiit läpiviennit vesijäähdytyksen letkuille, jos haluaa käyttää ulkoista jäähdytintä.

infiniti_xor_etu

Kotelo edestäpäin.

infiniti_xor_vasen_sivupaneeli

Kotelon vasen sivupaneeli irrotettuna.

infiniti_xor_vasen_sivupaneeli_2

Samainen paneeli sisäpuolelta. Ikkuna on kiinni pellissä saman tyylisillä läpipainettavilla nipsuilla millä emolevyissä piirisarjojen jäähdytyssiilit on usein kiinnitetty.

infiniti_xor_etupaneeli_auki

Siirrettävän etupaneelin luukun takaa paljastuu Firewire -ja eSata-liittimet, reset-nappi, kaksi USB-liitintä sekä liittimet mikrofonille ja kuulokkeille.

infiniti_xor_etupaneeli_kaapelit

Etupaneelin kaapelit ovat kaikki irrotettavaa mallia ja todella pitkät. Pituutta kaapeleilla on noin metri.

infiniti_xor_tarvikkeet

Kotelon sisältä löytyi pieni valkoinen pahvilaatikko.

infiniti_xor_tarvikkeet_2

Pahvilaatikon sisältä löytyy reilusti 5.25″ -ja 3.5″-asennuskiskoja sekä pussillinen ruuveja emolevyn ja laitteiden kiinnitykseen. Lisäksi, parit ruuvit vielä lisätuulettimienkin kiinnittämiseen.

infiniti_xor_sisus

Sisältä kotelo edustaa jo aika vanhentunutta suunnittelua sillä esimerkiksi emolevy tarjottimeen ei ole valmiiksi kiinnitetty korokeholkkeja emoelvyä varten eikä niiden paikkoja ole merkitty mitenkään. Tottuneella koneenkasaajalle ongelma ei ole mikään mutta vasta-alkajalle se saattaa tuottaa vähän pähkäilyä.

infiniti_xor_asemapaikat

akasan infinity ZOR tarjoaa kyllä hintaluokassaan hyvin miehekkäästi asennuspaikkoja massamuisteille. 11 saa sopimaan, jos oikein täyteen laittaa.

infiniti_xor_oikea_kyki_sisus

Kotelon ”sisusta”. Oikean puolen sivupaneeli poistettuna.

infiniti_xor_kennopaikka_sisus

Katossa oleva kennon paikka vielä sisäpuolelta.

infiniti_xor_HDD_kehikot_paikallaan

Kotelon kiintolevy kehikot on varustettu irrotettavilla pölysuodattimilla. Kehikkojen irrotus kotelosta tapahtuu etukautta painamalla muoviset klipsut sisäänpäin ja vetämällä kehikko ulos. Suodattimet istuivat todella huonosti päästäen osan ilmasta ohitse ja olivat lievästi rispaantuneet.

infiniti_xor_HDD_kehikko

Kiintolevykehikko irtonaisena ja pölysuodatin poistettuna.

infiniti_xor_HDD_kehikonflekti

Kummassakin kiintolevykehikossa on akasan oma sinisellä valolla varustettu 120mm tuuletin tyyppimerkinnältään DFS122512L, joista ei tahdo löytyä tarkempaa tietoa mistään.

infiniti_xor_HDD_kiskoissa

Samsungin 1TB F1-kiintolevy, johon kiskot painettuna kiinni.

infiniti_xor_HDD_kehikossa

Kiintolevy asennettuna kehikkoon ja valmis koteloon asennettavaksi.

infiniti_xor_empty

Kotelon etuosassa on tilaa reippaasti varsinkin, kun kiintolevykehikot ovat pois tieltä. Eteen mahtuisi nätisti 360mm kenno pystyyn.

infiniti_xor_CD_aseman_kiskot

Seuraavana asennusvuorassa olikin DVDRW-asema, jonka kiinnityksessä kotelo käyttää myös muovisia ”pika”-asennus kiskoja.

infiniti_xor_CD_aseman_klipsu

Myöhemmin optisen aseman irrotus käy näppärästi painamalla muoviklipsun päätä sisäänpäin.

infiniti_xor_emo_trayn_korokkeet

Emolevyn korokkeiden ruuvaamisessa oli pienhkö urakka.

infiniti_xor_emo_trayn_irrotus

Emolevyn tarjotin on myös irrotettavissa ruuvaamalla pari ruuvia irti joista ylempi kuvassa kiintolevyn yläpuolella.

infiniti_xor_emon_asennus_pienet_ruuvit

Emolevyn kiinnitys meneillään. Jostain syystä akasa on valinnut normaalien 6/32″ koteloruuvien tilalle saman M3 pultin mitä käytetään lähinnä optisten asemien kiinnittämisessä.

infiniti_xor_kasattuna_johdot

Kokoonpano kasattuna koteloon. Koska kotelo ei omaa minkäänlaista kaapelienhallintaa jäävät ne rumasti esille. Nippusiteitä käyttämällä johdot saisi vielä hiukan kauniimmin.

infiniti_xor_toiminnassa_2

Edestäpäin kotelo on kyllä varsin tyylikkään näköinen, ainakin omasta mielestäni.

infiniti_xor_toiminnassa_3

Kotelon takatuuletin valaisee sisäkaluja, halusit tai et.


Loppusanat:

akasan infiniti ZOR tarjoaa hintaansa nähden todellakin suuret sisätilat ja hyvät laajennusmahollisuudet samalla pitäen kotelon sisälle asennetut laitteet viileinä kolmen 120mm tuulettimen avulla tarjoten myös monien kaipaaman valmiin paikan vesijäähdytyksen kennolle, jotta ostajan ei tarvitse pilata koteloaan leikkamalla siihen ylimääräisiä reikiä. Valmiiseen paikkaan sopii 240mm kenno, joten se alkaa olla jo ”alamittainen” koska 360mm kenno alkaa olla nykypäinvänä se defacto jota myydään eniten.

Kotelon viimeistely jättää jonkin verran toivomisen varaa. Katossa kennopaikan vieresä on molemmila puolilla ikävän näköiset lommot ja kotelon sisällä on monta terävää pellinreunaa, joissa saa helposti käsiinsä haavoja. Tälläisiä virheitä ei saisi enää 2000-luvulla olla. Kotelon tuulettimet eivät ole mitenkään erityisen tehokkaita, vaikka ääntä pitävät yllättävän paljon. Kotelo kaipaisi myös mahdollisuuden tuulettimien valojen sammuttamiseen.

Kun asentamisesta on päässyt niin kotelo on kyllä tukevasti tehty eikä pidä ylimääräisiä ääniä, tukevuuden huomaa painostakin. Vaihtamalla tuulettimet hiljaisempiin ja samalla tehokkaampiin saa kotelosta tehtyä myös huomattavasti hiljaisemman ja hillitymmän näköisen. Kaapelienhallinnan puute ei myöskään ole nykypäivää, eikä missään nimessä sovi yhteen sivuikkunan kanssa, koska sisältä paljastuu ikävästi johtoja ja muuta jota ei välttämättä halua näytellä. Kotelo on varmasti omiaan tiedostopalvelimelle, mutta siinä mielessä ei taas noita ikkunoita ja valoja kaivata.

Kotelosta jäi jokseenkin ristiriitainen maku. Vaikea sanoa millaiselle kohderyhmälle tuote on suoranaisesti suunnattu, koska vakavampaan käyttöön nuo valot ovat vähän yliampuvia, pelaajia mietittäessä kotelon tuulettimet pitävät aikalailla ääntä ja LAN-partyille ei painavaa koteloa mielellään mukanaan raahaa. Ylikellottajalle taas tuo 240mm kennonpaikka on auttamatta liian pieni, kun samaan tilaan pitäisi vielä ahtaa tuulettimetkin. Jos kotelo muuten omaan silmään näyttää hyvältä, mutta ei tuosta ikkunasta pidä, niin myynnissä on myös ilman ZOR-merkintää oleva versio jossa ei ikkunaa ole. Kyseinen versio on jokusen euron jopa halvempi.

infiniti_xor_toiminnassa_1

 

Plussat ja miinukset:

+ Tilava ja tukeva

+ 240mm vesijäähdytyskennon paikka

+ Vapaasti siirreltävä etupaneeli liittimien kera

– Äänekäs (ei tuulettimilla nopeudensäätöä)

– Painava

– Ei kaapelienhallintaa

– Tuulettimien valot aina päällä

Bronze_mato78

akasa infiniti ZOR kotelon tuotesivut

 

Koteloa ei ikävä kyllä löytynyt hintaseurannastam mutta Jimm´s PC Storessa hinta näyttää olevan siinä sadan euron nurkilla.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.